Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no vona ta kuku na siláž je jiná a ještě k tomu se sklízí dřív, když tam čórovali tak je určitě na zrno, zemědělci ti to pole nebudou objížděl dokola, oni to vemou z jedný strany a pokud možno posekaj za jeden den, nemáš možnost si kytky přemístit? docela by se to hodilo, protože budeš jen čumět jak to pole zmizí až bude kuku zralá
Je potřeba mít stále na paměti, že zrnové kukuřice je desetkrát míň než silážní (včetně bioplynu). Hybridy sou samozřejmě vytvořeny dle užítí rostliny, ale určitě se na to nedá spolehnout. Spíše se sklízí dle potřeby a prostě jak to narostlo, atd... Jako lajci nemáte šanci na poli hybridy poznat, maximálně dle vřetena, silážní mají většinou širší vřeteno.
Ke sklizni: silážní se ještě neseká, většinou se čeká na první mrazy, nebo dle sušiny, no každopádně ještě je nějaký ten týden rezerva. Seče se normálně, napřed ouvratě, pak zbytek. Nedodělané se to nenechává. Ale je to případ od případu, třeba se něco rozbije, nebo v některých podnicích opravdu sekají dříve ouvratě (na zelené krmení, atd...)
Takže prostě doporučuju zjistiti co nejvíce informací z podniku, nejlépe od nějakého chytrého traktorysty v hospodě a máte co potřebujete...
je to tak chce to mít někoho známého, který to prostě bude vědět a možná ještě lepší když vám dá vědět že se de na to!! Protože sem se ptal jednoho zemědělce, a ten taky prostě neví, záleží na více faktorech, na druhu kukuřice (ty hybridní atd) asi i na náladě.
Prostě to tam chi ještě 2 týdny nechat. Radši ganžu v ruce než na siláži.
nevíte jak je to s šířkou řádku?? protože některá má řádky od sebe 75 cm a některá jen cca35. známej říkal že ta 75 je na zrno... nemáte s tim někdo zkušenost??
šířka řádku, je většinou na pevno dána sečkou, ale 35 je málo a 75 moc. Ale pokud to takhle mají v jednom podniku! Pak je opravdu větší šance, že více širokořádková bude na zrno.
nemám slov!!! moji holku někdo stříhal. ČOOORKKA. Do prd..e. Moje teorie: muselo to být někdy o víkendu 29.30.8 ponevaž sem tam byl 1.9. a to už je školní den takže zloděj evidentně chvátal na intr nebo někam a nečekal a ostříhal ji. To si myslím že je pravděpodobný. Udělal to co nejdřív! Ikdyž to nebylo 100% zralý! jestě to chtělo tak 2-3 týdny. Sere mě že nenechal nic. Ze sedmi kusů mi jich 4vyváleli prasata 1uschla 1rostla pořád asi pozdější sklizěn nebo vůbec žádná. Tak mi zbyla jen jedna. Bez palic jen stonek a větve. KAŽDOPÁDNĚ DĚKUJI VŠEM ZA INFORMACE
jinak kukuřici už asi příští rok ne! zůstanu radši u zahrádky doma. Jednak mě viděli u kuku včelaři, myslím že neškodní ikdyž kdo ví. A pak mě viděli ještě otec ze synem, kteří čorovali kuku tak možná tam bude problém!
ma pravdu Fellan, v kuku ked to najde dakto, musi mat kurevske stastie. Staci ked pojdes 3-4 rady okolo vlastneho fleku a nezbadas to. Inac vzdy ked vychadzam z kuku, tak si zapinam opasok, vytiahnem poklopec - akoze som tam sral. Uz to zabralo ked ma vycihal polovnik
fakt to najít nejde.. můžu potvrdit vlastní zkušeností buď to byl náhoďák nbo si tě vodněkaď ze stromu vyčíhal bo viděl stopy,zlámanou kukuřici.. je toho dost..
zlámanou sem kuku měl ale až po delším useku jelikož byla nařádkována asi 5metrů kolem pole a pak měla jiné rádkování takže sem se tou hustou kuku musel udělat cestičku tak 3metry dlouhou i to mě možná prozradilo! Do budoucna tedy!! Žádné stopy jako polámana kuku nebo ještě hůř cestiška.
a jak letos kukuřice?užste neco rozjeli?Ja se chystam letos po 1x,ale jeste cekam kuli herbicidum.Taky az to trosku povyroste,zatim je mala,budu sazet sazenice uz predpestovany.Ted to pujdu se psem zkontrolovat,jak to vypada,jak poskocila pres vikend.
u nas je kukurice skoro kolem celeho mesta..ale zda se mi ze maji naky silnejsi herbicid. cca 14-20dni po postriku jsem zasadil rostlinky ve 3.patre, nerostou, jsou zlute.... takze na to POZOR! vyplati se zasadit 2-3 ks na zkousku..
Přišel sem ted ke svymu kuku poli a vzdycky zhruba po 20 metrech podelne po řádcí se prohnalo naky velky zemedelsky hovado ,kuku má 3 metry ale stejne,i pres ztraty to asi pohnojily...nevite o co jde ? kytku nevzali,nahodou byla nejlip jak mohla
Proč pít organický rozpouštědlo když mohu jíst kyselinu ?