Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no a mám to hnojit čím teda na květ gren senzation nebo tam mám dát i neco na rust alga grow tam je víc dusiku a tak ??? jo jink je to v polovine květu
Hele je možné spálit kořeny enzymy ? Včera jsem prolil komplet poprvé tedy enzymy a přijde mi že kytičky jeví známky spálení hnojivem, trochu jim zežloutly konečky lístků. Je to tedy možné spálit? Nebo to mohou být zbytky hnojiv které se proplachují po enzymech?
zkusím zde ještě jednou požádat o radu, názor.
Trápí mě to tak tři dny, nic méně se to stalo během jednoho dne a dále se to nešíří.
Listy se skroutily, točí se nahoru a jsou na nich pravidelné jakoby vyšisované fleky,
Z prvu jsem to přikládal PH ktere mě celkem úspěšně lítá sem a tam a nevím čím to je, už jsem zkusil snad vše..
Rostou v NFT a udělalo se to jen na jednom druhu, jsou tam 3.
V noci klesala teplota na 16-18 C, přidal jsem topení ale než jsem vychytal termostat, mohlo se stát že jim bylo v noci moc horko? Také nálev klesal i na 15 C, takže není to studenou zálivkou?
Nebo to PH a bloklý příjem prvků? Fakt už nevím k čemu to přiřadit.
Navíc to je jen v části kudy proudí přisávaný vzduch a tudíž jsou ve větším chladu než ostatní.
Kdyby někdo nějaký nápad, poradte mi prosím.
Předem díky, Hopík
Edit - po dvou dnech: Díky všem za rady, bylo jich celkem 0 v tomto vláknu.
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
Ahoj všem.
Mám prosbu. Neviděl jste někdo někdy tohle? Začalo se mi to objevovat na spodních listech většiny rostlin. Jsou to propadlé nepravidelné mapy, které se po čase vysuší a začnou praskat. Jedná se o plíseň? Holky jsou staré 17 dní, teplota je přes den 26 a v noci 20. Ofuk jede a odtah taky nonstop.
Děkuju všem za případné rady..
Původní příspěvek od scunk Ahoj všem.
Mám prosbu. Neviděl jste někdo někdy tohle? Začalo se mi to objevovat na spodních listech většiny rostlin. Jsou to propadlé nepravidelné mapy, které se po čase vysuší a začnou praskat. Jedná se o plíseň? Holky jsou staré 17 dní, teplota je přes den 26 a v noci 20. Ofuk jede a odtah taky nonstop.
Děkuju všem za případné rady..
Ahoj
Prvně se objevují na koncích listů bilé tečky, pak jsou hnědé, nakonec se to rozvine ve velkou hnědou skvrnu a pak je ten list takový suchý a spíše mrtvý co?
Je to tím, že ti kolísá PH, rostlina ma jednou dobré PH, přijme živiny, podruhé zase nemá, je to stres, jednou velké, jednou male, prostě rostlina nemá ráda to kolisani. Tim pádem přestane brát živiny a ten list svým způsobem uschne "zevnitř"... Tohle jsem taky řešil. Chce to jen ustálit PH kolem 5,8 a fakt to hlídat třeba 3-5 dnů pořád, celé dny. Další listy by se měly spravit. Jde o to, jestli pěstuješ v hlíně nebo aeru, protože v hlíně to bude trvat trošku déle než se dají dohromady. U aera to je jasné, upravíš PH a čekáš.. u hlíny ti doporučím nechát odstát čistou vodu 2 dny, naředit méně hnojiv, upravit PH a celé to prolít. U hlíny je problém, jestli ti nastal tenhle efekt, že se ti usadily soli a hnojiva které nespotřebovala rostlina, - do hlíny. Takže spíše přelij čistou vodou, nebo enzymy, něčím, co rozpouští soli. Já třeba v aeru používám od GH Flokleen.. Protože můžeš teď snadno docílit toho, že když se PH ustálí a neproliješ to a dáš další hnojivo, můžeš květinu přehnojit. Pak se ty stresy jen prodlužují a efekt negativní.
Základ i u hlíny je opravdu hlídat to EC zálivky.. jinak se moc dál nepohneš. Měj se a ať to roste.
Prvně se objevují na koncích listů bilé tečky, pak jsou hnědé, nakonec se to rozvine ve velkou hnědou skvrnu a pak je ten list takový suchý a spíše mrtvý co?
Je to tím, že ti kolísá PH, rostlina ma jednou dobré PH, přijme živiny, podruhé zase nemá, je to stres, jednou velké, jednou male, prostě rostlina nemá ráda to kolisani. Tim pádem přestane brát živiny a ten list svým způsobem uschne "zevnitř"... Tohle jsem taky řešil. Chce to jen ustálit PH kolem 5,8 a fakt to hlídat třeba 3-5 dnů pořád, celé dny. Další listy by se měly spravit. Jde o to, jestli pěstuješ v hlíně nebo aeru, protože v hlíně to bude trvat trošku déle než se dají dohromady. U aera to je jasné, upravíš PH a čekáš.. u hlíny ti doporučím nechát odstát čistou vodu 2 dny, naředit méně hnojiv, upravit PH a celé to prolít. U hlíny je problém, jestli ti nastal tenhle efekt, že se ti usadily soli a hnojiva které nespotřebovala rostlina, - do hlíny. Takže spíše přelij čistou vodou, nebo enzymy, něčím, co rozpouští soli. Já třeba v aeru používám od GH Flokleen.. Protože můžeš teď snadno docílit toho, že když se PH ustálí a neproliješ to a dáš další hnojivo, můžeš květinu přehnojit. Pak se ty stresy jen prodlužují a efekt negativní.
Základ i u hlíny je opravdu hlídat to EC zálivky.. jinak se moc dál nepohneš. Měj se a ať to roste.
S pozdravem K.
Ahoj.
Díky moc za odpověď, ale tím to asi nebude. Zatím sem ještě nehnojil a Ph udržuju kolem 6,1-6,2. Projevuje se to tak, že se na listu objevují takové žlutohnědé nepravidelné propadlé místa a jako by zmizela ta vrchní zelená část(myšleno v tom nepravidelně ohraničeném místě) a podloží zůstává. Z druhé strany listu to není vidět. Objevuje se to náhodně po celém listu. No a pak se to slejvá do větších ploch, které pak schnou a praskají. Co jsem hledal, tak to vypadá na plíseň.
Asi je to špatně vyfocené. Našel sem podobný problém tady: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=223202
jak tam má týpek detail toho listu. Takové ty žlutohnědé ostrůvky. Jinak jedu v hlíně Gold Label a breberky žádné nenašel..
EDIT: Pořídil jsem ještě jednu lepší fotku. Jedná se o ty žlutohnědé fleky. Ty bílé jsou už od aplikace postřiku proti plísním. Objevuje se to na spodních listech..
Díky moc za případné odpovědi.
Model edrosental,system nft ,2 tydny rust, hodnoty ph 5.8 a furd lita,ec 1.24 teplota roztoku 23 ,teplota den 29,teplota noc 18.5. Vlhkost 45-65 pres den a pres noc 70.
Původní příspěvek od scunk
Ahoj.
Díky moc za odpověď, ale tím to asi nebude. Zatím sem ještě nehnojil a Ph udržuju kolem 6,1-6,2. Projevuje se to tak, že se na listu objevují takové žlutohnědé nepravidelné propadlé místa a jako by zmizela ta vrchní zelená část(myšleno v tom nepravidelně ohraničeném místě) a podloží zůstává. Z druhé strany listu to není vidět. Objevuje se to náhodně po celém listu. No a pak se to slejvá do větších ploch, které pak schnou a praskají. Co jsem hledal, tak to vypadá na plíseň.
Asi je to špatně vyfocené. Našel sem podobný problém tady: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=223202
jak tam má týpek detail toho listu. Takové ty žlutohnědé ostrůvky. Jinak jedu v hlíně Gold Label a breberky žádné nenašel..
EDIT: Pořídil jsem ještě jednu lepší fotku. Jedná se o ty žlutohnědé fleky. Ty bílé jsou už od aplikace postřiku proti plísním. Objevuje se to na spodních listech..
Díky moc za případné odpovědi.
Jak říkám, měl jsem to samé. Přidal jsem odtah, ofuk na kytky, zvednul lampu, přidal hnojiva a problém vyřešen.
Jak říkám, měl jsem to samé. Přidal jsem odtah, ofuk na kytky, zvednul lampu, přidal hnojiva a problém vyřešen.
Díky za odpověď. Pořídil sem si EC metr a nestačil se divit. Vstupní EC bylo 1,2 a na výtoku skoro 2. Takže to bude asi přehnojený. Ostatní, které tyhle fleky nemají, měly kolem 1. Jsou teď ve 3 týdnu růstu. Dával jsem poloviční dávku hnojiva(Jungle in da box).
Takže jsem holky propláchnul a výtok je teď 1,1 tak uvidíme jestli to pomůže.
zdravim kyti zalevany pH 5.5-6.5 a toto se jim objevilo na palce a na nekterych listech, hnojky atami bloombastic a plagron alga bloom + enzym, mozna vapnik?magnesium?
Původní příspěvek od Lokinek zdravim kyti zalevany pH 5.5-6.5 a toto se jim objevilo na palce a na nekterych listech, hnojky atami bloombastic a plagron alga bloom + enzym, mozna vapnik?magnesium?
Jak to myslíš, kytí zalévaný Ph5,5 - 6,5... víš to přesně nebo je to zhruba, od oka?
Ph se upravuje v určitém rozsahu, to ano, ale toto už je asi moc, kytí je z toho možná nešťastná. Záleží, jak často se Ph měnilo. Napiš víc.
Hodně záleží na mediu(hlína, kokos, hydro).
GL