Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim vsechny tady.. Tak po třech měsících pod led svetlama celkem 320W a panelech, jeden pry anglický 180W plný spektrum 3w diody, druhej mazar 50w 1w diody rustovy spektrum a třetí panel mazar 90w 1w diody kvetovy booster red spektrum..prostor mam 110x110x110 cm ale využito mam 80x110x110cm... sazel sem seminka mazar original 20 kusů a asi 8 dalších no name a opravdu si nemůžu stěžovat. Zatim pomalu sklízím a suším takže nevím kolik toho bude ale vypadá to velice dobře a je to i velice chutne po prvni narychlo ususene palde..panely sem měl vedle sebe takže kazdej osvetloval určitou plochu a tim padem je mužu porovnat...a zajimavy je že to dopadlo skoro stejne.. tzn že pod plnym spektrem to dopadlo stejne jak pod rustovym spektrem.. akorát pod kvetovym boostrem což je jen červené svetlo se palicky zacaly vytahovat a roztahovat patra.. a taky bělely listky když byly hodně blízko světlu.. takže jak sem to videl tak sem rostlinky z pod boostru natahl spis pod to plny spektrum a pak to bylo v pohode..z toho že to krasne dozrava i pod rustovym svetlem usuzuju že maji rostlinky modrou nejradej.a stale si myslím že je nejlepší svetlo poskládat ze spekter ktery ty rostliny využíváji nejvice..vše mam nafoceny a zdokumenovany.fotky budu pomalu přidávat. .
Zdarec,
Sorry že sem to neukázal v kupě to mám už měsíc.
Zlepšení je určitě, kytky rostou "jinak" maj větší listy a celkově je vidět že je to nestresuje jako ty barvy.
e: lepší fotku pošlu večer tahle je 3 tejdny stará. Teď je tma. Jinak je potřeba to chladit aktivně.
Naposledy upravil nikolaj 01 06-01-2015 v 08:59 AM
taže konečně to mám vše sklizeno a usušeno..ještě zpracovat a hodim sem detajly i s popisy pod jakym světlem to rostlo..ale takovej smradsem už dlouho necítil..tři zalepovací sáčky s tím mají velkej problém..
takhle to dopadlo jen pod modrým růstovým spektrem 50w mazar...až nechápu jak se to dokázalo osypat pryskyřicí.. .nižší paličky tak neprorostly ale pryskyřicí se osypaly i na nich fest..zatím nestíhám takže mám jen toto přebrany..
Rád bych přispěl maličkostí ohledně nákupu LED čipů,prolezl jsem toho dost a nejlépe mi vychází shop cutter.com.au Je to sice až z daleké Austrálie,ale posílají rovnou do ČR za velice rozumný peníz, mají rozsáhlou nabídku od Cree v nejvyšších binech,momentálně i deep red a far red,vše i v multičipové variantě a různé nabídce PCB star.
Pro aleše-podivej se prosím do PM.díky moc ;-)
Čau, Cutter je ok, ale nabídka COB malá, bohužel. Dneska už bych dělal LED světlo jedině z COB - buď CXA série od Cree nebo Vero série od Bridgeluxu. Jendoduchý a oproti malým LEDkám i o kus levnější. Použitelný jsou také některé COB od Philipsu, Citizen LED, Seoul Semiconductor, Nichia (...).
Aleshi, jen takovy navrh, neudelame nejaky "FAQ" tykajici se obecne LEDek, co se tyce vhodnosti nakupu, spektra, ucinnosti, chlazeni, napajeni .. hadam, ze by to par lidem pomohlo, rad se toho zucastnim, ale netroufam si zde v tomhle smeru pusobiti jako odbornik ) ..
Dival jsem se do 'mistniho FAQ', vsechno je v podstate o vybojkach, hadam, ze by to i radi admini prevzali, pokud to bude mit hlavu a patu :]