Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Do budoucna si chci nechat postavit panel na box 120x120 v kombinaci rustovima cipama a zaujaly me i zy 1750k. Mam vero 320 w a to rozlozeni cipu mi prijde zbytecny v tom prostredku , podle me by byl lepsi panel s 9 cipy 90x90 cm v kombinaci s tena 1750 k . tri cipy ve trech radach . snad se casem domluvim s ledideal a neco mi postavi.
Ledky jdou hodne kupredu a je zajimavy sledovat toto vlakno i kdyz tomu moc nerozumim a nepostavil bych si sam vubec nic :-D . timto diky lidem co si nenechavaji napady jen pro sebe.
přípájením na cuprextit to spolehlivě zničíš, respektive to odpálíš po 10 minutách provozu, na hlíníkovým médiu je to kvůli tomu aby jsi to mohl zapojit i v "domácích" podmínkách, každopádně pokud chceš využít poteciál toho čipu je nutný ho umístit na další chladič aby si ho mohl pustit na rozumný výkon. Celkem mně zajímá jakej mají vliv ty oslony na celkový výnos kytky, budu teď testovat 1750k Vero 29ky a když jsem je pustil tak jsou taky hodně červený, spíš se barvou chromatičnosti podobají činským fialovým panelům, s tím rozdílem že mají asi 2x větší efektivitu, tak uvidíme co z toho vyleze :-)
Trochu OT, ale jsou i designy, který "zvládnou" uchladit výkonový diody na FR4 spoji. Dneska už je to komplet passé, ale pře pár lety to místy našlo uplatnění.
e: dokonce to bývalo v datasheet-ech.
Jen mala zkusenost z praxe, pokud budete pouzivat 'pro prisviceni' nejake ty doplnkove ledky, zasadne je kupujte uz na starech, to jsou ony zminovane 'desticky'. Cenovy rozdil je minimalni a usetrite si tim docela dost prace, protoze kdo to jeste nezkousel, u pajeni se docela zapoti.
Nejlepsi je to provadet ne pajenim, ale nahratim napriklad pres starou zehlicku, protoze je to cele stavene na kvalitnim odvodu tepla a tim padem se to paji 'klasickou cestou' .. mimoradne blbe :]
Pokud budete do ledek poustet proud do cca 2A max., staci hlinikove stary, pokud nad, pak se radeji poohlednete po medi.
Co je lepší způsob chlazení na 4 kusy v řadě?
1/ metrový chladič C100 (100x40) + 2 ventilátory
2/ metrový chladič 100x51 + 2 ventilátory
3/ chladič + ventilátor na každou ledku Alpine 64 Plus
4/ chladič + ventilátor na každou ledku Chladič cube
Ahoj Efendy, záleží na jakej je budeš pouštět proud, teď stavím svítidlo pro kamaráda který je chlazený pasivně, použil jsem hliníkový Učko 100x50x5mm a na to chladiče Cube, vypadá to jako na fotce, ještě to nemám úplně hotový tak omluvte tu neuspořádanost, půjde to ještě do laku :-) btw trochu nevýhoda je vyšší váha kdy 700w svítidlo má 18 kg :-D
trochu to možná ještě rozepíšu - na Učko jsem umístil chladiče který na sebe mají teplovodivku, ze spoda pod účkem je čip, takže čip se chladí jak o tu masu hliníku tak o chladič kterej je nad tím, zatím jsem naměřil dost dobrý hodnoty na proud 1050ma teplota na čipu 62°C v místnosti kde se nehýbe vzduch, když jsem rozhýbal vzduch tak klesla teplota na 57°C.
Čo sa týka praktickosti, tak solo aktivný chladič s COB je oveľa viac variabilný v boxe, než profil s 3-4 COB.
Fruddy - paráda - vyzerá to, ako veterinárna ambulancia :-) mám skoro totožné riešenie, ale nie až takto designové, lebo to je v boxe. Mám iba 3 COB na 70 cm. Je na tom namontovaný aj zdroj a 2x ventilátor Arctic Alpine 9x9 cm. Povrch po 12 hod prevádzky cca 35 st. C. Pre "istotu" tam mám tepelnú poistku na 85 st. C Neobávaš sa zníženia efektivity chladenia, keď to dostane farebný nástrek?
Dúfam, že čo najskôr zverejníš merania tej 1750K verzie sedmičkového Vera.
LEDIDAL - celkom úsmevná poznámka o plagiátorstve....Oslonov a nm...
Hlavne tu, v tomto vlákne.... :-)
Možno, že Vero 1750K bude efektívnejšia, ale zrejme drahšia alternatíva tých Oslonov. Apropo - máte už sedmičkový rad Vero 1750K v ponuke? Rád by som ich skúsil aj ja.
Chtěl bych použít 4x BRIDGELUX Décor Food Vero 29 1750K + HLG-320H-C2100 takže bych rád využil až 2100mA. Váha mě netrápí mám box z osb desek takže není problém zavěsit třeba 25kg Spíš mi jde o to, aby si nic neusmažilo v případě že odejde ventilátor.
To jsem taky moc nepobral. Na stránkách Ledideal uvádí osram oslo 660 nm. Tak nevím jaké tam je tajemství.
LEDIDAL - celkom úsmevná poznámka o plagiátorstve....Oslonov a nm...
Hlavne tu, v tomto vlákne.... :-)
Možno, že Vero 1750K bude efektívnejšia, ale zrejme drahšia alternatíva tých Oslonov. Apropo - máte už sedmičkový rad Vero 1750K v ponuke? Rád by som ich skúsil aj ja.