Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny lidi dobré vůle, co v přírodě si našli času kratochvíle
Po nějakém čase co mi tu roste šalvějka, jsem se rozhodl že se s vámi podělím o tu krásu A pokud mi to chtíč dovolí, budu zde publikovat i jiné výpěstky mého zahradničení.
Takže nějaké info:
Řízek šalvěje jsem vyměnil za nějaké věcičky od jednoho člena groweru. Dostal jsem ho zakořeněný v malé lahvičce od dobré vody(250ml). Po cestě jsem se zastavil na bowlingu a můj ožralí kamarád většinu té vody z lahvičky v které byla šalvěj vypil , ale na konec vše dobře dopadlo a šalvějka přežila
Takže začnu minulostí a budu pokračovat postupně po příspěvcích do součastnosti
Šalvěj jsem zasadil asi 20.9.2010(už přesně nwm)
KVĚTINÁČ: 1l teku z grshopu (po měsíci přesazeno do 3,5l)
HLÍNA: Agro sterilizovaná v mikrovlné troubě.
HNOJKY:
Hesi: Root complex, Power zyme
Plagron : Alga grow
Přikládám foto zasazeného řezu z 28.9.2010
Řízek je v dobré formě, zvlhčováno rozprašovačem ,řez je v igelitovém pytli foto bohužel nemám . Zalito roztokem 1l vody s 4ml Root complex a 1ml Power zyme (ne nebojte celí litr jsem do litrového květníku nenalil
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
Tak a dnes pokračuji další fotkou šalvějky, je asi o měsíc starší než předcházející kousek . Jediný rozdíl je ,že již vyrostla natolik že jsem odebral řez , nejspíše v důsledku zastřižení začala šalvějka vyhánět horizontální větve . Na hoře je pouze jedna větev jelikož druhou se mi neopatrným oddělováním řezu podařilo ušmiknout(fotka je asi 6 dní od odebrání řezu(hlavního vrcholu) tudíž jsem tu náhodou ušmiklou část nemohl dát kořenit (v době nechtěného šmiknutí byla asi 1cm velká))
Jinak v té době jsem zalíval klasika roztokem 1l vody s 2ml power zyme a 3ml alga grow
foto číslo 1,2 šalvějka
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
a dnes vám představím sučastnost :-) + foto jak vypadal řízeček z paní matky před zasazením ........
Velká hokla je již v 3,5 litrovém květníku se zahradnickým substrátem sterilizovaným v mikrovlnce :-) a řez je v litrovém květníku se stejným substrýtem + perlit .......
Paní matka je asi 2 měsíce stará a řízeček si lebedí v hlíně kolem týdne
Asi ještě tak týden 2 počkám a udělám pár řezů , ale zatim času dost ještě se uvidí .
foto 1 řez před zasazením
2 řez + paní matka
3 sama paní matka :-)
zdravím vás lidi
mám takový dotaz myslíte že mám šalvějku hnojit i přez zimu ? třeba mamka s babičkou kytky přez zimu nehnojej , ale řikám si že když šalvějka pořád tak pěkně roste tak dostatek živin potřebuje i přes zimu ? co myslíte ?
na honém počtu odpovědí na poslední příspěvek je vydět že tento seriál je jen a pouze můj osobní Šalvějácký deníček , ale což aspon budu vydět ty rozdíly tady to mám aspon trochu přehledný narozdíl od tý pálky fotek v pc
dyštak další příspvěvek i s foto bude večer kdyby někdo náhodou měl zájem
Kyti moc nerostou přisuzuji to tomu mizernýmu světlu tak jsem koupil 125w rustovku úsporku a budu vždy když se začne stmívat přisvicovat (ale primární účel úsporka bude splnovat až za nějakou dobu selekci matky na out účely)
jinak od posledního příspěvku zalívám až na enzims čistou vodou + sem jednou pohnojil PLagron alga grow
ten řízek je nějakej divnej zakořenil zasadi jsem ho , ale nějak se vyjebal začali zasichat ty malí vrcholový lístečky tak jsem řez dal do igelitovýho pytle a zlepšilo se to :-) tak snad to přežije .D uvydí se doufám že to nový světlo mu pomůže
a jinka můj záměr je udělat do jara co nejvíc klonů tak možná zítra budu dělat klony ale ještě si to rozmyslim
foto 1 :takhle vypadala kyti před týdnem
foto2 : takhle vypadá dnes osvícena
foto 3 : kyti + světlo (pokud se ptáte proč nemám kyti v boxu pro nižší ztráty světla tak protože že box jsem ještě nesehnal )
obrázek 4 : prostě něco z toho vyzařuje :-)
díky za k+
ale poslední dobou se začíná rýsovat problém a to že na okrajích listů jsou atkové hnědé vyschlé fleky a některé jsou dokonce pokryté takvou bílou mrd.ou fuky fujky mám strach , aby to nebyla nějaká plíseň až to vyfotim tak to sem hodim snad někdo budete vědět :-(
Původní příspěvek od tuffgong1 díky za k+
ale poslední dobou se začíná rýsovat problém a to že na okrajích listů jsou atkové hnědé vyschlé fleky a některé jsou dokonce pokryté takvou bílou mrd.ou fuky fujky mám strach , aby to nebyla nějaká plíseň až to vyfotim tak to sem hodim snad někdo budete vědět :-(
ak to zacina koncekmi listov bude to aktualnym prehnojenim alebo sa pri manipulacii list poskodil. ak zacinaju beliet urcite to bude plesen - takze odtrhnut nemocny list, pripadne odstrihnut ten kusok. ja to robievam u salvie lucnej ktoru experimentalne pestujem, mozu mat ale rozdielne reakcie na vplyvy prostredia.
já dycky ten kousek listu ustříhnu , ale za chvíli to zase pokračuje na mladých listech je to ok ale čim jsou starší tim horší tzn dole uplně feka a nahoře listy jsou pěkný ted mam problem s fotakem tak až se to vyřeší tak sem hodim foto
Ps. když to bude ta plísen tak jak zakročit ? co použít ?
Původní příspěvek od tuffgong1 na honém počtu odpovědí na poslední příspěvek je vydět že tento seriál je jen a pouze můj osobní Šalvějácký deníček , ale což aspon budu vydět ty rozdíly tady to mám aspon trochu přehledný narozdíl od tý pálky fotek v pc
dyštak další příspvěvek i s foto bude večer kdyby někdo náhodou měl zájem
tak to me dostalo
Do not drink alcohol and drive, take LSD and teleport
ked je plesen dava sa postrik proti nej, zalezi od toho jak je kvetina pouzivana, vzdy je treba dodrzat zdravotny odstup aspon 2 tyzdne. postreky su vo forme prasku ktory sa rozraba s vodou. ked som mal na rajcinach po obdobi tohtorocnych dazdov plesen tak to zabralo dobre. pri salvii ako byline skus dat polovicnu davku ako na statne rastliny. kazdopadne po dvoch - troch skorej asi troch az styroch dnoch salviu osprchuj lebo to zostane na listoch a tie budu flakate od toho postreku. inac musim povedat salvia lucna je takmer bezudrzbova rastlina - pravidelne krmit a ona pravidelne nasadzuje kvety.
mathev5 na hojne...videt...rozdíly...když tak nech připojí fotky
pěkný je a opravdu mě to těší že mi jste mi odpověděli tedy vím patří velký positiv vibrations
dyštak tady jsou nějaký fotky tak zkuste povědět co to je
+jsem přihodil 1 foto řezanců
takže foto
1-4 = muj problem
5 = když jde sluníčko spát tak dosvicuju lampou takže vždy od 16:00 tak do 23:0 (pár mích kytiček (tech malích co se do toho kouta vejdou))
6 = řezance Šalvějité (2)