Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Výpadek proudu by mohl způsobit problém při fázi růstu - kytky by mohly vykvést (nebo ty citlivější vyhodit samčí kvítky).
Naopak při kvetení to jako problém nevidím. Mohou být ve tmě velice dlouho.
Technické řešení... nic mě nenapadá, s tím asi nejde nic dělat - naštěstí výpadky proudu už jsou velice vzácné
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Nejlepší je udělat si na kyti spešl obvod (nezapojovat s tim další hlavně ne kuchyňský spotřebiče, vysavače, fény atd.). výpadky ze strany čez bejvaj fakt málo a vždy na pár minut a to kyti přežijou.. nebo UPS nebo agregát, ale to je faxt pro snoby co maj stovky kytekk
Zálohovat lampy mi přijde jako nesmysl. Za prvé - kytičky přežijí i nějakých 24h, delší výpadek snad ani nepamatuji. Za druhé - takový příkon je už fuckt o "benzínu", raději si to ani nezkouším představit !
Záložní napájení však rozhodně POTŘEBUJE vzduchování BUBBLERU! Snadno domyslet, co se stane s hydrem po jednom dni bez bublin. Optimum = stará (levná) UPS např. z bazaru, na těch pár wattů stačí i "polovrak" s částečně zdevastovanou baterkou.
S tím vzduchováním máš pravdu. Zajímalo by mě, jak dlouho jsou kytky schopný bez vzduchování roztoku vydržet. Dle mých zkušeností 12 hodin bez problému, 24 už asi bude o něčem jiném. Ale zkoušet to nehodlám
Ale jak říkám, výpadky proudu jsou velice vzácné. Jedině, že by se spadlo při bouřce nějaký vedení ČEZu. Stejně si nemůžou dovolit nedodávat proud víc jak 24 hodin.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Záloha vzduchování?
Já osobně mám zkušenost, že kytka v bubbleru bezproblémů přežije delší výpadek vzduchování.
Řekl bych, že s přehledem i několik dní, protože ne všechny kořeny jsou ponořený do roztoku,
některý kořeny prorůstají substrátem a ty mají dobrou možnost na dejchání.
Jediný co se jim může stát je, že se trochu zpomalej v růstu.
Takhle, bez vzduchovadla (pasivní hydroponie) se pěstujou i pokojový kytky a taky drží.
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
No jo breedere, ale to je IMHO o něčem jiném. Pasivní hydroponie používá keramzit - kdybys je namočil jen tak do vody, tak chcípnou. Ten keramzit má pro tohle ideální vlastnosti, v mezerách se tvoří vzduchové kapsy a díky nim kořeny dýchají. Máte snad někdo chuť to zkoušet?
tak bys měl vědět, že vím o čem píšu, o pasivní hydroponii jsem se zmínil jen okrajově.
I v bubbleru máš část kořenů prorostlých substrátem,
který určitě není celý ponořený do roztoku a kořeny mohou dýchat
a kytky nějakej ten výpadek elektriky přežijou.
Samozřejmě, že to nemám přímo vyzkoušený ve skříni, ale velký rozdíly bych v tom nehledal.
Ale jestli si chce někdo pořídit záložní zdroj za větší pár peněz, tak ho od toho nechci odrazovat.
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
To jsi mě, breedere, špatně pochopil. Já vím, že oba víme, že bubbler to nějakou dobu bez vzduchu zvládne. Ale je zavádějící srovnávat to s pasivní hydroponií, ve které kytky žijí celý život s kořeny kompletně ponořenými ve vodě. Jsou toho schopny jenom díky tomu keramzitu - nemůžeš je přeci pěstovat ve váze!
Mám problém,všichni tady píšete o tom že to kytkám nevadí,s tím souhlasím,ale co lampy?Stává se mi totiž že když vypadne proud a vzápětí znovu naskočí můj sodík jenom vrčí,ale nesvítí a to až do doby než vychladne.Pak se znovu spustí,myslím si však že proud do něj jde furt-vadí to nebo ne.Bojím se že jo a nevím čím by se to dalo ochránit,jestli někdo můžete poraďte mi prosím,dííík.
Jsem v tomhle absolutně mimo(nejen v tom :-) )ale můžu se zeptat?Co to je ta UPSka.S přítelkyní sme teď koupili novej byt v paneláku,ale silně pochybuju že by tam něco takovýho bylo.No kdybych vůbec věděl co to je...
Nějaká záloha nebo nějaká služba???A i když to nemám a třeba mít nebudu,tak co s tím(rozuměj výpadkem)?Když nic jiného aspoň budu chytřejší
:-))
2 Xcarcass:Myslím,že startérem to nebude,myslím že je to kvůli tomu krátkodobému výpadku(cca.1minuta).Protože když se sodík vypíná tak aspoň mně musí vychladnout než se znovu spustí.A to je právě to o co mi jde,že vypadne proud hned se zase nahodí,ale mě tím výpadkem zhasne lampa a chladne(i když proud už zase běží-to je to cvakání)a dokud nevychladne nenahodí se :-((. I tak díky za názor,když nepřijdu na něco jinýho tak ten startér zkusím preventivně vyměnit,ale stejně myslím že problém bude někde jinde.
2 Darloríky za vyčerpávající info o UPS. :-)
Please,neřešil někdo z Vás podobný problém??????????????
znovu ozivuju tohle tema, protoze sem se na neco podobnyho jako zMazanek chtel zeptat.....prave de o ten kratkodobej vypadek(cca 5s.)...bojim se aby mi nevybouchla ta vybojka treba nebo nejaka podobna havarka
Tak tohle je naposto jednoduchý řešeni Č1:-)) stačí mít agregát s el-ktyckym starováním a dát tam jednoduchý obvod stačí ti tafo 220/ 20-24v sekundár usměrníš stací jednocestně vyhladít elektrolitem aspoň 1000mikrofarad/35v a prípojíš to na relé na kontakt kterej je v klidu roreplej tam připojíš seriově lampu a na ten kterej je u klidu seplej pripojíš startér agregátku tak pokut máš hotovo ta dej toto zařízeni do sítě pokut si to udělal dobře tak relé sepne a obvod z lampou se uzavte a když vypadne proud tak relé rozepne a spustí se agregát a když neni agregát tak ti pošlu schéma na měmič 12/240vac pokut to budeš chtít tak napiš mail martin..xxx@seznam.cz:-))))