Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj!
Sice tu neucelene sou nejake prispevky na toto tema ale rad bych aby ste zde popsali zkusenosti postrehy a problemy s kterymi jste se jiz setkali. Delsi dobu se potykam s nedostatky vapniku a tusim ze bude na vine prave kys. fosforecna kterou uzivam v prubehu celeho kola. Vstup PH mam 7,8 a snizuju na 6,2 - 6,5 pro zalivku do hliny. Uzivam PH - Advanced hydro.
kyselina fosforečná se může používat jak pro růst tak pro květ nemá to určitě žádné negativní dopady na nedostatek prvků. Buď hnojíš málo, nebo máš špatné PH.
Cus. Me se prave dicky v pulce kvetu zacne objevovat deficit vapniku. Rezave tecky ve stredni a vrchni casti kytky .... objevuje se me to i v matkarne na 1 kytce
Původní příspěvek od Whoau Cus. Me se prave dicky v pulce kvetu zacne objevovat deficit vapniku. Rezave tecky ve stredni a vrchni casti kytky .... objevuje se me to i v matkarne na 1 kytce
Cau, kdyz rapidne snizujes pH tak musis dodavat Calmag - ovsem zalezi taky jakou mas vodu, podle EC to taky neni jednoznacne, protoze tvrdost vody nezbusouje pouze vapnik - ...Jak je znamo kyselina fosforecna, kdyz je ve vetsim mnozstvi, tak zabranuje vstrebavani vapniku jak u rostlin tak u lidi, vznika fosforecnan vapenaty.....takze Calmag jasna volba....at se dari
Původní příspěvek od Brejk2013 ...Jak je znamo kyselina fosforecna, kdyz je ve vetsim mnozstvi, tak zabranuje vstrebavani vapniku jak u rostlin tak u lidi, vznika fosforecnan vapenaty.....takze Calmag jasna volba....at se dari
To nedává smysl, pokud kyselina fosforečná zabraňuje vstřebávání vápníku, jaký význam má přidávat ho víc? A kolik je větší množství - já dávám asi 0,5ml na dva litry vody a výše popsané problémy jsem nezaznamenal.
Brejk: jo presne to mam na mysli ... no ale ted jde o to jak to namichat do zalivky pre kdyz dam cal-mag a pak upravim PH tak predpokladam ze to opet vysrazi vapnik ... se pakl nabizi jeste dodavat vapnik postrikem na listy primo
Ja mel se snizovanim ph zaivky kys.dusicnou velky problemy s listy v rustu.
Nakonec me zkusenejsi groweri upozornily na to ze kdyz jedu v hline nebo pouzivam organicka hnojiva tak se ma snizovat pouze kyselinou citronovou.
Tak jsem poslechl a vsechy problemy s listy okamzite ustaly.
Pak jsem si to i dohledal i na zahranicnich vlaknech Rollitup atd.
Ale pokud nejedes v hline nebo pouzivas mineralni hnojiva tak kys. dusicna a fosorecna je tou nejlepsi volbou.
(kys.fosforecna drzi ph nejlepe ze vsech kyselin) Ja jsem mel take problemy s nestabilnim a kolisavym ph tak jsem vymenil i zdroj vody (RO) a vse je uz v naprostem poradku.
Zkontroluj si nedriv kolik ti vyteka PH na odpadu.
Kuci diky moc! Jinak zmijaku ja bych si taky jisty nebyl ... v cehmii je vse otazka miry a prsote kys fosforecna s vapnikem reaguje ... nerikam ze to tim byt musi ale vyloucit to nelze ... stalo se me to pokazde - zkusim pouzit tu kys citronovou a podam pak zpravu
ted ctu nejake studia a neco asi na tom bude nebo viz clanek nikdy jsem problem nemel tak jsem to nestudoval Ve Spojených státech proběhla studie, která sledovala děvčata konzumující pravidelně vysoká množství coca-colových nápojů (které obsahují kyselinu fosforečnou). Ukázalo se, že tyto dívky jsou více náchylné k různým zlomeninám než jejich vrstevnice, které podobné nápoje nepijí. Možná interpretace těchto výsledků spočívá právě v nedostatku vápníku, který je způsoben nerovnováhou mezi vápníkem a fosforem.
To nedává smysl, pokud kyselina fosforečná zabraňuje vstřebávání vápníku, jaký význam má přidávat ho víc? A kolik je větší množství - já dávám asi 0,5ml na dva litry vody a výše popsané problémy jsem nezaznamenal.