Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No tak to uz je skoro 5 tejdnů ?? ...no tak to se může takhle barvit i model když je skoro na konci květu , zkus zkontrolovat měřak a dej vědet , cau Hlava
je to chronic, kamos ma toho isteho v bublery, je 7dni predomnou a nema jediny problematicky list. Vsetko krasne tmave zelene. EC drzi tiez na 2.0 dnes uz mozna 2.2. Pouzivame obaja rovnake meraky. On tam mava 5.6-6.0pH. Ja to drzim v hline o nieco vyssie. Podobne spravanie si pamatam z minuleho kola, podobne vyzeral mountain jam (na foto kytky v strede), lenze to bolo az 10dni pred kosou a nie mesiac ako to mam teraz.
Kazdopadne som merak zkalibroval, cerstva voda z kohutika ukazala 7.6pH, pred kalibraciou 7.5. Takze ak mal odchylku tak len velmi malu. Skusim dat najblizsie flush s enzymom a topmaxom a dam o nieco nizsie pH. Inak mi uz nic nenapada. Jo a vdaka za operativnu pomoc.
mne to dělalo to sami mam hymalaya gold 2 kytky listy jsem postupně likvidoval pak jsem zpozoroval plíseň(padlí) na listech v zárodku postříkal biotonem a zatím dobrý. druhá kytka je vegetačně tak 2 týdny pozadu ta je v pohodě.jinak jsem se nedávno dočetl že postupné žloutnutí od spodu je známka dozrávání tak nevím.
Dik za reakciu. Mne to vsak nezacalo zltnut od spodu, naopak tie najvacsie stonkove listy navrchu sa zacali od spiciek sfarbovat do zlata. Fakt to nebolo typicke zozltnutie ako to byva u pokolesu N v zaverecnej faze kvetu (pozri foto cca 10-12dni stare). Dalej jak som spominal, rovnake rezky idu vedla kamosovi v bublery, ma to o 7dni skor prepnute na kvet a ma krasne syto zelene listy bez vynimky. A mam pocit, ze sa naskoku 7dni zacinam este vzdialovat, aspon ked mam sudit podla mnozstva pryskrizice. Nieco tie kytky trapi a 25dni dokonca je este prilis dlha doba nato, aby som to nechal plavat. Vcera dostali cistu vodu 5.8pH + 1.5ml/l Atazyme a dnes ked sa rozsvieti urobim foto. inak tie najhorsie listy som zhodil, niektore iba zastrihol. Musim uznat, ze tie zozltnute alebo teda zozlatene listy sa ulamovali velmi lahko od hlavneho stonku.
inak pipo22: tvoje kytky ale nevyzeraju zdaleka tak zle a povedal by som ze tam mas typicky mierny deficit dusika.
Tak asi som prisiel na problem. Zprvu to Hlava odhadoval na vysoke pH a nedostatok zeleza. pH som vylucil, avsak pokusne znizil na 5.8. Deficil zeleza tiez nemohol byt sposobeny zlou vyzivou, pretoze pouzivam TopMax a ten so sebou nesie hafo mikroprvkov vratane zeleza a kopu ludi ho ani nepouziva a vystaci si bezproblemov s kombom grow+bloom na cely grow. Dopatral som sa ale, ze deficit zeleza moze nastat aj v pripade presytenia fosforom. To ma vlastne nakoplo a zacal som laborovat s PKckom, pretoze problemy zacali cca vtedy ako som ho zacal do zalivky pridavat. Moj postup bol totiz:
1. odstata voda z kohutika (ec 0.2)
2. okyselena voda kys. fosf. na 6.0pH (ec 0.4)
3. bio-grow cca 2ml/l (ec 1.0, pH 5.8)
4. bio-bloom cca 3ml/l (ec 1.6 pH 5.7)
5. PK13-14 ???? ml (ec 2.0-2.1 pH 6.2)
6. TopMax 4ml/l (ec2.0-2.1 pH 6.2)
jednu zalivku, ked mi dosla bloom hnojka som dokonca zalial po bod c.3 rovnako, ale od EC1.0 az do hodnoty 2.0 som to zvysil ciste PKckom.
No a problem zrejme nastal v tom, ze PK sa doporucuje dodavat max. 1 alebo 1.25ml/l a v tomto mnozstve sa zvysi EC len o nejakych +0.3. A kedze som ho lial od oka a spoliehal na merak, tak som ho tam prakticky mohol dat aj v mnozstve 3ml/l, roztok bol zrejme presyteny fosforom a vytlacil z vyzivy zelezo.
Nastal preplach s enzymes a o 3dni nato, dnes, dostali poslednu zalivku s obsahom grow hnoja, budu uz nasledovat iba 3 zalivky bloom+PK, tentokrat ho uz vsak nedam viac, nez 1ml/l. A nech si beru ponaucenie aj ostatni.
Pridavam foto najvacsej kyticky, prisla o dost listov a este zrejme o nejake pride. Skoda, ale aspon nabuduce si dam vacsi pozor. :P
Hmmm.. velmi poučné tiež mám problémy v druhej polovici kvetu.
jediné čo ma napadlo je totalny preplach.práve sa do toho púšťam-Ph 6.1+ enzymy nakoniec. držme si palce
Zdravim. Zacaly mi zloutnout kytky.Zacaly zloutnout od starych listu ale rychle se to siri po cele kytce. Hnojiva : Plagron, Bloom. Takze nedostatek dusiku by to nemel byt. Vybojka : 400W - Philips SON-T PIA GreenPower. Zalivam pri rosvitu nevim jestli to ma nejaky vliv. Prosim o radu.
Zdravíčko,
pěstuji už nějaký pátek ,ale stímto jsem se ještě nesetkal ... jde zřejmě o nějakou plíseň ,ale nikde jsem nic podobnýho nenašel ,oč by mohlo jít přesně ....
objevilo se to nejvíce na nějakým "nonameKUSH" a zřejmě je to zapříčiněno nízkými teplotama ,ale to jen tuším ...
Původní příspěvek od kikpin Zdravim. Zacaly mi zloutnout kytky.Zacaly zloutnout od starych listu ale rychle se to siri po cele kytce. Hnojiva : Plagron, Bloom. Takze nedostatek dusiku by to nemel byt. Vybojka : 400W - Philips SON-T PIA GreenPower. Zalivam pri rosvitu nevim jestli to ma nejaky vliv. Prosim o radu.
Zdar
pokud zalivas jenom bloomem tak to bude ten dusik :-) protoze prece jen ho neni dostatek a je treba i v kvetove casti pridavat trochu toho N :-D
jestli ne tak tak to mas spatne PH ktery ti vyloucil dusik z obehu....
Ahojte :-) chcem vas poprosit o radu. asi pred tyzdnom som prepol na kvet. zmenil som aj hnojivo na kvet - BioBizz - Bloom. Pred tromi dnami mi ale zacalo zltnut par spodnych listkov (vid foto). Mam pocit, ze by to mohol byt nedostatok dusika alebo svetla na najspodnejsich vetvickach. Co myslite vy? Zeby to bol ten isty problem ako u growera Time? PH v pode som meral, to je ok.
Původní příspěvek od walt.disney Ahojte :-) chcem vas poprosit o radu. asi pred tyzdnom som prepol na kvet. zmenil som aj hnojivo na kvet - BioBizz - Bloom. Pred tromi dnami mi ale zacalo zltnut par spodnych listkov (vid foto). Mam pocit, ze by to mohol byt nedostatok dusika alebo svetla na najspodnejsich vetvickach. Co myslite vy? Zeby to bol ten isty problem ako u growera Time? PH v pode som meral, to je ok.
Čest plantážníci,
Mám power planta od jedno člena G.Jsou 18 dní na květu.Už do začáteku rostou sem tam takové listy.Sem tam se vyskytne.Je to skoro na všech kytkách. Listy se mi zdaj zdravé.Jen to takhle světlá mezi žilkami.Na začátku růstu mi sem tam rostly trojcípé listy.Ty jsem buď orval ze spod a nebo tam ještě jsou.
Jinak jedu hlínu, royality mix,Plagron, ph si snažím 6,2, teplota a vlhkost v normách.
Může to být deficit něčeho nebo připadně paraziti?Nebo prostě taková genetika?
46, XY : pod lampou je to treti tyden jinak to rostlo na balkone. A to ph by melo byt kolik? Pohybuje se mi to neco kolem 6,6-6.7. Dnes to jeste premerim. Mohlo by to uz pomalu dozravat.