Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
V poslední době mě ta LED myšlenka opouští, protože je to hrozně drahý, efekt je malý (stejně většina dosáhla výnosu něco okolo g/w) podle toho co jsem se koukal na groweru, ale přez to všechno jsem viděl lidi co se jim LED světlo líbí. Tak doufám že to tady zase trochu rozproudíme aby se doopravdy ukázalo jak to s těma LED světlama je!!
Teď skládám takový vetší bodovky na boky z modulů od osramu (ty pásky po 6-ti diodách) http://www.led-tech.de/en/High-Powe...am-c_206_0.html
postupně tím nahrazuju starej rozřezanej spektrabox (v2010) kterej stál za vyliž pr...
jedna bodovka 4x6 diod + chladič s balastem vyjde na cca 2000.-
dva druhy červený , tmavě oranžovou a tmavě modrou.
Je to drahý ale výsledek je nesrovnatelnej s tim šmejdem co prodávaj v kompletu. Tohle svítí jak kráva!
Led je pro mě srdcovka, jedu v hlíně jen s fem. semen. Mám v bedně 10 druhů kytek každou jinak starou a pohoda. Co tejden jednu seknu a jednu dodám. Což s centrálním zdrojem světla šlo dost težko s šesti np.
Nikdy se mi nestalo že by mi něco přerostlo (reči typu min 800w v katalogu seed bank sou kecy) Nikdy jsem nesklidil seno, chuť je báječná, palice jak šutry ,ale taky nikdy jsem neměl extra výnosy - to se snad změní až proběhne kompletní výměna za zmiňované moduly.
Jura
Kytičky potřebují ruzné vlnové délky pro fotosyntezu,a to reflektory nemají.Ale na rúst bych to zkusil.Ma to jednu podstatnou chybu.Frajer tam nepíše kolik to ma lumenu.Maš čipy co mají 50 lumenu na watt a maš čipy led co maji 150 lumenu na watt(studena bílá ma vždy více lumenu,než teplá bílá).Takže ta svítivost bude jiná.Proto to má takové levné,protože používá asi starší čipy.
Bílá LED produkuje vhodné spektrum, jsou v něm zastoupeny poměrně hezky všechny vlnové délky. Problém je, že tohle budou velice mizerný světla. Nebrat.
Za prví je důležitý si říct proč ledky - určitě ne kvůli tomu abych propálil 400w ještě navíc z jednoho místa. V tomdle sodík i hps vyhraje jak ve výnosu tak v pořizovací ceně naprosto s přehledem.
Tohle podle mě popírá všechny výhody led.
za druhý : ta cena je směšná vzhledem k výkonu musej to bejt strašný šunty diody. Jen pro představu za 7500.- kámoš nedávno kupoval diody (jen diody) na 80w světlo.
charont,
toto led světlo je druha generace led panelu.Navíc nepíše ani označení čipu.Jak píše nikolaj 01,je to špatný.Podívej se do kontaktu.Je to nějaký frajer co ma zaregistrovane několik domen a čeká až se chytne nějaká ryba.Ja osobně mam ty zelene led panely,ale jak jsem psal v tematu led vs sodík,ty panely jsou nejvíc kopírovane panely v čině a každy vyrobce (je jich asi 50) davá do toho jine čipy.Frajer co ma ten obchod asi vůbec neví co prodává.Mám spectrometr a vím že to co jsem koupil ja ,tak ma přesne světelne spectrum.Mam už usušeno ,tak večer hodim poslední fotky kolik jsem měl pod led výnos.Musím řict že to není žadná slava,ale měl jsem na pytel řezy,protože to same se urodilo i u kamoše co jede pod 600W sodík.Ja měl minuly rok pod led panelem okolo 1 g na watt,i když by se to tak měřit nemělo,ted mi to vycházi něco kolem 0,5 g na watt,ale jak jsem psal,kamoš jede taky hlinu a ma 2x600w a měl vynos 460gramu.Večer hodím fotky a pořadně to rozepíšu v tematu led vs sodík
Původní příspěvek od nikolaj 01 Je to tak špatný že nemá cenu se ani rozepisovat.
...abych propálil 400w ještě navíc z jednoho místa. V tomdle sodík vyhraje..
právě, z jednoho místa. to je u led ten průser!
je vidět, že architekti těchto sci-fi zdrojů světla pro osvětlení rostlin vůbec nemyslí na konopí, páč takový panel aby člověk zavěsil 3m nad kytky, aby osvětlil 1m2.
..což možná může stačit pro hlávkový salát
citace:
Původní příspěvek od nikolaj 01
..kámoš nedávno kupoval diody (jen diody) na 80w světlo.
cenově docela zajímavá varianta led a je možné nechat si u nich ty žárovky osadit v jakémkoli poměru modrá/červená. já koupil 4x (8x modrá/4x červená) a 4 takové dobře rozmístěné žárovky(dohromady 48W) osvětlí prostor např. malé matkárničky líp než nějaký 90W ufo panel, který navíc hučí jak piliňák a je třeba ho zavěsit kilometr vysoko.
cenově docela zajímavá varianta led a je možné nechat si u nich ty žárovky osadit v jakémkoli poměru modrá/červená. já koupil 4x (8x modrá/4x červená) a 4 takové dobře rozmístěné žárovky(dohromady 48W) osvětlí prostor např. malé matkárničky líp než nějaký 90W ufo panel, který navíc hučí jak piliňák a je třeba ho zavěsit kilometr vysoko. [/B]
Můžeš prosím přidat postup jak nebo kam napsat jaké je požadované osazení světla ? Prolezl jsem to snad celé ale prostě nejde mi to objednat v jiném poměru než 8xčervená 4xmodrá, a to je značně nevyhovující =D
Díky
Některé drogy nejsou zakázané proto, že by byly nebezpečné. Jsou nebezpečné, proto ,že jsou zakázané. (dr. J. Marks)
musíš jim napsat na mail v kontaktech, že bys rád jiný poměr diod, oni ti vyhoví. aspoň já neměl problém.
pokud bys měl zájem o variantu 8xmodrá/4xčervená, můžu 2 postrádat - pm
Dobry den,
Na Aukru se oběvíl tento panel,vypadá jako Česka konstrukce není to nic moc a chybí spoustu údajů ale už sem psal prodejci @ o bližší info k Diodam,