Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ještě bych se chtěl zeptat, mám ty ožraný vršky odstřihnou, ještě je nějakej ten čas, tak by se to dalo brát jako zástřih a mohlo by se to ještě pěkně rozvětvit, nebo to mám nechat a aplikovat akorát postřik? Některý vršky vypadaj fakt hrozně, tak si nejsem jistej, jestli na nich nějaká ta palice vůbec vyraší..
nazdar ludia , myslim ze moje rastliny napada dřepčík (Phyllotreta atra) ako sa ich zbavit ? poradte pls kto vie.. na rastlinach mam plno malych dierok a vzdy ked dojdem na policko , tak tie male ku*vy , aspon 2 až x na kazdej rastline najdem , su male asi 2 mm , take čierne ale zato sikovne , a skacu ako kobylky ...foto z Netu - http://zahrada.mysteria.cz/drepcik.html
Původní příspěvek od kola666 nazdar ludia , myslim ze moje rastliny napada dřepčík (Phyllotreta atra) ako sa ich zbavit ? poradte pls kto vie.. na rastlinach mam plno malych dierok a vzdy ked dojdem na policko , tak tie male ku*vy , aspon 2 až x na kazdej rastline najdem , su male asi 2 mm , take čierne ale zato sikovne , a skacu ako kobylky ...foto z Netu - http://zahrada.mysteria.cz/drepcik.html
Původní příspěvek od gremlin101 Ještě bych se chtěl zeptat, mám ty ožraný vršky odstřihnou, ještě je nějakej ten čas, tak by se to dalo brát jako zástřih a mohlo by se to ještě pěkně rozvětvit, nebo to mám nechat a aplikovat akorát postřik? Některý vršky vypadaj fakt hrozně, tak si nejsem jistej, jestli na nich nějaká ta palice vůbec vyraší..
Co mám udělat s těma ohlodanejma vrškama? Nechat, nebo zastřihnout? Fakt nevím, je to díra vedle díry..
A jaký z těchto přípravků by jste mi doporučili?
BIOBIT WP , nebo XL , to je jedno to je rozdil jen ve velikosti balení , jinak doporučuji na venek , od atami toto http://www.growmarket.cz/produkt/bio-defence-2x50ml , používam to jednou za 10dni jako prevenci a za posledních 5-6let sem neměl venku problem s čimkoliv , nejlepši je prevence , čau Hlava
Pratele zeleneho udoli,chtel bych vas,ty zkusenejsi,pozadat o radu a pokusit se vyresit muj problem s listim,viz text a foto k memu problemu jsou jiz na strankach,zacina se to jiz delat i na listech v prostredni casti kytek a problem na vrsku kytky se jiz dela i na druhe kytce,ale dela se to rozhodne pomaleji nez problem prvni,helphelphelp a moc diky
Ahoj...od úplnýho spodku mojí kytky listy takhle chřadnou...je to zatim fakt malo jen na par listech, ale nezda se mi to moc standartní.. Ty hnědý skvrny jsou uschlý!
Ahoj...od úplnýho spodku mojí kytky listy takhle chřadnou...je to zatim fakt malo jen na par listech, ale nezda se mi to moc standartní.. Ty hnědý skvrny jsou uschlý!
Jak velkej květník? Nebo je to v zemi? Asi ne. Co substrát byl předhnojenej a na kolik týdnú? A v jaké koncentraci hnojíš? Jak jsou rostliny staré?
Květník 10 l, substrát je: kompost, substrát pro kaktusy a sukulenty, perlit, keramzit, rostliny starý cca 3 měsíce. Hnojím v koncentraci dle návodu na hnojce.
Květník 10 l, substrát je: kompost, substrát pro kaktusy a sukulenty, perlit, keramzit, rostliny starý cca 3 měsíce. Hnojím v koncentraci dle návodu na hnojce.
No to budou asi už pěkně veliký. Píšeš, že pH je OK, kolik máš výtok z květníku? Jinak starej list nevydrží až do sklizně, postupně odcházejí jak se jim nedostává výživy. Takže bych zkusil hnojit 2x častěji v doporučované koncentraci.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
no to jsi taky říkám, jjen mi přijde divný že se na těch listech tvořej takovýhle nekro skvrny.. jakoby vysychaj ale skvrnitě...jestli takhle vypada list, kterej odumira starim tak je to ok, ale nezdalo se mi to no.. ph zmerim
Pestuji Ed Rosenthal z klonu v homeboxu 2x 600W... Mam tam 30 kyti.
Kyti jsou v Light Mixu a ve 34. dnu kvetu...
Hnojil jsem na rust: bcuzz+fish mix+root stim., na kvet: bcuzz+bcuzz bloom. stim.+PK13/14...
Na rustu jsem bojoval (uspesne) se sviluskami. Postrikoval jsem na ne stridave Omite a Nissorin (zadny phytamin)
Pred tydnem mi zacal dochazet bcuzz, tak jsem misto nej zacal davat plagron terra bloom+PK13/14 (nic vic). PK jsem zvedal postupne, momentalne jsem na 1ml/l. 2x jsem na kvetu strikal phytamin a predevcirem (32. den kvetu) jsem dal do zalivky poprve i AH enzymy o kterych si moc nejsem jistej jestli nejsou zkazeny :-/ (oba problemy uvedene nize se ale vyskytly uz pred nasazeni enzymu)
Do doby nez jsem presel na plagron, jsem upravoval PH na 5.8-6.0 kyselinou dusicnou, na kvetu fosforecnou. Nekde jsem ale slysel, ze u plagronu se PH neupravuje, je to pravda? Od te doby co davam plagron ho neupravuji. Toho bcuzzu tu jeste trochu mam, ale ne moc, tak na tyden maximalne.
Zalival jsem vetsinu kvetu kazdy druhy den pullitr ke kazde kytce, cca 10 dni zpatky jsem zacal davat pullitr kazdy den.
Max/min teploty a vlhkosti kdyztak dodam, pokud bude potreba, ale to by nemel byt problem (vlhkost je trochu vyssi nez bych si pral, kolem 70%).
Ted k memu problemu:
Na par z nich zacaly svetlat listy a celkove palice vypadaj nejak zpomaleny oproti ostatnim. Taky na nich zacaly spicky nekterych listu cervenat (viz foto 1)
Dale jsem si vsiml, ze na jinych par kytkach se zacaly obevovat oranzove a hnede fleky, ovsem pouze na zilkach a z vrchu listu (foto 2)
Tusim, ze problem cislo 1 muze byt asi preliti (i kdyz, kvetinace jsou dost velky...), tak jsem vcera a dnes nezalil aby proschnul substrat a jeden ofuk jsem dal pod kytky ke kvetinacum aby rychleji prosychaly. Zaleju pristi zalivku asi 1l ke kazde kytce. Uvidim jak to pomuze. Rozdily v barve listu jsou patrne zde: http://imagebin.org/165824 a zde: http://imagebin.org/165825
A ty oranzove skvrny na zilkach by mohlo byt Ph? Tim jak jsem prestal upravovat kdyz jsem nasadil plagron? Je to na par kytkach, ale na jinych, nez problem cislo 1. Ph pudy jsem nemeril... Vazne strilim od boku a podle FAQu, je to muj prvni grow...
Snazil jsem se dodat co nejvic informaci, budu vdecnej za jakoukoliv radu, nebo popostrceni spravnym smerem :-)
No k těm tečkám,něco podobného mě potkalo,ale venku v kýblu,podle FAQ by to mělo být to pH,ale mé tečky se objevovaly spíše po celém listu,to tvé opravdu podle fotek vypadá na to špatné pH. Zkus ho upravit chvíli nehnojit a uvidíš,snad poradí i někdo jiný. Zkus proběhnout pár stran zpět,někde toho tady bude více.