Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Taky se tu delala akce Skupinová objednávka semen OG rascal spojmé své síly, kdo ušetřil nějakou kačku a rád by vyzkoušel Medical geny z kalifornie ,tak at se mi ozve a uděláme skupinovou objednávku.Můžeme všemožně kombinovat a domluvit se.
určitě by mely být nějaké hromadné testy na toto téma již dávno provedené, jen se dostat k materiálům.
Na jedné osobě nelze demonstrovat účinky látek, ale každý dobře víme, co dělá "skéro" a co "venkovka".
Otázka spíše zní, co vyvolávají systematické účinky (rozptýlené v celém těle) těchto látek a na jaké onemocnění, nemoci či genetické predispozice to má pozitivní či negativní vliv?
Původní příspěvek od Zahradnik_A Nedávno jsem zaregistroval zprávu o kooperaci Dutch Passion a CBD Crew. První odrůdy by měly být k dispozici snad do konce roku 2012 viz. odkaz
Diky moznosti pouzit plynovy chromatograf s hmotnostni detekci (GC-MS) jsem zkusil analyzovat svuj prvni grow. Noname kytka od znamych - ale pry je dobra na leceni. Masti uz jsou hotovy, tak je testujeme.
Prekvapilo mne mnozstvi CBD: 12%! V mereni je urcita chyba (odhaduji ze nebude ale vetsi nez 10% ze zmerene hodnoty). Chromatograficky zaznam pekne sedi s tim obrazkem z prvniho prispevku, jen zde jsou mnohem delsi casy (nebyla pouzita kolona DB-5 ale DB-WAX). Mnozstvi THC bylo 3%.
Mám dotaz, měl jsem zato, že čím je kytka přezrálejší, tím je její účinek sedativnější a méně aktivizující právě proto, že se zvyšuje obsah CBD. Tedy že THC je složka "aktivní" a CBD zprostředkovává ve vyšších procentech sedativní stav. Takže ako tomu je ?
Původní příspěvek od vaspen Diky moznosti pouzit plynovy chromatograf s hmotnostni detekci (GC-MS)...
Prosím tě, kde si se k takové parádě dostal, v práci či jak? Protože plynová chromatografie vyzerá jako moc užitečná věc zrovna pro další postupy k využití konopí v medicíně.
citace:
Původní příspěvek od Pflusik Mám dotaz, měl jsem zato, že čím je kytka přezrálejší, tím je její účinek sedativnější a méně aktivizující právě proto, že se zvyšuje obsah CBD. Tedy že THC je složka "aktivní" a CBD zprostředkovává ve vyšších procentech sedativní stav. Takže ako tomu je ?
Jo Pflusiku todle pravda jestli tě dobře chápu, teď nevím co tě dezinformovalo, nebo co
Jinak sem na Cannafestu mrknul po nějakých medicals a něco málo pokoupil, škoda že jen feminy po 3kusech, ale za tu cenu, neber to
>Zedy: Ke GC-MS, tedy pristroji za cca 4 mega se dostanes asi jen tak, ze s nim pracujes... Ano, plynova chromatografie je supr nastroj - prozatim planujeme s kolegy v nasledujicim roce monitorovat stav THC a CBD v "realnem case" nasich kytek - tedy co tyden neco ususit a zmerit. Mozna by jsme mohli udelat i snimky trichomu + vysledky analyz => pak by to mohlo byt uzitecne pro vice lidi...
[B]vaspen: zkus ten samej matroš změřit tř. za měsíc ať je vidět jak se mění složení při klasickým skladování / v mrazáku apod.
uz mi zbyla jen hlavni palice, ktera je povesena na pude ve tme a pak pri 80°C dosuseny material, ktery hodlam zpracovat na mast. tyhle vzorky neni problem zmerit, ale vice nemam - byl to prvni grow. pristi sezonu to hodlam merit ve velkym, a pripadne pak do masti namichat pri znamem slozeni kytek nejaky optimalni pomer thc+cbd.
bude potrebe sestudovat dostupny informace o tom, jaky je optimalni pomer.