Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čaute všicí, vzhledem k úspěšnému zkušebnímu kolu jsem se rozhodl postnout aktuální dění, jež konečně vypadá tak jak bych si představoval.
Trvalo mi velmi dlouho, než jsem srovnal teploty tak jak bych chtěl.
No a aby toho nebylo málo, hned napoprvé jsem se potkal s malými bílími potvůrkami, tkže z toho moc nebylo, ale můžu doporučit GS seeds, stejně to stálo za to, a kytka se z napadení velmi rychle zotavila a mastidlo kvalitní...
1.načrtet,
2.seminka afghana jsou odtud
3.widow po napadení škůdcem, úspěšně odfajčena
Setup
-250W metla i sodium
-skříň 80x40x160
-2x 12cm PC fan jako pomocný nádech vespod skříně
-1x odtah z mikrovlnky (220V) přez home pacháč
-1x velký přítah + ofuk rourou taky z mikrovlnky (220V)
Genetika
-1x White widow (Growshop Seeds)
-1x Afghani #1 (z loňskýho outu)
-2x sativní Noname (z pytliku) + předpěst na letošní out
-3x Purple #1 (Dutch Passion)
Zasazeno v půlce ledna, afghán potom začátkem února.
Takže metla svítí zhruba 6.týden a na afghána 3.týden
-všechny milované rostlinky dostaly 2x postřik s Roots, jinak vlhkost dodávám rozprašovačem s čistou vodou o teplotě pokojové...
-zalévám ob dva dny 250ml vody na tyto 6.5l květníky
-každý druhý týden dostanou papu v podobě Jungle Indabox dle tabulky, zatím jen slabší, ale ve správném poměru,, nejdřív 1/3, minulý výkend 2/3 a přezpříští výkend to bude plná dávka a uvidíme kdy dosáhnou mety zhruba 35-45cm, kdy provedu odběr řezů a následné přepnutí.
-teploty
27-30 přez den
14 přez noc
-vlhkost pouze párkrát naměřena (asi už to mám v oku - hlavně nepřelít)
50-60%
-výška
NN 22 a 18, Wdova 21, afghan 10cm
a ted k fotkám
1.Detail Afghána
2.Fim Wdovy
3.Fim NN1
4.Fim NN2
-semínka nejdřív do hajzláku, navlhčit z obou stran, ukrýt do mikroteňáku, čekat, tk jako teď já čekám na Purple #1!!
-jinak pařník využívám i na řezy, stačí vystlat perlitem, zalít vodou a zabořit do toho předvlhčené kostky rockwoolu s čerstvými ,,zakořeňovačem,, naimpregnovanými řezy>>>to mě čeká zanedlouho, protože venku chci purple ze seminka a potom z řízků wdovu a pokud to bude samička tak i afghana..
??k diskuzi pro vás, pokud vás muj thread zajima.. jak velkou kytku mohu očekávat pod sluncem v 11l teku kýblu??
-všechny tři semínka se uchytli tk jak jsem chtěl, takže jsem ještě jednou pořádně provlhčil malé květníky a transplantoval malá semínka, samosebou že klíčkem dolu.
-trochu jsem musel reorganizovat skříň, takže jsem rovnou pouklidil a zametl okolo, a dal jsem malý schůdek afghanovi at zbytek dozene, kytičky tu metlu prostě žerou
jinak metla mě vyšla na neuvěřitelných !!! !!! !!! a to se vyplatí, její barevné podání 6400K je nenahraditelných !!!
btw: mám odzkoušenej průsvit ty 250HPS, tk do 20-25cm jsou pěkný paličky, tak přemýšlím o umístění pletiva,, jen mě pořád nejde do hlovy,, jak pak vyndám kytičky, když bude třeba zalívání atp... manipulace bude asi krapet zhoršená nepletu li se... předem dík za rady a kritiku
-přibyli afghani # 1 - to už jsou dva a tři purply
-jinak výšky se zhruba o 3-5cm zvetsily u vsech kytek, z vdovy bych mohl už udělat tk 6řízků jak se bujně větví - určitě to zkusim, ale ještě počkám až ty větve vytvořej korunu, pak byc ji třeba moc zabrzdil tk ztm pic
-pomalu plánuji stavbu skříně.. dejmetomu na zálohu genetiky atp..
-měla by to být menší skříňka do které plánuji jeden 220V odtah a dva pasivní přítahy
- 2x 18w trubičku od phillipse po jedne 965/865 (pak mám v záloze ješte nějakou repti glo uva,uvb a ještě něco co svítí modře... (tak trochu potestuji a pak nechám nejvhodnější kombinézu..
-rozměry 80x45x55
každopádně hledat tu takovou skříň je jako hledat v kupce sena,, tak postnu příště nějaký info ze stavby, momentálně vše plánuji, pošlu nákres peace ))
Zdravím,jsem nováček a nechci dělat chytrou,ale při pěstu klasických domácích kytek mám udělaný malý zlepšovák :
- vemeš petku,do uzávěru vyvrtáš 5 mm díru a do ní prostrčíš klasické brčko na pití.Tím sa ti prodlouží dostatečně dosah pro zalití zadní řady a nemusíš květníkama vůbec hýbat.
- můžeš květníky položit na desku,na kterou v rozích připevníš podpůrné sloupky vysoké podle potřeby a na ně navrchu připevníš rámeček se sítí a tak budeš moct vytahovat kytky najednou a přístup je ze všech stran
- nebo můžeš koupit v BAUMAXu nebo OBI boční nábytkové posuvné kolejničky a na nich ti pak deska s květníkama vyjede ze skříně bez námahy.Volný přístup je ze tří stran.
Ať to roste.
já jsem nad tím právě přemýšlel, pak mě napadlo ještě vytvořit něco jako šuplík
aby se to dalo celé vytáhnout, ale popravdě asi od pletiva ustoupím a spíš budu ohybat a vazat dratkem
ale díkes..
zlepšovák si budu muset vyrobit taky.. dobrej nápad, hned jdu do to
čau, no já vim, ale nemuzu si dovolit přitápět ((inu sklep,,,
Ale zase v létě nestoupne teplota nad 19, jinak jsem to jinde nemohl zase uchladit.. ale roste to i tak dobře, tk to nechám zatim, za tejden kytky udělaj třeba 5cm..
navíc si říkam že venku je taky v noci kolem 15ti i miň a prežívá to...
poznatek:
kytičky zatím vypadaji spokojeně, jinak těch 14 je fakt jako na hrane, kdyz mi jednou kleslo na 13 tak to rostlo fakt pomalu, ted to je v pohode
update.. 7.3. jsem to meril jak je nahore, do 9.3.
afghan nabral 4cm, wdovka 3cm a NN po 2,5 cm.
-já newim, ale přijde mi že mi to takhle krásně ještě nejelo
-tkže pro mě úspěch, ale je to do budoucna věc k zamyšlení.. určitě to neodbydu, taky bych chtěl v noci 19, a přez den 27,, tkhle jsem v tom aspon na pul
wau,
no uvidim do budoucna, ted stavim druhou skříň na řízky a vubec takovou matkárničku, tu budu mít v pokoji..
A ve sklepě už pojedu jenom týden dva metalhaldu a pak rovnou hps kvetení,,,
ale každopádně dík za echo, zkusim s tim neco udelat...
Tak po nějaké té chvilce, jsem se rozhodl přepnout na květenství, fimka se zdařila z 50% , wdova a afghan si jedou po shluku několika nových vršků, ale noname se nepodařilo přemluvit a tak vytvořily jen po dvou nových větvičkách, ovšem tři ze čtyř rostlin začaly kynout odspodků, takže jsem udělal pár řízečků, vyměnil jsem MHD za HPS a po dvou dnech jsem přepl na květovou fázi, )
o5 relativně brzy ale nevadí mi to nijak, beztak toto je málo ve srovnání s venkovním osazenstvem které plánuji na léto, takže držte palečky ať se nic neodjebe a ať to krásně nakyne a zavoní
jinak wdova a nn rostou 2měsíce, afghan bez dvou-tři týdnu taky..
Jinak všechny holky maji 30čísel, to mi stačí ))
nene. němaž,, taky mě to napadlo, ale je tam spíš kvuli těm květináčum, kořeny nemaj rádi světlo, a v těch květináčích jsou na bocích malé díry, tak aby nesvítilo na kořeny, a pak je to tam kuli teplotě v noci...