Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hele pokud pěstuješ in .Tak by to mohlo být třeba tím že pokud zaliješ kytitku při rozsvíceným světlem a ulpí ti na listech voda .Tak ta voda ti udělá na listech fleky.
jedeš hlínu?přelití?na hnojivo to nevypadá...jak je to dlouho,objevují se i na vrchních listech?
EDIT:
tak z tématu "Podivne prerostle listy" sem se dočetl že jedeš hlínu,400W...já bych to střihnul a počkal pár dní jestli to bude pokračovat..
a můj názor že to moc řešíš
mám podobní problem tiež sa to začalo najprv takto teraz to mam už skoro na všetkich staršich listoch nechavam ich tak a po čase ostrihavam prikladám konečnu fazu
Faktem je ze je to pouze na spodnich listech...prelitim to nebude davam si pozor. Kytky jsou tak 3-4 tydny stare...mozna to moc resim ale radeji to budu moc resit nez moc neresit :-D
Life is sick...Dogs cough...Bees sail...Birds hack...Trees saw...Woods cry...Men die...Ticks try...Books lie...Ants fly...Goodbye
Pánové (a dámy) prosím o radu...
Nafotil jsem mého škůdce..myslím si dle všeho, že se jedná o třásněnku, ale někdo kdo to již měl, tak jistě vypálí od boku s jistotou.. (myslím, že MF23 řešila totéž na začátku)
Přikládám fotaz...1 - je tam ožer, který je zalepený (zastříbřený) a na tom jsou asi ty mnoho zmiňované bobky.. ožer časem zhnědne (někde).
2 - fotka aliena pod lupou a na makro.. nenechte se zmást, tvor je cca 1-2 mm dlouhý a cca 0,4 mm úzký..trvalo mi ho najít poprvé...
A teď to hlavní..hned jsem to postříkal opravdu důkladně SpruzitemZDE LINK (pomáhal mi hodně i na svilušky) - dal jsem tam 1 litr nápoje - naprosto a na 99,9% prostříkáno a stejně normálně ty mršky přežili... je pravda, že jich tam najdu tak cca 5-10 denně na všech kytkách (60-100cm-box), ale vadí mi to...ještě počkám 3 dny (7 dní od Spruzitu) a dám jim S. znovu (možná mi vylezli noví jedinci, jelikož nejsou nikdy ani zbarvení - spíš jak průhlední) - prozatím je sbírám manuálně.
Tak prosím, prosím rady...
1.jsou to třásněnky??
2.máte zkušenost ?
3.tak sem s opravdu osvědčeným receptem..
Moc díky i za ty co jim to tu pomůže v budoucnu...
Nazdar hosi.. mam taky problem.. zacinaju mi vysychat konceky a kraje listkov na jednej z mojich kytiek ..pohladal som toho uz dost tak som sa rozhodol napisat sem a ukazat vam ako to vyzera, videl som uz vela podobnych fotiek - problem s prehnojenim ale toto nemoze byt moj problem..
- mam to v Grow-mixe od Plagronu
- este som nehnojil (ze by prave koli tomu malo draslika ??? -neviem, ale myslim si ze nie )
- poda by mala byt vzdusna a nepreliata (kontrolujem si zalievanie)
- korene ako poskodene nevyzeraju ani si nemyslim ze by boli nicene nejakymi skodcami
- obavam sa ci to nieje nahodou problem s pH alebo EC ale to bohuzial nemam ako kontrolovat.. aj ked nemyslim si ze by to mohol byt tento problem lebo som nespravil ziadny zasah do pody alebo do zalievky (nehnojim, nepouzivam ziadne ine pripravky popripade prisady do zalievky atd.)
- vyrazne sa oschnuta plocha na listkoch zvacsila za posledne dva dni
Prosim ak si je niekto hned isty v com je problem nevahajte napisat... vopred diki.. nech sa vsetkym dari..
Pozri vyssie... mam tam prispevok hned druhy za tou otazkou.. asi by som sem nepisal len taku primitivnu otazku... dik ..popripade poradte aj kolegovi pod mojim prispevkom... nech sa dari
(bohužel se nikdo neozval.. )
Edit: 05/01/10 - Tak jak to dopadlo:
Třásněnky-jasně..
Jen olej na ně byl celkem krátký a to vzhledem ke každodennímu rození nových jedinců z vajíček.. kteří PRÁVĚ škodily tím, že napadené listy pomalu uvadaly.
Takže nakonec Talstar na ně zabral..měl jsem to cca 2 týdny před přepnutím na Kv., takže nebyl problém ho nasadit (kvůli dlouhé OL).
Ahoj groweři, mám malinkej problém, ale proč se nezeptat. Dovezl jsem si od jednoho skvělého nejmenovaného řízkaře z G na zkoušku několik modelů. Od každého jen jednu kytičku. Všechny kytky jsou naprosto v pohodě, jen u jedné kytky se už od fáze růstu objevují žluté skvrny viz. foto. Zajímal by mě váš názor. Myslíte, že by to mohlo být špatnou genetikou nebo že by tahle genetika byla náročnější na živiny a něco jí chybělo? Když jsem ale koukal na různé fotky z nedostatků živin, tak se žádný obrázek neshoduje.