Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Známý rozjíždí one projekt a potřeboval by radu od Vás zkušenějších a moudřejších. Pěstební prostor bude š80xh70xv165cm. Pojede 400W,médium hlína, hnojky Plagron a HESI. Otázka zní: kolik pěstebních nádob použít?
Jakou variantu zvolit?: č.1: 12x 5,7L
č.2: 6x 11l
č.3: kombinace 6x 11l a 4x 5,7l (všechny ve stejné výšce)
Není to žádný profík,takže roztahat dvě nebo čtyři kytky na celý prostor nedokáže ,ale na druhou stranu začátečník úplně také ne (3kola má za sebou indoor) no a chce plochu efektivně využít a vymáčknout z toho co nejvíce g. Nejde mu absolutně o žádné pitomé komerční pěstění,ale aby do dalšího kola měl řádnou zásobu.
Předem Vám moc díky za rady a tipy
Kdo pěstuje,ten legalizuje a
nepodporujte narko byznys tak jako já
Ať Vám to krásně roste.
S pozdravem strejda
Naposledy upravil strejda.losos 19-09-2017 v 16:06 PM
Ahoj zdaných možností bych použil variamtu č. 2 do začátku asi nejrozumnější
I stímto jdou udělat zásoby konopí na zimu pokud nejsou skušenosti nemá smysl narvat skříň k prasknutí...
Víc kytek, větší investice, ale dřív přepíná a kytky budou menší a tím pádem menší šance ze přerostou. Záleží i co pojede, pokud hlínu a organiku byla by lepší varianta s 11litrakama. Pokud kokos a minerální hnojky, jsou 6l cajk.
Původní příspěvek od L1st3r Víc kytek, větší investice, ale dřív přepíná a kytky budou menší a tím pádem menší šance ze přerostou. Záleží i co pojede, pokud hlínu a organiku byla by lepší varianta s 11litrakama. Pokud kokos a minerální hnojky, jsou 6l cajk.
Určitě pojede hlínu
Ať Vám to krásně roste.
Teď taková neznalá a amatérská,ale zásadní otázka. V 11l květníkách se dá udělat větší výnos jak v 5,7l ? Když tedy budou mít více prostoru? Neboť když budu počítat 30g na jednu nádobu tak je to +- 350g v 12x 5,7l a +- 180g v 6x 11l .... nejsem znalý v tomto směru,tak se raději zeptám jako naprostý hlupák,neboť ve finále neznalost neomlouvá jak se říká,že
Ať Vám to krásně roste.
Nezapomen ze v druhem pripade mas 2x vetsi qetinac. (11L proti 5,7) tudis ciste matematicky vzato budes mit taky 2x vetsi vynos takze si tech 180g vynasob dvema a mas 360g coz je 10g navic... :-D
Čus tvoje počty jsou opravdu jen teoretické v boxu máš stinná místa takže jedna kytka ti dá třeba 30 a druhá jen 4 i to se může stát. Jestli ti můžu poradit udělej to rovnoměrně dal bych 9x 5.7L květináče sice to není ani jedna z tvých možností ale někdy méně je více kytky si nebudou tolik stínit . Ale budou tvému kámošovi lépe prosychat než ty 11L . Nebál bych se tam dát klidně i 6X 5.7L . Je to jen můj názor at se daří.
zdur,presne jak pise kolega nademnou,s temahle poctama se neda pocitat,vubec,taky jsem mel pres leto 400w a pod lampou jsem mel kytky ,ktere mely 44g,43g a v rozich,kde bylo svetla malo jsem mel na slabsich kusech 10,15,20,25 atd,nakonec to hodilo 420 g a nejake hulitelne spodky,asi 20g ale za predpokladu,ze jsem mel 16kytek v 11 litr kvetnicich,luxusni klony a troufam si rict,ze uz to trosku umim,nicmene za me jsou lepsi vetsi pestebni nadoby,muzes se mrknout i po kulatych kvetnicich,treba budou 10 litrove aby se ti jich veslo 9.........
Nebo dej 9 nadob po 5,7 ci 6,5 , nezastrihuj a nechej na rustu o par dni dele narust,pokus se mit vse ve stejne rovine a treba se neco pekneho povede, good luck
30g udelas jak v 11l tak ve 3 l. Ono je to celkem.jedno , jde o to ze je budes asi zalivat rucne ,tak bych volil urcite 11l uz jen kvuli lepsi stabilite ph , lepsimu zalivani a vetsimu prostoru pro koreny.
Pokud bys jel nejakej drip ,tak staci 4 az 5.7 l .
Ja presel na 11l kvuli cetnosti zalivani a ted uz mam pulku posadky v 70l kalfalfasu.
Pokud rucni zalivani ,jednoznacne 11l mensi uz nikdy nechci.
Edit ,ted si ctu rozmery a nejlepsi volba by byla koupit kalfas bud 70 nebo 90l.
Ten 90 l ma rozmery 80x50cm
70l ma tusim 70x30 .
Kdyz das 2 x 70l tak tam muzes jet treba sea of green s 16 kytkama.
Abych jen nezvatlal ,prihodim foto 3x 70l bedna ,rozmer 40x60 cm jedna. 18 kusu lady berry.
Jak vidis tak ani ne .
Do prostredni bedny byly zasazeny nejmenso kusy , jde to i videt.
Zbytek je +- 5cm stejne vysoko.
Navic dneska je v mode ohybani ,tak si stim urcite kazdej dovede poradit.
Kdyz jedes rohoze ,tak taky nemuzes manipulovat s kytkama, v nft ,aeru , hydrosystemech taky ne, je to v podataze uplne stejny jen v bedne se substratem a rucni zalivkou.
Já bych šel urcite do kvetniku, než do kalfasu. Pokud se ti z nějakého důvodu kytka zasekne, můžeš kvetnik podložit a dopřát ji místo na sluníčku. U kalfasu bys ji mel zastíněnou a nebo bys musel všechny ohnout, to není úplně praktické.