Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau jsme uplný začátečník a nějak s emi nedaří podle obrázků zde na fóru identifikovat škůdce, který ke mně zavítal a také nevím čím jej vyhubit. Jedná se o mikro černé potvůrky, které se mi pustili do listů. PROSÍM POMOCTE NEŽ MI VŠE VYHUBÍ! Dík moc
http://www.beer.cz/chmel/met2001/meto1_12.htm
v kvetu urcite neaplikovat !
jeden postrik bohuzel vetsinou nestaci
na klonech ktere byly cele ponoreny na 4 minuty v roztoku talstaru se mi stejne rozjeli znova..
pokud mas moznost tak se da bojovat take pomoci regulace teploty:
citace:
Pri 20-22°C trva vyvoj 15-18 dnu, pri 25-27° 8-10 dnu
pripadne vlhkosti - mnozi se lepe v suchem prostredi (pokud kvetes tak asi tezko..)
nazdar groweri!!...pls mam taky problem na mojich kytkach mi nieco obziera listy a a este jak kebi pavucina zostava....nemam zatial foto...ale pls nevietie niaku radu proti tim skodcom co zeru moje lasky??(
Původní příspěvek od Fellon nazdar groweri!!...pls mam taky problem na mojich kytkach mi nieco obziera listy a a este jak kebi pavucina zostava....nemam zatial foto...ale pls nevietie niaku radu proti tim skodcom co zeru moje lasky??(
...jo tak podle popisu ti to žere kytkomor pavoučnicatej , kdybys ho vyfotil bylo by to parádní foto , díky Hlava
Původní příspěvek od Zahradník Zdravím vás tady,dneska jsem objevil na kytkách(na stonku uzemě)takové hnědé nenápadné placičky které jak jsem sloupl byli plní mikro červených teček ale fakt tak tak viditelné...vůbec nevím oco de nic podobného sem eště neviděl ani tady nenašel...tak snad mi pomůžete tady je foto
Tak to je - Puklice švestková
(Eulecanium corni) velmi rozšířený škůdce. Její larvy sají mízu od června do zimy, nejprve na listech, pak na mladých větévkách a přezimují v puklinách borky, na silnějších větvích. Nad sebou vytvářejí půlkulovitý štít o průměru 1,5-2mm. Napadený strom je na větvích jakoby poprášený sazemi. Ochranou je seškrabat broku na kmeni a silnějších větvích a spálit je. Poté provést zimní postřik. Při větším výskytu je nutný i jarní postřik po odkvetení stromu. Puklici škodí slunce, prot je dobré udělat řádný průklest koruny a řez.
Ochrana :
Do mechanického postřikovače dejte cca 1 lžičku oleje a trochu přípravku na mytí nádobí. Dále dolejte vodou. Důkladně protřepejte a vzniklým roztokem postříkejte rostlinu na, které jsou puklice, červci... . Na škůdcích se poté vytvoří jakýsi povlak, který jim zabranuje v dýchání. Udusí se.
Tohle sem k nim nasel ....
citace:
Původní příspěvek od Ola Taky mám problém. Objevil sem na listu tuhle svini. A navíc se mi na listech tvoří na jedné kytce hnědý flíčky..... Prosím o radu!!
No tak ji vem a vyhod , nejakej brouk , podivej se jestli tam nejsou další a kdyz ne tak by meli i fleky zmizet , dej vedet , cau Hlava
zdravím všetkých potreboval by som poradit....moje kvetinky mi žerú nejaké svine....lístky vypadajú ako keby ich niekto prepichoval špendlíkom....samé malé bodečky vyžraté sú v nich...ale to je všetko nič viac a ani som na nich nijakého tvora nenašiel...čím by som to mal postriekat???...díkes