Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jsem úplný začátečník v pěstování, začal jsem v září se semeny z nirvana-shop a zasadil feminizovaný 4x white widow a 4x jack horror. Před 5-dny jsem přepnul na květ a až do teď se kytičkám dařilo nad očekávání nadmíru dobře. Dnes jsem ale zpozoroval na jedné z kyti (včera sem si ještě ničeho nevšiml) jakési bílé svinstvo na listech. Přemýšlím, že by to mohly být svilušky nebo třásněnky, koukal jsem i pod listy, ale žádný malý svině jsem neobjevil.
Přikládám odkazy na fotky, mohl by mi tedy prosím někdo poradit co to je? Byl bych moc vděčnej, mam docela strach, aby se moje první kytky dožili sklizně
cek.. mam tu vzorek listu.. tahle vec mi nici kyti.. podle me je to nejaka listova plisen- siri se to rychle.. do tri dnu mi uz zlikvidovala 2 sadby-kurva..! mam tucha ze to bude vysokou vlhkosti.. vse zaclo po zmene zvlhcovacky, z obycejne na tan maly menbranovy ponorny valacek.. MATE S TOUHLE SRACKOU CO MI NICI KVITI NEJAKE ZKUSENOSTI..! dik ..Placka
Soup&Bread: To iste mam aj ja... myslim si ze to je z vody lebo ked som dal vodu do mysky na vlhkost tak sa na tej vode robili take biele flaky jak od oleja...Takze pokial to rosis tak tobude zrejme z toho. Teraz som na to dal filtrovanu vodu ktora je bez tazkych kovou a vseliakych kravin tak uvidim ci to tam uz nebudem mat. Ale na tych tvojich listoch mas aj nejake male pavucinky tak si to poriadne skontroluj ci tam nemas nejaku haved..
Tak ještě jednou. Obracim se s prosbou o radu zkušenějších growerů.
Mám POG v hlíně týden na růstu, svítim 400W sodíkem. Zatím proběhla jedna zálivka plagronem start-up přesně dle návodu výrobce + postřik phytaminem.
Nevim co se to na těch listech objevilo, ale docela mě to znervóznilo. Svilušky to nejsou. Na listech ani pod nima nic neleze. Čuměl sem na to lupou a neni tam nic co by naznačovalo nějaký parazity. Podotýkám že to neni na všech kytkách ale jenom na některých. Teplota v boxu přes den cca 29,přes noc 20 stupňů. Vlhost kolem 45 - 55. Tuší někdo co může být příčinou těch flíčků? Mockrát díky za tipy
Ještě mě znepokojuje jedna věc. Mám v boxu ještě 8ks Eda Rosenthala a na všech mám takovýhle trojlisty. Všechny ostatní kytky (C4 a POG) mají listy normální? Tušíte čím to může být? Předem díky
zkušeností toliko nemam, ale co už sem pochopil, že najít problém je občas velice těžké. Pokuď je to jen u jedné kytky a ještě out, moc bych to neřešil. Prostě občas se jim nedaří a takhle v květu už bych s tim nic nedělal, je pozdě na to něco zkoušet. zdar a ať sklidíš...
Samozřejmě mně nejde o to, abych s tím něco udělal, to už sem zkoušel. Ale o to jestli někdo poradí co to je, abych se tomu vyvaroval v případě pěstění i příští rok. A nejednalo se pouze o jednu kytku, nýbrž o poměrně rozsáhlé políčko...
Spíš mi jde o to, aby se potvrdilo či vyvrátilo pH?
to Kamil a Hakan: Nejsem zkuseny grower, ale nevypada to, ze by mnoho zkusenych groweru na otazky odpovidalo, tak vyjadrim svuj nazor utvoreny na zaklade zkusenosti a toho co vim.
Kamil: Co se tyka tve kytky v kvetu, tak si myslim, ze je to nedostatek fosforu nebo nejake jine latky zpusobeny bud spatnym hnojenim a nebo spatnym ph, kdy rostlina dany prvek neni schopna prijmout.
Hakan: Tvuj problem vypada na neco podobneho, nedostatek nejakeho prvku / spatne ph. Jinak to ze maji tve kyticky trojlisty bude zrejme geneticke a nic spatneho na tom neni. Mejte se a pestujte uspesne...
Kazdy mluvi o jine hodnote ph, zarucene ozkousene. Ty hodnoty se pohybuji od 5,5 do 8 a jak si ma potom clovek vybrat? Po delsim tapani na internetu jsem narazil na ruzne grafy, podle kterych jsem si spravnou hodnotu urcil priblizne na ph 6,6-6,9, coz jsou idealni hodnoty. Graf se da na groweru najit, ale prikladam...