Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dobry den, i kdyby bylo hnojivo spatne, urcite by se to neprojevolalo takto. Zaslani jineho A hnojiva vas problem nevyresi, problem musi byt nekde jinde. Proto maxivalne vam muzeme vratit penize, ale spis bych badal kde je realny problem.
Tohle mi odepsal grow shop...ale jde jinde by byl problém to netusim když je tam jen odstata voda pak hnojivo B a A...
Medicale, ty jsi neodbytnej 😁 třeba chce jet kokos a jen vyřešit problém. A né vše měnit 😁 děláš chytrýho a stejně víš prd. Znáš jeden postup, kterej cpeš všem kolem.
Jinak nejsem na ec odborník, ale pokud naleješ hnojky, pak kopici kyseliny, tak máš ec nejspíš hrozně vysoko a zasoluješ kokos.
Kalibroval jsi pH metr?
Původní příspěvek od Pítr90 Medicale, ty jsi neodbytnej 😁 třeba chce jet kokos a jen vyřešit problém. A né vše měnit 😁 děláš chytrýho a stejně víš prd. Znáš jeden postup, kterej cpeš všem kolem.
Jinak nejsem na ec odborník, ale pokud naleješ hnojky, pak kopici kyseliny, tak máš ec nejspíš hrozně vysoko a zasoluješ kokos.
Kalibroval jsi pH metr?
Jo , za to ty jsi expert !
Klidne muzes prevzit celou iniciativu a vyresit to s jablickarem sam , pokud to tak bude chtit , ja se urcite zlobit nebudu !!! Muze samozrejme poslechnout koho chce , ani nijak dotceny urcite nebudu.
Ale to co mu tady radis ty s presolenim a ph metrem tak jsem mu psal uz nekdy pred tydnem , mozna dokonce i jeste driv
A kdes byl ty , kdyz potreboval radu ???
Nikomu nic nevnucuju , jen doporucuju a vyjadruju svuj nazor , rozhodnout se muze svobodne kazdy jak chce.
Jo a Pitre- Moc ti dekuji za to zes me upozornil ze do organiky doplnit do hliny dolomit. Asi si mozna prehledl ze tam uveden je.
Naposledy upravil Madical-Strains 16-12-2018 v 10:07 AM
Jej...s madicalem jsem v kontaktu delší dobu..radil mi už ohledně kola co dojizdim a jsem mu za to vděčný...kokos jsme si řekl s Growolim ze by nemusela být špatná volba...nejhorsi ze mám proste nakoupene vše od plagronu...proto se mi nechce měnit značka...jako samozřejmě mužů koupit hlinu a od plagronu hnojivo na růst protože kvetove ještě mám...metr zítra znova zkalibruji nemám už kalibrační roztoky...ale ph ve vodě jsem měl stejně +- po celou dobu tak ze je nesmysl ze by ph metr snížil třeba o 3 stupně...v growshopu mi klidně vrátí peníze říkali ale tvrdí mi ze hnojivem to není ale nic jiného tam nedavam než A+B a je jasné ze B to sníží na 6,5 a A pak na 2,8 a tohle asi není dobre...ale tímhle stylem ty kytky zdechnou tak ze teď jsem je prolil upravenou vodou dal trochu enzymu ať se odsoli a dávám upravenou vodu...tak ze nevím zda chtit novou lahev A a nebo si poslat od nich 50 litru hlíny a hnojivo do hlíny na růst
Původní příspěvek od Pítr90 Medicale, ty jsi neodbytnej 😁 třeba chce jet kokos a jen vyřešit problém. A né vše měnit 😁 děláš chytrýho a stejně víš prd. Znáš jeden postup, kterej cpeš všem kolem.
Kalibroval jsi pH metr?
A mas pravdu nechci měnit vše ale potřebuji vyřešit problém...
Zkoušel jsem zatím první dat béčko pak áčko...a výsledek je vyfoceny výše...jako není problém dat první áčko ale je jasné ze áčko ph brutálně dává dolu a oak se musí dávat hodně kyseliny a to tak malým kytkam nedělá dobre jak to tak vypadá
A mas pravdu nechci měnit vše ale potřebuji vyřešit problém...
To je celkem pochopitelny ze platit dalsi penize se nikomu nechce.
Ale prave tohle by vyrerilo problem nejjisteji a nejrychleji , kdyz nevis jesli te to delaji hnojky nebo ten kokos. Nemas anung co zpusobuje ten problem.
V tom pripade to vem alespon do vany a poradne prolej ten kokos vodovodni vodou sprchou ( pozor na teplot vody ) a na zaver prolej kazdy kvetinac upravenou vodou na 6,5 , kdyz nechces aby te to stalo nejako korunu. A prosim nehnojit.
To je ma posledni rada.
Snad to s Pitrem ten problem spolecne nejak zdarne vyresite.
Madical utíká z boje, protože už neví 😂😂😂
Viděl bych to následovně: přeměřit pH výtoku, prolití taky nejspíš neuškodí, dal bych minimální dávku hnojiv, aby ti neumřely a uvidíme.
Stejně jako mistr výše pěstuju v substrátu, takže kokos jen teoreticky.
Možná bych zkusil zkontaktovat někoho,kdo tu v kokosu jede a poradit se s ním
Původní příspěvek od Pítr90
Madical utíká z boje, protože už neví 😂😂😂
Ano, presne tak !
Utikam z boje protoze jsem sve reseni uz nabidl a jelikoz neni brano na zretel , protoze by holt musel neco doinvestovat tak pak uz zde nemam co nabidnout.
Je to jako hazet hrach na stenu na stenu.
1.- Moje prvni rada byla , vymenit hnojky Plagron za A+B za nove Plagron A+B
2.-Pak tu hlinu.
3-Pokud by to jeste nepomohlo vymenit i hnojiva Plagron za Biobizz.
Podle me je to to nejlepsi zpusob jak ten problem v co nejkratsim case vyresit.
Moje posledni veta k Pitrovi
Naposledy upravil Madical-Strains 16-12-2018 v 11:09 AM
Jestli kvuli problemu s ph musis menit medium, hnojiva, to muzes rovnou vymenit stan, svetlo, genetiku..no klidne vlastne pestovat rajcata.. To je rada.. Jestli do reseni problemu chces dat nejakou korunu a stojis si za tim, ze je to jednou slozkou, tak kup nejlevnejsi variantu toho stejnyho a zkus to znovu.. Takze 250ml A i B.. Nakalibruj PH metr.. Ujisti se, ze nemas slaby baterky, protoze to nekdy hodne ph metru komplikuje zivot nalivej to podle navodu.. Hlavne do neupravene vody.. A zacni trebas jen polovicni davkou A... Poradne namichej a nechej hodinu odlezet.. Polovinu B a zase poradne rozmichat a nechej zase hodku.. At mas jistotu ze jsi nic s roztokem neuspechal..ale treba to delas presne takhle.. Predtim to poradny proliti urcite nic nezkazi.. Jen bych tu odstatou vodou upravil na nejakych 5,5 - 5,7.. Prolil vsechny litrem vody..a pak druhy kolo zase litrem a z toho vytoku zmer ph.. Hlavne nikam uz nelij kyseliny..ty ph davaji jen dolu.. Zasada dava ph nahoru.. Kdybys to mel moc tak pouzivej jedlou sodu.. Ale pokud nemas jen RO z ktere to PH leti daleko vic dolu nez z normalni kohoutkove.. Jestli delas vse ok.. Sedi vytoky.. A s novyma lahvema to nepujde tak vis, ze to bylo tou jednou slozkou..esi to vyresis, tak mas jen hnojivo na delsi dobu... Jina znacka hnojiv a hliny je jako zahodit zbrane a zbabele zdrhnout mame pod sukni.. Takze to snad nezvolis.. Hojaja ( necetl jsem to cely tak sorrac) ale preju hodne stesti a vic rad od vic lidi..
Včera jsem je prolil upravenou vodou výtok měl 5,5 s kokosu...grow shop mi nabídli vrátit peníze zkusím si nechat zaslat nové hnojivo jak tady radite...zítra nakalibtuji znova ph metr a vyměnim i raději baterie... nejsem ten co před problémy utíká to jsem nezabalil ani v tom kole co dojizdi i když někdo radil ze kytky umírají já to nevzdal...teď to taky nechci vzdát a dávat to do hlíny...je jasné ze A to dává dolu nic jiného než tyhle dvě složky tam nejsou tak ze proto si myslim ze problém je v A...ptotoze kde jinde by mohl být netusim...pokud by měly i nové lahve tenhle problém tak už nevím snad tady někdo musel mít od plagronu A+B a vi zda to taky takhle padalo...ale nikdo nic nepsal a na fóru jsem taky nic nenasel...jinak kdybych pak daval biobizz je kravina pouzivat od plagronu green sensation sugar royal atd co ? A zalivam je teď jen vodou...a já kyseliny na ph - nepouzivam dávám jen na ph +...
Asi fakt bude nejjednodušší vzít nový áčko, jinde by asi být problém neměl. Koukal jsi na datum výroby/trvanlivosti?
Teď teda prolít, srovnat pH kokosu a zálivku zatím jen s béčkem. Ony to chvíli vydrží 😉
Na cocos B je výroba do 7/22 ale na cocos A to je osoupane...podle spodku kde je vyrazena zřejmě výroba je tam 12/17... a na cocos B je vyrazeno dole 4/18...