Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dostaly zatim nejaky rhiotonic a na druhy den uz trochu a+b +docela sem jimdrzzel vlkost mozna i casto zaliival bez ph metru byl vykend tak sem nestih postu. acchily pro nej jedu:P
Jo jeste jsem jje kropil asi 3ml Alg-a-mic od biobizzu (booster zelene) tak sem stim tak 3x rozprašoval
ale i tak by mezzajimalo čo to je, diky.P
kdy mam zacit hnojit? ted jim bud davat p je 5,8 ae nevim kdy nic nepridavat. kdy vsechno a kdy je rhiizotonic
Dostaly zatim nejaky rhiotonic a na druhy den uz trochu a+b +docela sem jimdrzzel vlkost mozna i casto zaliival bez ph metru byl vykend tak sem nestih postu. acchily pro nej jedu:P
Jo jeste jsem jje kropil asi 3ml Alg-a-mic od biobizzu (booster zelene) tak sem stim tak 3x rozprašoval
ale i tak by mezzajimalo čo to je, diky.P
kdy mam zacit hnojit? ted jim bud davat p je 5,8 ae nevim kdy nic nepridavat. kdy vsechno a kdy je rhiizotonic
mam plagron cocos a complet canna +alg a mic
edit: mysllite ze to je spalene? mam hps 400
Viděl bych to na rozhozené Ph a počkal bych s hnojením. Píšeš, že je máš teprve druhý den na 18/6, tak to do nich zatím tolik neper...
Původní příspěvek od scunk
Viděl bych to na rozhozené Ph a počkal bych s hnojením. Píšeš, že je máš teprve druhý den na 18/6, tak to do nich zatím tolik neper...
v cocose se hnoji kazdou zalivku, ne?:P to jjsem doted neveel
to massiwe_P:
píšeš ,,casto zaliival bez ph metru''--- hlavní chyba.
ty tečky na listech mi připomínají nedostatek vápníku, který může být způsobený tím, že jsi nekontroloval Ph nebo používáš vodu s nedostatkem vápníku, což je i můj případ. Doporučuji ti měřit Ph každé kapky, kterou kytky dostanou, nikdy nezalívám neupravenou vodou. Když si změříš EC vody z kohoutku nebo co používáš a budeš mít cca. 0,1 tak je to nedostatek vápníku(větší problém je to naopak), s kterým ti pomůže např: toto http://www.grotek.net/en/products/product.aspx?id=16
Hnoj, hnoj a hnoj. Kokos je ti k ničemu, když ho nebudeš hooodně hnojit. Hnoj pokaždé, žádnou čistou vodu, to kytí nerady(kromě pravidelných proplachů). Ph drž 5,8. Pozoruj listy, řeknou vše. Světlé... přihnoj, pořád světlé... přihnoj, tmavě zelené... prrrr... tak je to správně... tak to drž. Samozřejmě musíš dát kytce čas, aby ukázala, jestli má dost nebo ne, což je u kokosu cca. 3-5dní
tak ať to roste a nenech je vyschnout
Původní příspěvek od Connoisseur
Jak to myslíš, kytí zalévaný Ph5,5 - 6,5... víš to přesně nebo je to zhruba, od oka?
Ph se upravuje v určitém rozsahu, to ano, ale toto už je asi moc, kytí je z toho možná nešťastná. Záleží, jak často se Ph měnilo. Napiš víc.
Hodně záleží na mediu(hlína, kokos, hydro).
GL
no merim to timhle http://www.growmarket.cz/produkt/essentials-ph-test-kit a mozna to je mezi 6-6.5, vazne tezko odhadovat,tyhle barevny skaly jsou uplne, ale fakt uplne na hovno, kyti driv dostavali zalivku s pH neco pres 7, vyresila to kyselina fosforecna, mozna jim ten skok trochu uskodil, nicmene menit uz to asi nebudu nebo ne? dik za rady a jeste otazecka, da se nejak zjistit jak moc prosolenou mam hlinu?nebo jsou nejake pripravky na odsoleni takhle ve fazi kvetu?
jinak grow muzete sledovat zde http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=67723
Původní příspěvek od Connoisseur to massiwe_P:
píšeš ,,casto zaliival bez ph metru''--- hlavní chyba.
ty tečky na listech mi připomínají nedostatek vápníku, který může být způsobený tím, že jsi nekontroloval Ph nebo používáš vodu s nedostatkem vápníku, což je i můj případ. Doporučuji ti měřit Ph každé kapky, kterou kytky dostanou, nikdy nezalívám neupravenou vodou. Když si změříš EC vody z kohoutku nebo co používáš a budeš mít cca. 0,1 tak je to nedostatek vápníku(větší problém je to naopak), s kterým ti pomůže např: toto http://www.grotek.net/en/products/product.aspx?id=16
Hnouj, hnoj a hnoj. Kokos je ti k ničemu, když ho nebudeš hooodně hnojit. Hnoj pokaždé, žádnou čistou vodu, to kytí nerady(kromě pravidelných proplachů). Ph drž 5,8. Pozoruj listy, řeknou vše. Světlé... přihnoj, pořád světlé... přihnoj, tmavě zelené... prrrr... tak je to správně... tak to drž. Samozřejmě musíš dát kytce čas, aby ukázala, jestli má dost nebo ne, což je u kokosu cca. 3-5dní
tak ať to roste a nenech je vyschnout
JJ valim pH5,8 hnojkx s kazdou zalivkou tedy 1x za tmy..zatim sou stejny :/ ae nejaky se uz vytahuji trosku
jinak kdy se dela proplach jak casto? to jako zliju 5,8?
mam na jedne kytce nove skrvny. jen na prvnim patre. svetle zlute, nevimm jesi je to same, ale nejaky kyticky maji na listech malinky zluty tecky nevite co to je nekdo priosim?
leju ph 5,8 vytok spec u teto byl 6.3.. no snad to neni naka plisen tvl..sechnol sem to desinfikoval, a tak, ze spodu listu nic, vypada zdrave, mmax ta skrvna trosicku prosvita
to massive_P:
v příspěvku č. 162 píšeš ,,casto zaliival bez ph metru byl vykend tak sem nestih postu. acchily pro nej jedu:P'', to bylo 11.3., takže cca. 3 dni zpět. Nepochopil jsem, jestli si jdeš pro nový nebo co. Napiš, jestli si začal měřit Ph už dříve, nebo až teď, po 11.3., když jsi byl na poště. Jestli až teď, pak drž 5,8, počkej pár dní a bude to OK.
Proplach---- čím zkušenější pěstitel a kvalitnější hnojiva, tím méně často musíme proplachovat. Pro začátečníky cca. jednou za 10-14dní. Zbavíš se tím zbytků hnojiv(solí) usazených v substrátu. Počítej cca 3litry vody na 6,5L květináč. Ano Ph musíš upravit i při proplachu.
8. 3jsemm je dostal ty rizky
. nehnojil sem je, jen opravdu mala davka hnojek s vyssim ph
(nemel jsem ten metr)
od 11.3. prakticky do dnes leju primerenou davku hnojek s ph 5,8
ty posledni skrvny se udelaly ale predevcirem 12. (ci 13 ted nvm presne)
ale tak to je reakce asi na to vysoky ph jeste co? plysen to snad neni :X:/
no tak ja proplachnu az presadim do velkych, dam tam i cisty cocos tak je čas
čau massiwe,
v tom případě si myslím, že to způsobilo Ph a to, že jsi nehnojil od začátku, ale hlavně to Ph. Takže za 2-3 dny budou vypadat lépe.
Proplachuješ, když například hodně hnojíš(nebo něco pohnojíš), to pak musíš dostat soli ze substrátu a to tak, že je prostě vyplavíš, pak hned začni zase hnojit. Ze začátku to není bezpodmínečně nutné, protože to ještě nehnojíš tolik, abys to zasolil.
Jinak bych ti doporučil Calmax od Grotek.
GL a ať to roste.
PS: Ještě si mohl změřit Ph zálivky před úpravou Ph... zkrátka s takovým Ph cos tam lil před tím, než sis koupil ten Ph metr. Napiš jaký bylo dřív...
Zdar lidi,
můžete mi poradit, co způsobuje takový skvrny na listech? Hnojkama by to bejt nemělo, používám BioGrow-Biobizz a jen poloviční dávky. Navíc některá kytka má jen jeden list, některá třeba 3-4, většinou ty nejspodnější. Takový listy-sou kytce ještě k něčemu? K fotosyntéze atd. nebo jí jen vysilují. Předpokládám, že všechny listy ostříhat, že.
Díky za rady.