Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja jel rust 0.6. Po prepnuti sem sel na rustovy ec postupne 1.2 a pak sem prechazel na 1.6 .1.8 az 2.0 . Ale ted leju zas 1.6 pac jim to staci. Jak uz pise kolega ,zalezi na genetice a jak sou kytky stary , pokud uz maji neco za sebou a hnojis rust 1.6 ,tak bych se nebal jim na kvet zvednout hned 1.9.
Po cca 1,5 roce můžu prohlásit že JiDB určitě nefungujou s RO a určitě neobsahujou kompletní prvky pro pěstování.
I při zvýšený dávce o cca 20% se projevuje deficit Ca a Mg. (Pro všechny co používaj Amazon a měli by ten blbej nápad rvát tam jen 1/3 hnojiv - přečtěte si pořádně dávkovací tabulku, píše se tam o VYSOKOTLAKÉ aeroponii, což Amazon rozhodně neni).
Měl sem pro porovnání dva amazony v jednom boxu - jeden Metrop s normální vodou a druhej JiDB s osmózou - Metrop o cca 1/3 mohutnější kytky, o 5-10 cm vyšší. JiDB sem musel kropit postřikem 1x týdně Cal-Mag Xtra od Advanced Nutrients abych se zbavil deficitu Ca a Mg, ale bohužel nebylo to ani srovnatelný s Metropama.
Pro používání JiDB s normální vodou nevidim důvod - ve výsledku jsou to slabý srajdy, u kterejch platí člověk půlku ceny za vodu v nich. Škoda, fandil sem jim.
Keen - práve preto miešam RO s vodou z vodovodu cca 5:1 Bolo to tu x-krát prezentované, že môže nastať deficit Ca, nakoľko niektoré druhy cannabisu sú mimoriadne žravé Ca. Prístupnosť prvkov je hodne závislá od dodržiavania správneho pH, ale pokiaľ sú tu ľudia, čo hlásajú názory, že pH a Ec meter je pri peste zbytočný, tak sa neuspech v peste vždy pripisuje hnojivu....čo ale netvrdím, že bude tvoj prípad.
S tvojou poslednou vetou nesúhlasím. Pokiaľ dodržíš parametre vody, ktorá je výrobcom požadovaná & nenamiešaš živný roztok z ktorého polovica Ec je vo vode na vstupe, tak nevidím dôvod, aby si mal "slabé srajdy". Dôkazom sú úspešné pesty na JIDB tu odprezentované. Za seba môžem potrvdiť iba rozdiel v raste pri rôznych genetikách.
Nerozumíme si. Já řešim to, že JiDB nejsou možný používat s vodou z RO jak tvrdí výrobce všude na webu atp. Ve chvíli, kdy si tu vodu naředíš tak se stanou dvě věci:
1. už to neni voda z RO, ale naředěná voda z kohoutku
2. pH s největší pravděpodobností bude lítat (tohle je teoreticky, nezkoušel sem to)
Ty to s pěstováním v hlíně můžeš mít na banánu a budeš dobrej, ale já si v hydroponii lítat pH nemůžu dovolit, stejně jako mít někde nějakej deficit apod. protože se mi to bleskově promítne do kytek. A proto mě tak strašně sere Mikrolab, co tvrdí, že jeho hnojky autokalibrujou pH (to ještě dejme tomu s přivřenejma očima akceptuju) a dokonce doporučujou používat JiDB s vodou z RO - prakticky to ale nefunguje. Jestli má někdo s JiDB dobrý výsledky, tak určitě ne v hydroponii a určitě ne s vodou z RO.
JiDB slabý srajdy jsou to bez debat. Lejt 30-60 ml základních hnojiv na 10l vody je už trochu prasárna a je to komerční tah ala ATAMI, Plagron apod. ať se toho vyleje co nejvíc.
Jo a zdokumentovaný pěsty s vodou z RO sem tu žádný neviděl.... tak kdyžtak hoď link dík
1. to je pravda
2. nebude lietať pH, skôr naopak. Nebude ale sedieť pH pri deklarovanom údaje z tabuliek, takže na hydro je nutné merať pH a Ec metrom a prípadne po namiešaní doladiť pH-, prípadne pH+
S JIDB pestujem v hydrosystéme. Tebou uvedený problém som mal pri použití vody z dažďovky pri tretinovej koncentrácii v bubbleri. Vyriešil som to zvýšenou koncentráciou hnojky a miešaním vody, tak ako som písal. Môžno by stačilo miešať len vyššiu koncentráciu - to som už neskúšal, pridávam aj tú vodu z vodovodu. Ja idem ale EC vyššie hodnoty, než sú v tabulke z dôvodu pestu pod LEDmi, inak sú fľaky, deficit atď.
Vo vonkajšom peste v NFT idem zeleninu a jahody podľa tabuliek z dažďovky
iba polovičnú koncentráciu, ale podľa potreby v plode pridávam Ec. Tam to je všetko ok a na papriky, či paradajky sa nemôžem stažovať.
S jiDB v hydre tu pestuje npr Bitir v NFT a myslím Kvakoš v čistom cocose. Bitir ide čistú dažďovku a Kvakoš neviem akú.
Mne skôr vadí fakt, že Ec zásobného roztoku bude o 24 hod vyššie, než po namiešaní, čo ale môže mať svoju logiku a treba s tým zrejme počítať.
Osobne som s JIDB spokojný. Každý si to musí vychytať vo vlastných podmienkach, okrem toho je rozdiel v potrebách množstva živín závislá aj od genetiky.
Pří použití čistě RO vody pozoruji příznaky jako Keen , osobně si myslím , že možná došlo k nějaké úpravě složení , protože poslední dobou se Ph automaticky nestabilizuje na 5,9 jak tomu bylo dřív, nyní klesne až k 5,4, možná je to reakce na to, že málo kdo má RO vodu. Jedu hydro a po několika letech uvažuju přechod na Metrop.
Já teď přemýšlím že přejdu JiNB, ale docela mě rozhodilo když tady čtu staré příspěvky od obchodního zástupce o tom jak JiNB obsahuje všechno ve třech složkách(super a člověk ušetří) a že ostatní značky dělají další předražené doplňky jen pro tahání peněz ze zákazníka.. A když teď najedu na stránky objevil se tam produkt X který stojí 920,- za 250ml, což zřejmě vypovídá o tom že to až tak kompletní nebude :/ A značka zřejmě najíždí do marketingu ostatních firem :/
Cus ha jel jungle asi 4 kola a nemuzu si stezovat...jo stim boosterem udelas o neco vic.ale jde to i bez nej...tip:zajed si na cannafest v posledni den a urcite to X sezenes levneji...ja v loni poresil cely pack 4 lahvi 250ml za litr. Coz je cena jen toho boosteru že....
No cannafest je za dlouho a nejde až tak o peníze, jak o to že jsem měl pocit že je tu konečně značka která to fakt dělá tak jak se má a je ještě k tomu česká. V celku by mě zajímalo jak je to prostě s tím doplňkem X. Vždyť říkali že v těch třech složkách je vše, že už nemusíš používat žádný boostery, protože je to zbytečné. A teď přišlo něco co na mě působí tak že když to nekoupím upřu kytkám něco co jim pomůže na krásný bambule a jestli to tak je proč před tím psali že to není potřeba? A proč ta složka stojí víc než celá sada ?
Původní příspěvek od SoSol No cannafest je za dlouho a nejde až tak o peníze, jak o to že jsem měl pocit že je tu konečně značka která to fakt dělá tak jak se má a je ještě k tomu česká. V celku by mě zajímalo jak je to prostě s tím doplňkem X. Vždyť říkali že v těch třech složkách je vše, že už nemusíš používat žádný boostery, protože je to zbytečné. A teď přišlo něco co na mě působí tak že když to nekoupím upřu kytkám něco co jim pomůže na krásný bambule a jestli to tak je proč před tím psali že to není potřeba? A proč ta složka stojí víc než celá sada ?
kámo, řešíš kraviny...Xko k pěstu není potřeba a kdo říká, že je to s ním lepší, tak kecá...dej si tu práci a čas, udělej několik pěstů bez Xka, několik pěstů s Xkem a uvidíš sám... Já si tu práci dal a musím ti říct, že si Xko už nekupuju...
prostě je to pouze booster jako každej jinej, který je napěchovaný květovými prvky víc než složka B...když chceš do kytek rvát víc květových prvků, tak začni lejt víc složky B a budeš na tom stejně...
Já jel taky pár kol bez boosteru a poslední s boosterem,závěr jsem si udělal ten,že jo vypěstoval jsem o pár g navíc s boosterem,ALE palice resp.struktura květu se mi teda moc nelíbíla,působilo to na mě už fakt vyhoněné tím boosterem do extrému a některé paličky vypadaly spíš jako pšenice než ganja ...toť můj závěr.
nazdárek, zajímalo by mě čím čistíte systemy, vany a kvetinace mezi pěsty před sadbou nových prcků....mám wilmu a krmím jungleindabox a po kazdym kole mam vysrazene sole vsude kam se roztok dostane....mechanicky to dycky nejak odrhnu ale chtělo by to i tip na něco co ty sole hezky rozpustí....víte o něčem? díky
Nezasadíš ... Nezahulíš
Nezahulíš ... Nepochopíš
Nepochopíš ... Tak mi do toho nekecej