Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem se rozhodnul udělat malé pokusnictví.
Prolezl jsem dílnu, šuplata, ledacos našel, koupil akorat 100W výbojku...
Bedna je 50x50x80, vevnitř bílá matná barva.
Světla jsou 2x úsporky 36W cool white a 100W sodik Philips T-Son plus.
Pachový filtry samodomo, ventilace 2x 80mm fan na odtahu, na přítahu nic.
Ofuky 80mm a 120mm PC fan.
Závlaha - motůrek od odstřikovačů a kapače gardena (4l/min).
Pokus první:
Regulérní Mazaři od DP a V-SCROG.
Proč regular? Byly v šupleti....
Takže plán dát pět semen rovnou do hlíny, vyrůst, přepnout a jakmile se objeví pohlaví, začít zaplétat. Snad budou alespoň tři dámy :-).
Fota jsou sedmý, jedenáctý a patnáctý den od zasazení semínka.
Tak to pomalu roste dál. Časovač na čerpadlo je minutový a zalévá jednou denně. Přibylo druhé světlo. Začal jsem hnojit a to 5ml/2l hoštické s guanem na rajčata a papriky (7:4:6). A ten červený kousek starého trika je namočený v misce s vodou a přehozený přes ventilátor. Takže trochu zvlhčuje vzduch ve skříni. Odtah se pouští podle teploty při cca 26 stupnich a vlhost je mezi 50-70%.
Fota jsou 23, 29 a 34 dni od zasazeni semínek.
Dvacátýtřetí den +- poprvé zaštípnuto. Třicátýtřetí den zaštípnuto podruhé.
Výhoda virtuálního světa je, že to může růst takhle rychle :-)
Kytkám zdá se zatím nic nechybí (možná světlo :-D)
Tak tu máme zase posun...
Prvni foto - 40ty den od zasazení.
Den poté jsem uplet síť kolem sodíkovky a přešel na květ.
Posledních asi deset dní dostávaly 10ml/2l 7:4:6 v každé zálivce.
No a pokračujeme prvním a osmým dnem květu.
Osmý den už jsou tam jen čtyři - samičky. Dostaly větší, definitivní květináče. Jedna kytka se tváří že bude samec, tak putovala pod střešní okno.
To dno v bedně je na výsuvu jako šuple, takže stačí zvednout výbojku a celým dnem vyjet před box. V bedně zatím nejsou osazené pachové filtry. Uprostřed pod výbojkou je větráček na nožičkách, fouká nahoru.
Tak nám to vesele pokračuje...
Máme tady den 11, 16 a 16 (od přepnutí).
Kytky je třeba co tři dny vyndat a upravit jim fazonu, prostrkat co nejvíc listí ven a co nejvíc špiček dovnitř. Hnojím do zásobníku, takže každou zálivku dostanou 10ml/2l 5-10-5 Hoštické slepičince. Zalévá se každé ráno. Proč vlastně tyhle divný hnojky? No, je to přeci pokusnictví :-)
Tak ještě fotku boxu (16 tý den).
A pokračujeme na den 23 a 30.
Zatim všechno klape, kytky zmírnily v růstu a tak nemusim ani tak často upravovat do pletiva.
Tak máme 2x den 34 a poslední už je den 40.
Obsypaný je to pěkně. Mohlo to asi 1-2 dny navíc před přepnutím růst, i když nejvyšší paličky jsou nad sítí... Jo a samec pod oknem nakonec začal kvést "po samičím", tak oškubal pár koulí a nechal ho tam. Sice z toho bude prd, ale což.