Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Anglicky sem tam něco rozumím, ale na překlad si netroufnu (ještě kuchařinu ) a taky bych rád věděl přesněji jak to vyrábí, ale jinak díky za inspiraci vypadá to super...
Dneska me po ranu chytla chut se nejak zbavit poskliznovyho srotu.
Co jsem pouzil:
Asi 350 G poskliznoveho srotu od jakosti I. (palice) pres II. (okvetni listky) az po III. (velke listy lonskeho outu).
300g masla
3 vajicka (ptaci chripka compliant )
cukr, med, mouku
cokoladu na vareni, kakaovej prasek (granko styl), cokoladu
orisky(pouzij jsem 50g liskovych)
guaranu v tabletach nadrcenou, ta to neni tak sedativni
1/ Postavil jsem hrnec na sporak, nalil do nej vodu, pridal konopi, nekolikrat provaril--- vylouceni chlorofylu
2/Zacal jsem varit maslo, v prubehu varu jsem sbiral tu bilou penu na okrajich. Az bylo konopi vyvarene, hodil jsem ho do masla 2 hodiny varit.
3/Rozmychal jsem vajicka s cukrem a moukou, aby mely jakouz-takouz konzistenci, pridal orechy, kakaovej prasek a dal jsem si brko, aby mi lip ubehl cas extrakce THC do tuku.
4/V mensim hrnci jsem rozpustil cokoladu.
5/ Ubral jsem plamen pod konopim a THCmaslo prelil do nadoby s testem. Palice jsem zalil mlekem a nechal rychle a intenzivne povarit (spis slo o to, aby se z nich vymylo to maslo, co uvizlo na konopi).
6/Z konopi jsme pres sito dostal poledni kapku drahoceneho tuku a konopi zahodil.
7/ Cokoladu jsem jeste lehce povaril s mlekem a pridal do testa.
8/Postupnym pridavanim mouky a cukru jsem vytvoril jakz takz kompaktni smes, kterou jsem vlil na pecicim papirem upraveny pekac a pichl do trouby na 200 stupnu asi na pul hodiny.
9/Vyjmul jsem z trouby, narezal a umistil do mrazaku.
10/ Snedl jsem asi 1/4 kolacku a je to docela siiiiila
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.
setup::
1 větší potentní samec
2 hermáči a jeden samec z pole
obojí z mrazničky
+ pytlík čerstvých listů z kvetoucích kýblovek (potomci GWS, AK47)
dvě másla z lidlu, 82% tuku
kuchtění::
máslo připraveno standartním postupem, materiál 10-12× vyvařen ne vodě, pak 3 a půl hodiny bublal na plotně.. nakonec ho zbyl jeden hrnek => dvě várky a tři pixle koláčků
1/2 hrnku (orig. "cup", je to hrnek nebo šálek?) konopného másla, odměřoval jsem ho tekuté
1 + 1/3 hrnku mouky (1 šálek byla hladká, 1/3 polohrubá)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sody na pečení
1/2 hrnku hnědého cukru (obyč krupicový)
1/4 hrnku granulovaného cukru (moučka... co si ti američani nevymyslí)
1 vejce
uprgade: trochu skořice, nesolené pražené buráky podle chuti a tabulka čokolády nasekaná na kousky
postup::
psychoaktivní máslo, vajíčka a cukr ručně smícháme v míse. v druhé smícháme sůl, sodu a mouku a prosejeme do máslové směsi, propatláme (jde to samo, těsto je měkké) a na plech s pečícím papírem klademe kuličky 1 palec velké (2.54 cm ) dost daleko od sebe, naběhnou
pečeme snad ani ne 10 minut dokud cookies nenaběhnou a nezačnou od spodu hnědnout a vonět, pak je vyndáme z trouby a v klidu necháme vychládnout, za horka jsou měkké
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
Naposledy upravil FlickerBird 05-11-2006 v 19:18 PM
Zdravim všechny kuchaře.Jelikož je tohle moje velmi oblíbené téma,a v poslední době sem ten net pořádně flákal,tak vám sem frknu muj poslední,a řekl bych nejpovedenější pekařskej úlet a to sou Kouzelné Domažlické Koláče.Recept je na stránkách Český telky,v pořadu Kluci v akci,dá se to i online skouknout.Jediná zvláštnost-výkoné máslíčko,ale čisté,žádnej brčál.Taky sem nešetřil rumem.Celkově sem vytvořil 7 kousků,velikosti talíře,a po půlce koláče u kávy byl pořádnej rachot.Bohužel fotky mam z mobilu,takže strašná kvalita.Je stim dost práce,ale úspěch maximální.
Čau groweři no na vánoce sem pak mufiny.. fotky nejsou ale hodim sem recept..
Co potřebujem..:
Polohrubá mouka
Cukr
Prášek do pečiva
Čokoládu, rozinky nebo oříšky..
Máslo (konopné)
Vajíčko
Mlíko
Papíroví košíčky nebo náký formičky taky to de rozlejt na vymazanej vysypanej plech a upíct jako náká buchta..
A hrnek dle libosti na dávkování..
Jak na to..:
1. Smícháme 1hrnek mouky 1/2 hrnku cukru pr. do .peč... nasekanou čokoládu rozinky oříšky dle libosti...je potřeba to pořádně promíchat kvůli prášku do pečiva...( jestli máte zelený máslo tak tam můžete dám trochu kakaa na obarvení...)
2. máslo se dává 1/2 osminy (počítá se ti z kg másla takže cca 60g másla ale když vemete velkej hrnek tak klidně víc..) rozpustit a nechat vychladnot! když nebude dost studený tak prášek do pečiva nebude fungovat. vajíčko do hrnku a dolejt do 1/2 hrnku mlíkem
3. dát do košíčků a píct v předehřáté troubě tak dlouho než to bude pečený na poloviční výkon cca 150-200stupňů.
4. A je to...
Dva mafiny sou cejtit, ale taky každej má jinak velký košíčky a jiný máslo časem sem hodim fotky až budu zase píct..
tak sme se jednou takhle zhulili a ze budem taky neco varit.. teda pict
maslo sme vyrabeli klasickym zpusobem..
2.foto: tohle zbylo z tri masel.. nas material X
3.foto: babovka. nevidim duvod psat recept jelikoz se nachazi v kazde kucharce. jen dodam ze sme do ni dali pulku masla co nam vznikla
je to jen takovej report.... : vareni zvlaste pesteni zdar..
Ako na to:
Najprv si uvaríme mliečko...presne 2 litre (asi pol litra sa vyparí) a keď sa uvarí, pol litra odložíme a necháme vychladiť. Zo zvyšku uvaríme puding + 2 bal. Zlatého klasu, 2 bal. vanilkového cukru, 20 dkg cukru, 2 lyž. hladkej múky. Pridáme doň 6 žĺtkov (keď ich budeme pridávať je dobré ich vymiešať s práškovým cukrom) a neskôr sneh zo 6 bielkov. Občas krém premiešame, aby nechytil silnú kôrku. Pripravíme si pol litra mlieka uvareného a vychladnutého, v ktorom vymiešame 3 bal. práškovej šľahačky a 2 stužovače šľahačky. Treba vymiešať na pevno a šlahať šlahať šlahať !!!! Trvá to hodne dlho ) Na plech poukladáme BB keksy, na ne vrstvu pudingu, potom šľahačku, potom opäť BB keksy a nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Budeme potrebovať asi 3 bal. BB keksov. Uskladníme v chlade. Po určitom čase BB keksy zmäknú. Dobrú chuť... Mňam
Tento koláč sme ozdobili piškótami, lentilkami, bolo málo čokolády, tak sme roztopili, akú sme našli ) aaa je tovenované kamarátovi ako darček k narodeninám ! Dúfam, že bude chutiť, ham ham ! ;P