Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Co se mého problému týče, tak si myslím, že sem letos nevhodně použil substrát se sklony ke kyselení, což na začátku vegetace za velkého přispění dešťů vedlo ještě k většímu okyselní. Posléze přišli sucha a trocha vápence a jak již Morgan píše změny pH, což vedlo k tomuto problému. Ovšem dle mého pozorování to mělo spíše vliv vzhledový než produkční, takže bych čekal spíše nedostatek nějakého kovu, atd... Samozřejmě sem hnojil zhruba jako každý rok, Bcuzz, Biobizz, Enzymy, Root+ apod...
Toť můj názor, ale taky se to vyskytovalo na různým modelech různě, což nádherně zobrazje různou citlivost modelů na kultivační podmínky. No každopádně, kdyby někdo věděl víc, rád se nechám poučit, protože tohle už na kytkách vidět nechci... všem díky
Zdravím všechny growery.
Mám problém s listy.Podivně se kroutí, vytváří se na nich hnědé flíčky a zežloutnou .Mám 250w sodík, kytičky rostou v coco substrátu (čistý s ničim jsem ho nemíchal), prozatím nehnojím ale dával jsem jim Advanced hydroponic enzymes (pro všechny druhy substrátů).Teplota se pohybuje okolo 28 °C.Vlhkost neměřím, PH papírky byly na faktuře, ale ne v krabici, takže PH zatím taky ne. Přikládám fotku je to strašná kvalita, ale nemám foťák .Slouží spíš pro představu, jak se lístky kroutí.
Ještě poznámka : začalo to u kytek, ktery jsou přímo pod lampou (pro jistotu jsem ji dnes o pár cm zvedl) . Prosím o pomoc, je to můj první indoor, nechtěl bych, aby mě to odradilo.
Čágo, zdá se, že se Ti to tam pálí...že jsi dal lampu výš, je určitě dobře!
Vlkost by si měl měřit...malý rostlinky potřebujou hodně vlhka. Často ji postřikuj, uržuj vlhkou zeminu a poroste jak z kokosu:-)
Ještě k těm enzymům...proč? Když nepoužíváš hnojiva? Enzymy pomáhají lepšímu vstřebávání živin a pokud tam žádné živiny nemáš tak asi není třeba je dávat...a cocos jako takový je pokud se nepletu úplně bez živin...čistý substrát.Místo enzymů bych dala raději AH root stimulátor. A enzymy až s živinama...
zdravím, nevim ale zda se mi ze neco neni v poradku. jsou to rizky z vidne,(byly sme tam v sobotu, takže kvalita řízků asi taky nic mc nebude) 2xjack herrer, 2xG13 hashplant, bublegum, hashberry, chronic a ak-47. ted na svítím 5 den rustovkou a jeste je pod ni chci nechat tak 9 dní a pak prepnout mam, silver box120*120*200. 600W, teplota mezi 23-30stupni vhkost mezi 50-80% podle toho co je zapojeno kdyz jede odtah vlhkost je daleko mensi.
no zdá se mi že kytičky nerostou dobre, spodni listy zloutnou a u G13tek a Chroniku sou i hybridni a kulaty a jako by vyschlí nevím nu poradte pls. fotky tu
čágo..jak vysoko máš tu výbojku? :-)) a proč vlhčíš stěny? Bacha ať tam pak nemáš plíseň na zdech, to bych nedělala...stačí rosit ty kytičky.
A o kolik Ti vyrostly? To je otázek coo?
Původní příspěvek od Azachyel zdravím, nevim ale zda se mi ze neco neni v poradku. jsou to rizky z vidne,(byly sme tam v sobotu, takže kvalita řízků asi taky nic mc nebude) 2xjack herrer, 2xG13 hashplant, bublegum, hashberry, chronic a ak-47. ted na svítím 5 den rustovkou a jeste je pod ni chci nechat tak 9 dní a pak prepnout mam, silver box120*120*200. 600W, teplota mezi 23-30stupni vhkost mezi 50-80% podle toho co je zapojeno kdyz jede odtah vlhkost je daleko mensi.
no zdá se mi že kytičky nerostou dobre, spodni listy zloutnou a u G13tek a Chroniku sou i hybridni a kulaty a jako by vyschlí nevím nu poradte pls. fotky tu
Co tam máš za substrát ? přihnojuješ ? hybridní listy = stres+genetická mutace (dedičnost po matce)
čaute týpci. skrátim to, bol som skosiť rastliny, bol to out, nebula a shiva skunk. nebol som predtým dlho pri nich a v poslednej dobe nebolo najlepšie počasie. keď som bol posledný krát pri nich, dosť som im otrhal lístky. dnes som prišiel a nemali žiadne. čo mali, boli stočené, akoby zoschnuté. na rastlinách inde som nič podozrivé nezbadal. možno to samozrejme nevidím, ale normálne voňali, mali normálnu farbu podla mňa, normálnu tvrdosť. len žiadne listy. žiadny krík. boli to len paličky proste. myslíte, že to je kvôli plesni? lebo pleseň je aj dobrý strašiak a nikde som nenašiel na groweri podobné info. ak to niekto videl, alebo počul o tom, nech mi napíše správu. kľudne zmažem príspevok. malé, veľmi skrútené hnedé lístky, akoby zoschnuté. neviem, či sa mám báť o to málo, čo sa zatiaľ suší. ale vyzerá to ok, myslím.
koukej plísen bys poznal urcite ta to nebyla, možná malo vody, nebo neceho, ale nekdy se rostlina prostě listů zbavuje hlavne na konci kvetení jestli vse ok, tak jen pri suseni sleduj jestli ti na to nejaka plísen neskočí a maš vystarano. smoku zdar
Zdar groweri mam problem s listy. Objevili se mi na nich hnede fleky nevite nekdo co s tim? prikladam i foto pro lespi predstavu. Objevujou se jen u sponich listu....zatim
Life is sick...Dogs cough...Bees sail...Birds hack...Trees saw...Woods cry...Men die...Ticks try...Books lie...Ants fly...Goodbye
Naposledy upravil cosmicgirl 05-11-2009 v 11:16 AM