Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hele třeba tě po x letech přestane bavit hrát si z provázkama, drátama a kolenama, tak jako mě. Kytka to úplně v pohodě rozdýchá(je to plevel :faq : : ), není to bůhvíjaký nešetrný stres. Takhle jednou za týden dva naběhneš na kytky, polámeš a za chvilku je hotovo.
Pojďte si zahrát karetní hru BANG ! online.
Z obalu filmu Evil Bong2 : "In 3-D If Your're Stoned !"
Tok mých myšlenek je rychlejší, než proud mých slov.
Hele já nejedu čistě na výnos, zase tolik toho nevyhulim, 3/4 minulý sklizně jsem ztopil v kamnech...
Jedu jen outdoor a nebavilo by mě dívat se na nějaký mrzáky, ještě když jsem je sám zmrzačil...
dle meho nazoru supercrooping je perfektni a nazev mluvi sam za sebe...schvalne jsem letos udelal maly pokus...dvě z kytek jsem jsem vyclenil jednu vodorovně ohnul a roztahnul a druhou nechal tak jak vyrostla jen sem ji zastrihl...zatim vede zastrihnuta ale verim tomu ze ohnuta bude vypadat lepe...koukněte na foto a posudtě sami
Zajímá mě jestli super croping (ohýbání(přelamování) větví), jde udělat na jedné větvy dvakrát, nebo jestli je to pro kytku už moc velká zátěž.. dík...
Zdar, chtěl bych sa optat, jestli by bylo možné ještě ohnout kytku, když má už zřevnatělý stonek? Je stará 3 měsíce a výška je 120 cm. Mooooockrát děkuji za odpověď! Pěstu zdar ;-)
Každé ohnutí je pro kytku stres,ale jde to i 2x. Musíš ale počítat že kytka potřebuje určitý čas,než upraví růst do správného horizontálího směru. Původem je to plevelná kytka a určitě si ze správnou orientací růstu poradí.
Nevím proč chceš metrovou kytku teď ohýbat. I když je hlavní stonek už dřevnatý jde to ohnout s opatrností a postupně. Pokud ti jde pouze o výšku,v tomto období by kytka eště neměla být ve fázi nakvétání, tak stačí zastřihnout vršek a vyvazováním můžeš roztahovat kytku do stran.
Ať se daří a s úsměvem.
Já to moc nehrotil, dva týdny před květem mě to napadlo zohnout tak sem vzal špagát, uvázal větve u stonku aby se ohejbali větve a ne jejich ..kotvení,, ( nevim jak to říct ) pač to pak moc lehce trhá větve, pak kousek pod vrcholem větve špagát a šup ho na zem. funguje to skvěle.
Já osobně když sem začínal tak sem ohýbal se špagátem . ale už dva roky kytky jen lámu kytka ma treba 20 cm v pul ji z ohnu ( zlomím ) a ty spodni vetve dojedou do stejne vyšky jak ty vrcholky takže nemusím nic zastřihovat atd . ve vysledku jsou z toho kere jako prase
Dovolím si sem dat jeden článok od West Coast Masters (dalej len WCM) predohom hovrím že ide len o citát takže nejde o moje myšlienky
Ohýbání slouží k odstupňování porostu. Rostlina vysílá nejvíce růstových fytohormonů do vrcholků větví, které jsou nejvýše, protože takové větve mají nejlepší šanci být opyleny. Rostlina dokáže tyto větve identifikovat díky citlivosti ke gravitaci.
Jakmile je jedna větev nejvýše, tak bez vnějšího zásahu dominantní i zůstane. V době, kdy začíná květ, bude i tato větev nakvétat nejdříve, její dominance bude pokračovat a naroste na ní nejmocnější palice. Toto můžete vidět, pokud se podíváte na obrázky typických rostlin (nejvíce je to zřejmé u sativek) s jednou centrální colou (cola je výraz ze španělštiny, který nečekaně označuje centrální palici, pozn. překl.). Kromě coly jsou na rostlině pouze nějaké drobnější paličky na konci větví. Takto tvarované rostliny jsou úchvatné na pohled, ale z hlediska výnosu nemají šanci rovnat se tomu, co dostáváme s použitím WCM technik.
Namísto jedné hlavní coly míříme na produkci takovýchto struktur na každém z 64 vrcholků našich rostlin. Toho lze docílit zvládnutím kontroly růstu pomocí ohýbání a uvazování větví.
V ideálních podmínkách dokáže konopí za jediný den vyrůst až o 5 centimetrů, což znamená, že každý den raší nové a nové větývky, které se snaží stát se colou. Toto nesmíme tolerovat. Nastupuje naše iniciativa. Větve ohýbáme tak, aby žádná výrazně nepřečnívala. Pokud vyraší nějaká skutečně akční, pak je potřeba ji rovnou uvázat.
Ohýbání je velmi jednoduché. Prostě je jen vezmete mezi prsty větev v místě, kde již není tak plná vody, aby se zlomila, což bývá asi deset centimetrů pod vrcholem, a ohneme ji pod úroveň ostatních větví. Ohnutá větev se postupně vrátí do původní polohy, ale ohnutí dá čas ostatním, aby dohonily ztrátu, a všechny pak rostly stejně rychle.
My ve WCM věříme, že ohýbání je mnohem efektivnější metoda k tvarování rostlin, než proslavený supercropping, při kterém se větve lámou a rostlina se tak zbytečně stresuje. Pokud je větev ohnutá, snadno se zase narovná. Pokud ji zlomíme, nic takového neplatí.
ja som tiež radšej len priviazal než lámal, a aj som sa stretol s tým že jedna bola cola a druhé také menšie, no myslím že je fuk či máš jednu 1.5m vysokú a druhé tretie 1.0m, alebo 3x po 1.16
First grow
2. veľké vyvrátené mýty: hrdzavé klince (hřebíky), strihanie listov v dobe kvitnutia pre zvýšenie výnosu