Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
pol krabice od bot sušeného konopného lístia ( foto je len ilustračné, množstvo si určí každý sám)
375g masla
1 čokoláda na varenie
1 mliečna čokoláda
1 biela čokoláda
1 študentská zmes ( oriešky, hrozienka....)
množstvá si môže každý upraviť podľa seba ako aj druh čokolády a ozdôb.
najprv dáme rozpustiť máslo, vložíme do neho nadrtené listy a necháme asi 10 minút bublať na slabom ohni.
postupne začneme prilievať vodu (postupne aby nám to naraz moc nevychladlo, vždy asi 2 deci a počkat až to zas začne vrieť) až tam vlejeme asi 1 - 1,5 litra vody.varíme asi hodinu a dáme von vychladiť ( teplotu asi takú aby nás to nepopálilo keď s tým budeme ďaľej robiť).
ubalíme špeka a popri miešaní sa zhulíme (môžeme použiť aj kýbel od vodného bonga na urýchlenie chladenia)
poriadne sa zhúlime
celú zmes precedíme cez silonovú pančuchu
poriadne vymačkáme do poslednej kvapky
dáme do mrazáku stuhnúť
asi po 3/4 hodine je máslo ztuhnuté na hladine, urobíme do neho dieru a vylejeme hnedú vodu
tak to seš dobrej blázen,dát horký do mrazáku!vždyť to nemůžeš!!přepejšlej trochu,mrazák není tolik výkonnej,vždyť se ti ohřeje maso zeptej se starej,však ona ti pěkně vypráší kožich!tenhle recept znám,je ok dyš vaříš z konopí,musíéš vědět,že thc se ukládá v tucích a alkoholu...
Původní příspěvek od ONko tak to seš dobrej blázen,dát horký do mrazáku!vždyť to nemůžeš!!přepejšlej trochu,mrazák není tolik výkonnej,vždyť se ti ohřeje maso zeptej se starej,však ona ti pěkně vypráší kožich!tenhle recept znám,je ok dyš vaříš z konopí,musíéš vědět,že thc se ukládá v tucích a alkoholu...
hehe, nabuduce si to prosim ta najprv precitaj cele a potom tu kritizuj, ked si vsimnes tak piaty obrazok je chladenie celej zmesi
(mam to v kybli so studenou vodou a miesam dokial to nema normalnu teplotu). to ze thc sa uklada v tukoch a alkohole neviem naco mi tu vypravas pretoze to dnes vedia uz aj deti a uci sa to asi aj na zakladnych skolach .takze cely tvoj prispevok je vlastne total od veci bo si mi tu piskoval pre nic a povedal si nam nieco co vsetci vieme. Akurat si zasral thread zbytocnym prispevkom, zasluzil by si K- (ale nedam ti ho, staci ze si zo seba urobil debila). seeya
edit1:pri stvrtom obrazku je jasne napisane - varíme asi hodinu a dáme von vychladiť - neviem naco by som to daval von chladit keby to bolo aj potom horuce, ze ano?takze bud si tento prispevok az tak dobre neprecital alebo nechapes ze ked sa da nieco vychladit tak to potom neni horuce
ja zásadně čtu vždy celej příšpěvek a něgdy aj thread od začátku tak nepovidej a jenom řikám,že bys neměl dávat horký do mrazáku,tak se z toho nepo...však i dyš to bylo v kýblu,může to bejt horký.jo a já třeba oubec nečekám,aby to máslo ztuhlo,vždy tak 15 min to mám v tom kýblu a pak to máslo seberu ze shora.malinký stráty tam jsou,ale to je nic.je to totiž stráta času a energie,pač zase to rozpustíš...a snad nemůžu něco zopakovat??sem to tam jenom hodil no...co jako?však základ je mlíko a máslo,z toho snad umíte vařit ne?nedávno sem dělal perník a celkem se to povedlo,jen sem musel ořezat kraje.
1. Listí (použil jsem 6l hrnec, plný)
2. Hodně vroucí vody - asi 20l
3. Mléko 2,5l (může být i polotuk, jelikož..
4. Smetana 12% 0,5l
5. ingredience dle chuti (med - 4 lžíce, kakao - 3-4 lžíce, chilli - 2 kávové lžičky vrchovaté)
postup:
list přelijeme 4 litry vroucí vody ve velkém hrnci, a vaříme cca 10 minut, vodu slijeme a tento proces opakujeme minimálně ještě 4x, ale nemusíme již dodržovat první dlouhý var, voda, kterou budete vylévat, by neměla mít zelenou, ba ani nazelenalou barvu, měla by být nazlátlá, až (světle) hnědá
vyvařený list zbavíme vody - vymačkáme v cedníku, nebo doporučuji odstředivou mrchu na sušení salátu - vhodíme do hrnce s mlékem a smetanou a vaříme s občasným, ale razantním mýcháním minimálně 45 minut.
po uvaření doporučuji nechat mléko vychladnout na pokojovou teplotu, přidat chilli a opět zahřívat a přidávat med a kakao.
nedoporučuji ho již ale převařovat, pokud ho chcete skladovat v lednici nebo v mrazáku
skladování:
14 dní vám tento produkt vydrží v lednici, před konzumací je třeba obsah láhve protřepat (nebo promýchat: ), jelikož smetana a chilli vytvoří při povrchu silnější totálně nasycenou vrstvu, a kakao se usadí na dně
prakticky neomezeně dlouho vám mléko vydrží v mrazáku, kam ho však doporučuji dát ve "vyfouklé" plastové láhvy (vzduch po nalití vytlačit a uzavřít: ), avšak po rozmrazení doporučuji převařit, jinak má mléko vodnatou chuť
proč chilli?:
pokud do mléka přidáte chilli, má zajímavější chuť a potlačuje i zbytek hořkosti ze zelených rostlinných barviv, které se bohužel při vaření nikdy nepodaří úplně odstranit
dávkování:
normálně si dávám 1 panáka (při 2 schíííza a nedobrovolné odplivnutí veškerého obsahu žaludku: )
pro extra blázny doporučuji sebrat z láhve z lednice jen již zmiňovanou smetanu a konzumovat s ovocem (jahody, meruňky...)
mléko se dá použít i do kávy místo smetany
ta bonboniéra vypadá velice pěkně...jednoduše, efektivně..akorát ten strávený čas u sporáku je zničující...jak já dělal máslo, tak 6 hodin a více..To člověka položí na zadek..ale výsledky omračující...HorrigEn ví:-) a nedávno jsme papkal rumové(konopné) kuličky..Výtečné...Tohle vánoční cukroví doporučuji...
Záleží na tom, jak dobře žiješ, nikoliv jak dlouho...
250g cukru krupice rozpustíme na karamel přidáme 250g drcených nebo rozmixovaných ořechů, poté jednu plechovku salka (tatra mlíko slazené) a konečně hlavní a nejdůležitější přísadu a tou je 250g hulomáslíčka..no povaříme asi 8-10minut, hmota krapet zhoustne no a nakidáme jí do připravených korpusů na ovocné košíčky..necháme chvilku odstát a zatim si připravíme polevu..stačí ohřát sáček ve vodě a je hotovo, pokydáme, rozpatláme a přidáme půlky ořechů na vrch....
toť vše dobrou chuť...
..dva jsou cejtit, jeden nic moc neudělá....ale záleží na kvalitě másla..my jsme spodní paličky třikrát vyprali ve vodě a pak asi 2,5hoďky povařili s máslem..
nazdarek,
skusal som tie kolačky sú perfektné. Lepsi recept som este neobjavil. Pritom som si uvaril mliecko.
vecer som zjedol ani neviem koľko koláčov vypil pohar mlieka a viac neviem. Rano som sa zobudil na gauči...hahaha
300g masla (ja som robil podla tohto http://grower.cz/forum/showthread.p...hlight=%2Bmaslo )
1 hrnček cukru
1 hrnček tmavého cukru
2 vajcia
3 hrnčeky mletých ovsených vločiek
2 hrnčeky polohrubej múky
1 lyžička soli
1 lyžička sódy bikarbóny
prášok do pečiva
300g posekanej čokolády
Vyšľaháme maslo, pridáme cukor, potom vajcia a nakoniec vločky.
Počkáme 10- 15 min.
Následne primiešame múku, prášok do pečiva, sódu, soľ a čokoládu.
Pečieme 10 - 12 min. pri teplote 150°C alebo 7 min. pri teplote 200°C.
Ja odporúčam tych 150°C
Ja som ich piekol na papieri na pečenie a treba nechať nech vychladnú lebo kým sú teple tak sa mrvia. Sú veľmi dobre na chuť a s konopným maslom sú spojením chuti a zábavy. Všetkým čo to budú skúšať prajem dobrú chuť a v prípade akýchkoľvek otázok som tu pre vás
Díky moc za recept, místo oříšků jsem koupil konopný semínka ze zdravý výživy a rozpatlal v medu.
Jinak když je dobře zmáklý trávo-máslo tak to nemá chybu