Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hexamin: je jasny ze jak v chemky tak prirody maj jistou skupinu prvku shodnou. A je taky mozny ze by se dala najit dvojce chemka-priroda, ktery by mela ty prvky obsazeny ve stejnejch slouceninach, ale o to nejde. Lidi nejsou stroje. Dokazou rozlisit mezi ruznejma formama se stejnym obsahem. Kdyz mluvis, netvori tvou vypoved pouze to co rikas, ale i zpusob jakym to podas a situace ve ktere to sdelujes (atd). Je to shruba takovej rozdil, jako kdybychom prijmali v nejake specialni chemicke sloucenine pouze ty prvky, ktere sou pro cloveka esencialni namisto toho, abychom si dali na obed hezky hovezi polivku, knedlo zelo vepro a vychlazeny pifko (mmmmmmmmmmm )
Edit: chemka treba cloveku dovoli presne kontrolovat co clovek kytce dava, a je asi i jednodussi a pohodlnejsi na manipulaci, ale me osobne by se fakt nelibilo zrat tu syntetickou sracku. Je to o postoji a vztahu ke kytkam (tim samo nechci rict, ze je chemikuv postoj spatny, svym spusobem se to blizi fundamentalnimu rozdilu mezi in a out pestovanim)
HidenKiller:sory ale prijde mi ze pouzivate nespravny termin
prihodnejsi mi prijde MINERALNI HNOJIVA a BIOLOGICKA HNOJIVA
rozdil chapu v tom ze pri hnojení min.hnojivem dodavas rostline
stavebni prvky pouze v jine forme(mineralni) nez je tomu u biologickych hnojiv ktere dane ziviny obsahuji prirozene ale nezrídka
jsou take upravovany.
no nic jen mi to slovo chemie vubec nesedi
osobne si myslim ze to nejni o pouziti hnojiv ale o celkovem pristupu
k pestovani,konecnem pruplachu a stim spojenych aktivit,slouzicich
k vycerpani zasob hnojiv ktere si rostlina tvori behem sveho zivota
Ps:to je slusna rychta ta priprava dusicnate hnojuvky
to bych se z toho asi opichal nez bych si to nechal 14dnu v byte kvasit
to je asi navod pro zemedelce co maj vlastni barak?
dobry hnojiva-(ale kazdej ma jiny nazor na to ktere hnojivo je best)
no nicmene ze zkusenosti:
Hydrop.hnoj.(mineralni-advanced hydroponics,bcuzz) zaklad
tzn. u AH je trojslozka(tri flasticky z kazdy davas trochu abys namichal
spravny roztok)u bcuzz je to dvouslozka(dve flasticky) kazda z techto firme prodava i doplnky-a ty jsou biologickeho slozeni(koren.stim.,rust.stimulator,kvet stim.
Biologicka hnojiva-napr. Plagron(alga grow,alga bloom)
nebo bionova napr.
jak psal bohour-v kazdym growshopu ti poradej-adresy mas tak schuti do toho
terrasan hnojivo s guanem pro kvetiny - litr za 75 penez - baumax, 25ml/3l, vcera sem delal 1 zalivku tak este nevim ale jak je tam to guano tak se mi to zamlouva Nejake skusenosti s touhle hojkou/firmou?
Zdravim,
mate nekdo zkusenosti s tim ze rasy ktery se po nejakym case vytvorej v bublaku nejak hodne moc vadej samotnymu kyti?Spravi to peroxid nebo nejaky jiny sv....?Neni to nijak husty dela se mi jen trosku na okraji bublaku, ale vzdycky se tam do tejdne objevi znovu,hlavne na hadicce a vymejvam,cistim jak divej i kybl sem oblepil a to svinstvo je tam furt!
dik za radu
To z tou vodou z kohoutku v Rotterdamu nejni zadna rarita, khaamo....holanddsky lokalni firmycky delaj spesl hnojky upravene na PH a Tvrdost vody na vetsinu nejvetsich mest husty....
ja bych se vratil k tomu phytaminu, nekdo to sice postrikuje 3 denne,ale ma uplne jonou koncentraci nez ten, co to dela 2 tydne..tak to nejak rozpiste+vysledky,at vime.....
davate ho nekdo do bublaku?neni to zbytecny?
ja davam do bublaka i polyversum a moc mi pomohl.
Co se tyka tech korenu zkus pouzit jakousi chemku s nazvem
Enzo Forte maji to v growu i spaceteku za caa 500Kc.
g: cannazym maji ve spaceteku za 320 0.5 litru vyrobce nevim nemam to zrovna u sebe
Phytamin - 2ml na 3l vody do zálivky - více se spotřebuje,ale zase je to pro kyti lepší
4ml na 3l jako postřik, ale to stříkám intezivně jen dva dny v týdnu, protože ji¨nak postřikuji H2O2 30% 10KAPEK na 1,5l vody a to 3 dny v týdnu, zbytek upravenou vodou
kamarád mi říkal, že h2o2 je jako enzimy v té věci, že rozkládají prvky, to znamená, že musím dávat pozor a nekombinovat s hnojivy a doplňky. např do zálivky liju Vermikompost,bio Algen,Darina4,Phyt,rozložený mnou namíchaný hovínka,Alga Bloom(Plagron) a to vše kombinuji v časových cyklech s čistým h2o2+h2o na prokysličení.
Moc se mi peroxid osvědčil na listy,když je zahnojeno a naopak peroxid do zálivky když je na čase a phyt na listy.