Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jo používám ty JidB..no právě že každý tam lije toho trochu víc co jsem vypozoroval..jede to současně pod kw (jinde) taky v kokosu ruční zalévání a kámoš tam leje "prý tak od oka" :-)..když jsem mu to změřil ec bylo 1,7 a žije to..
Dusik.... No vidis a je to tu........ vytrhej a napufruj, nema cenu neco testit kdyz ti to kurvi ph, buď se na to vykasles a pockas jestli se to třeba za měsíc nesrovná, nebo to ted vyrves a napufrujes. Zkusil bych rychlou metodu podstřelit ten roztok na třeba 4,5 a nechat to vymáčet den, pak uvidíš o kolik to stahnes a podle toho dalsi roztok uz blizsi tomu co chces ve vysledku.Ale nikdy jsem to takhle nedelal jelikoz jsem mel cas ;-) KAzdopadne až to vyndáš prolej ten kokos správnou zálivkou a uvidíš změnu hned ;-)
kur*a no tak JO...vytrhal jsem to a už to máčím v kýblu ph 5,5 johnsons baby :-)...zahrabal jsem ty díry po tom protože tam šli krásně vidět kořeny jak obrůstají ty sondy (to mě potěšilo )..zaliju to ale asi až ráno,teď je to mokré dost.
Omlouvám se lidi. Obecně platí, že se má PH udržovat 5,8-6,2. Tím si zajistíš optimální příjem prvků. Jak jsem psal že dusík je vstřebáván tak jsem si to spletl s draslíkem. Proto se omlouvám a přikládám tabulku pro info. Dusík je vstřebávám po velkém rozsahu PH.
Původní příspěvek od lebanner Vadí to nějak kytkám když jim to pH kolísá? Myslim kolísání v nějakých přijatelných hodnotách, dejme tomu 5,8-6,5?
samozřejmě že vadí, ty se snažíš dávat kytkám vyvážený poměr živin které potřebuje a velmi zjednodušeně řečeno při různém ph si bere každou živinu jinak a některou například vůbec, některé prvky zase při nedostatku nebo přemíře blokují přísun jiného atd. A navíc záleží i na médiu ve kterém pěstíš. Jenže máte všichni obrovské štěstí že byli lidé dávno před vámi co zjistili optimální PH a toho my se budem bez jakýkoliv pochybností držet, jelikož je to věc daná a neměná, takže optimum pro kokos a hydro je v tomto případě 5,8 a vše okolo je více či méně špatně a zbytečně to tu zasírá thread. Prostě chceš mít krásný kytky-výnos-pohodu jedna z věcí který neoseres je ph.
Původní příspěvek od LonGermaX Omlouvám se lidi. Obecně platí, že se má PH udržovat 5,8-6,2. Tím si zajistíš optimální příjem prvků. Jak jsem psal že dusík je vstřebáván tak jsem si to spletl s draslíkem. Proto se omlouvám a přikládám tabulku pro info. Dusík je vstřebávám po velkém rozsahu PH.
citace:
Původní příspěvek od Madmax
samozřejmě že vadí, ty se snažíš dávat kytkám vyvážený poměr živin které potřebuje a velmi zjednodušeně řečeno při různém ph si bere každou živinu jinak a některou například vůbec, některé prvky zase při nedostatku nebo přemíře blokují přísun jiného atd. A navíc záleží i na médiu ve kterém pěstíš. Jenže máte všichni obrovské štěstí že byli lidé dávno před vámi co zjistili optimální PH a toho my se budem bez jakýkoliv pochybností držet, jelikož je to věc daná a neměná, takže optimum pro kokos a hydro je v tomto případě 5,8 a vše okolo je více či méně špatně a zbytečně to tu zasírá thread. Prostě chceš mít krásný kytky-výnos-pohodu jedna z věcí který neoseres je ph.
pokud budu mít v rezervoáru namíchanej roztok tak mu postupně bude stoupat pH, takže když to nebudu několik dní kontrolovat tak to dejme tomu z 6,2 vyleze na 6,7 (hlína), pH se sice zvedá, ale furt se drží v příjatelných hodnotách, jde mi o to jestli kytkám vadí, že dostávají každý den zálivku s trošku vyšším pH a pak dejmu tomu za 5 dní to znova padne na tu původní hodnotu (až to srovnam zase) ? Nemam čas to každej den kontrolovat a chci si taky pořídit tropf blumat jako kolega James.
Však v té nádrži se ti to ustálí,tak do dvou dnů,stejně to musíš na začátku kontrolovat a upravit než se ti ten roztok ustálí..pak už to drží stabilně ph.
Původní příspěvek od Jamés Však v té nádrži se ti to ustálí,tak do dvou dnů,stejně to musíš na začátku kontrolovat a upravit než se ti ten roztok ustálí..pak už to drží stabilně ph.
No prááávě, že me se to prostě zvedá, namícham to, necham to většinou hodinu odstát, celou dobu běží čerpadlo, takže se ta voda v rezervoáru celou dobu točí a když přijdu třeba za 3-4 dny tak je to pH prostě vždycky aspon o 0,5 vejš.. ale je pravda, že mam nějakou kyselinu z roku nebreč co ani nvm kde jsem vzal.. ted jsem objednal pH down přímu od jungle in da box, tak snad to bude lepší