Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Madmax jo sry jen jsem tě chtěl dokopat k tomu pokusu pořádně jsem to nečetl a je dobré vyloučit všechny problémy;-) jsem zvědav jak dopadne, díky.
:-D v pohodě nechám to ted tu hodinu v kýblu jak se to má dělat a pak to mrsknu do kryglu tak uvidíme zítra,ph jsem nastavil na 5,9.
Příspěvek nad sebou pokud na nej odpovidam se necituje sory za spam ale ma to svou logiku
Každopádně to chce asi ustalenej roztok na pokusy vono se to radi když s tou chemkou evidentně neni praxe co nic ve zlym ale tak všeobecně to tu je celkem běžná věc holt next generation
To neni drip ale automaticka zavlaha zasobnik je umisteny v cca metrove vysce a ridi se to podle toho jak vysycha ta keramika nejak na vlhkosti te keramiky co jsem pozjistoval a procetl,dostalo se to ke me total zaje*ane,tak jsem objednal nejake nove dily (hadice.L spoje,ventil),puvodni zustaly jen sondy a T spoje,ktere jsem cistil rucne spejli s ubrouskem ...ale rad zkousim nove veci a zatim stale zkousim idealni medium co mi nejvic sedne,zatim me ten blumat ale bavi..a neproteka to, udrzuje ten kokos v idealni vlhkosti,akorat zkousim jaka ta idealni vlhkost je..
Původní příspěvek od Jamés asi máš pravdu,protože EC jsem naměřil 1,9 na výtoku a přitom vstup je 1,4 vypadá že jim to svědčí oproti včerejšku se mi zdá,že se to zase zlepšilo a už jsem tu četl v nějakém threadu,že u těch JidB z toho vytíkají uplné nesmysly..tak to zase vrátím..díky
z JIDB lezou totální kokotiny, kolikrát mi to (v hlíně) ukazovalo na výtoku i EC 3,0 a kytka nádherná, zdravá.., takže na to ser.. jinak jsou ty hnojiva super
Jinak o blumatu taky přemejšlim, ale toho kokosu se bojim, má z něj z každý zálivky něco protéct (aby bylo fakt jistý, že se prolil pořádně) to tam asi nijak nenastavíš ne?
Divej kdybych mel dole vanu kam by to vytikalo,klidne by se todalo nastavit..nastavuje se to tak ze 1.nainstalujes celou tu soustavu (sondy musi byt zavrene)
2.nalijes roztok do nadrzep
3.zalijes rucne kvetinace (nechas treba par hodin proschnout a az je ta idealni vlhkost zacnes stelovat ty srouby na tech sondach-tak aby se na konci te silikonove hadicky utvorila kapka)a prave zjistuju jak je idealni aby ta kapka spadla na ten kokos.
díky za pokus ;-) osobně bych to vytáhl napufroval a mezi tím prolil kokos ručně vodou s upraveným ph a potom i s hnojkama ono jde o to že ty vlastně teď kytce nedáváš moc prostoru kde bude v tom květináči správné ph a tím pádem možnost čerpat živiny tak jak chceš aby jela.Ted kdyz je malá tak ty kořeny asi stačí,ale později? Nevim no jak chces, ale je to par dni a na vynosu to bude znat ;-)
Ty jo to je dilema... A nenapufruje se to samo po nejake dobe kdyz tam porad tece spravne ph?..kdybych se rozhodl to napufrovat jak pises,musim tu vodu menit za novou nebo staci jen dolevat kyselinu?..
Nevím co mají tec za hovadiny JIB hnojiv. Osobne jsem se na to ptal v G shopu proc je tam nemaji. Dosatl jsem odpoved , ze to michaji divnym zpusobem a pousteji do obehu nekdy spatny sarze, kdyz se jim to moc zrovna nepodari namichat a je jim to lito vylejt.
Jinak PH na vytoku OK za me. Myslim si, že to je dobra pomucka zjisitit co ti tece z toho. EC uz bude zkreslene ale i tak orientacne bych ho zmeril pri nejakym problemu. Ono kdyz ten kokos vysycha tak hnojiva krystalizuji a vlasne se meni v soli. Tim, ze to prolejes tak ty sole se proplachnou a tim pak leze visi EC. Proto a to si odzkousim tohle kolo bych se snazil aby moc kokos nevysychal.
Jinak se mi zda podle fota, ze to mas docela vyschly, tak bych zauvazoval nad tim, zda neporesit tu keramiku ,aby drzela kokos dostatecne navlhceny.
Jinak melo by se to srazit urcite casem ta keramika, ale zrovna ted kdyz potrebujes aby to slapalo tak by to chtelo co nejdriv stahnout. Jinak PH 6,5 neni tak hrozne, jestli se tak stahni to min. v nadrzi na PH cca.5.5 a zmer zda to staci aspon se dostat na tech 6,2.
Co se tyce tve otazky tak staci jen kyselinu na stahnuti, vodu nemusis menit.
právě se snažím udržovat ten kokos pořád vlhký (ale ne přechcaný)..ono to chvíli trvá než toho blumata seřídíš,kort když k tomu přijdeš jako slepý k houslím(já)...dobrá zkusím to změřit co z toho vytéká za ph...ale kytky vypadaj že se lepší,akorát jsou pořád takové světlé no,ale rostou,přemýšlím jestli jim nepřikrmit trochu..
a takto to nějak vypadá...ráno jsem dolíval vodu,tak to zase trochu vyskočilo než jsem se vyspal po noční...
Vstup-ph 6,2 (už jsem to zase stahnul na 5,9)
- ec 1,5
Výstup - ph 6,5
- ec 1,6
hlavně ty nové listy jsou docela světlé..
Foto č,1 jeden z těch lepších řezů
Foto č.2 jeden z těch horších :-)