Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny growery,
po mnoha nelibými zkušenostmi s klony druhé/třetí generace matky z klonů od rádoby matkařů, kteří vlastně vůbec nevědí, co dělají..(tímto tě zdravím robitaill)..jsem se rozhodl pro vlastní matku.
Rozhodoval jsem se mezi CM a White Russian od serious , ale nejedno semenářství tvrdí, že tahle banka šla kvalitou hodně dolů, tak jsem se rozhodl pro critical mass od mr. nice.
Počet matkařů s kvalítními klony na Jížní Moravě je vcelku žalostný, tak snad někomu pomůžu s obstaráním ceněné genetiky.
Zakládám si na precizní a velmi přísné selekci.
Moje selekce 18-ti regulerních semen bude spočívat v několika fázích.
Ahoj, zajimalo by me trochu vic info o ty kvalite Serious seeds, premyslim o matkarne na podzim a moje volba padla na tuto banku, tak bych nerad ostrouhal.. Diky za info a preju at se Ti vse vydari, budu sledovat.
Původní příspěvek od Fill1989 Zdravím všechny growery,
po mnoha nelibými zkušenostmi s klony druhé/třetí generace matky z klonů od rádoby matkařů, kteří vlastně vůbec nevědí, co dělají..(tímto tě zdravím robitaill)..jsem se rozhodl pro vlastní matku.
Rozhodoval jsem se mezi CM a White Russian od serious , ale nejedno semenářství tvrdí, že tahle banka šla kvalitou hodně dolů, tak jsem se rozhodl pro critical mass od mr. nice.
Počet matkařů s kvalítními klony na Jížní Moravě je vcelku žalostný, tak snad někomu pomůžu s obstaráním ceněné genetiky.
Zakládám si na precizní a velmi přísné selekci.
Moje selekce 18-ti regulerních semen bude spočívat v několika fázích.
Hehe tak vidím ze je tu další člověk nespokojený s rezama od robitaila.. sem taky oběť těchto řízků a můžu jen potvrdit.. co si od něj měl za model a problémy ?? Diky )
Jednalo se o Orange Bud, problém byl ve výnosu, tak nízkej GE index jsem nikdy neměl..klony, jež měřily sotva 7 cm, spálené a ještě k tomu ze "selekce" z vídně :-D..za tohle by měl platit on tobě..
Řezy zakořeněny, od každé maminy udělány dva, jeden půjde na 10 dnů na 12/12 pod hps za účelem zjištění pohlaví, druhý nechám chvíli na růstu a necham vykvést.
Ahoj, naprosto souhlasim s tim co delas! Taky mi uz dochazi trpelivost s radoby matkari :/
Mit matku z rezu z Vidne je celkem ostuda, bohuzel do cela celkem dost lidi a za svoji odflaklou praci i kvalitu si uctuji neumerne.
Nicmene ona muze byt matka treba i z 10. generace,ale prechozi matky musi byt v perfektnim stavu,neunavene atd. Samozrejme je potreba sledovat chovani matek i klonu,takze dobry matkar,pokud sam nema tu moznost, mel by po zakaznicich pozadovat feedback a v pripade jakychkoliv problemu matku nemilosrdne utratit
Uz se mi parkrat stalo, ze sem dostal klony ze starsi ci prerezane matky a zacali hermit. Okamzite sem imformoval matkare,ikdyz tvrdil, ze sem prvni komu se to stalo, shodli sme se, ze kdyz se tohle stane jednou,muze se to stat znovu a matku vyradil.
Nicmene dobry matkar by mel matky menit po cca roce,aby udrzel top kvalitu, bohuzel i za cenu toho, ze nebude schopen zachovat dany gen. Takze nakoupit vice seminek a dobre skladovat.
Kvalitu klonů hodlám sledovat, jen si nejsem jist, zda ji měnit každý rok, myslím, že tohle je dost individuální. Rozhodně nezůstanu jen u jednoho modelu, mám rád rozmanitost, takže s tím skladováním semen bych to nepřeháněl..Kdo ví na jakou odrůdu budu mít chuť příště, víš jak. Tvýho příspěvku si ale cením, díky.