Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Parametry skříně: Blok A:
V bloku A se nachází pěstírna a strojovna. Rozměry Pěstírny: 100x100x150(dxšxv)
na stěnách bílá folie Osvětlení: Philips SonT Pro 250w nebo 400w, cooltube ventilace: odtah- Ruck 125 - 270 m3; cirkulace - 3 rychlostní honeywell květníky : jak kdy a podle potřeby, 3,5L, 6L 11L zavlažování: automatický drip systém(kapilární rozvod pro 12 rostlin napojený na čerpadlo Alko 6000 L/h, nádrž na 90 L roztoku hnojiva:Hesi - TNT(Růst), Bloom complex(květ),Fosfor plus(doplněk na květ), Power zymes, Supervit; Plagron - Crop max; ostatní - Guanokalong Taste improver(zlepšovač chuti) doplňky: Liquid oxygen(peroxid vodíku), pachový filtr
Blok B: Matkárna-předpěstírna: bílá folie Rozměry: 100x100x100(dxšxv) Osvětlení: kompaktní žárovka Electrox 125w Grow ventilace:odtah- koupelnový ventilátor 100 m3; cirkulace - stolní ofuk.ventilátor zavlažování: drip systém ve výstavbě pachový filtr
Veškerá elektrika je vedena ze strojovny, ve které je spínaný rozvaděč a ten je napojen na zásuvky které mají vlastní jistič , takže celý tento komplex má svůj jistič i elektroměr.
Zdravim tě, ty rozdílné květníky tam mám jen teď protože sem potřeboval uvolnit místo a tak jsem nechal vykvést rostliny z matkárny, jinak už budou objemu stejného. Pod květníky jsou misky takže kdyby přeci jen něco proteklo tak do misky, což se ale často nestává protže množství zálivky jsem si pokusně i početně tak nějak zjistil a vše je OK. EC a pH neřeším protože:
1. Přihnojuji ručně 1 týdně
2. Používám hnojiva Hesi - mají nízkou hodnotu EC a mají pH pufry
pH v nádrži jsem kontroloval a pH je i po týdnu stejné, do vody přidávám ještě Liquid oxygen
sorry ze ti to tu zasírám pak smažu ale,
takže ty jim valíš cely tyden vodu neupravenou a co týden pohnojíš??? a kdybys jim nakydal 2x větší koncentrací furt se ses spoléhal na to že maju nízkou hodnotu ec a ph pufry??
lepší je to vědět v číslech.....
Tak to je jasné že 2x větší koncetraci by snášely asi hodně špatně. Ja jen říkám že díky nízké hodnotě EC nezasolujou tolik půdu a tím ti vyvarují mnoha nepříjemnostem se spálenýma rostlinama. Hnojím 1x týdně ručně, jinak po celý týden vodu. Samozřejmě by se to dala hnojit pravidelně přes zálivku ale to je si myslím i zbytečné, rostliny nevykazují žádné nedostatky.
no tím že by mi hnojiva měla zasolovat médium bych se vubec nezaobíral,smysl by to mělo jen u matek a já sem si postavil drip s tím že budu jen hnojit co týden úplný proplach a kytky ti na konci květu až ukážou že chtěli ten fosfor furt zpracovávat a vrstva soli řádná, měj se
Beru to ale ikdyž budeš kytkám dodávat neustále fosfor a další látky tak rostliny stejně vše nevyužijí protože mají určitý příjmový koeficient a víc látek prostě nepoberou. Pokud by však měly nedostatek tak to ukáží. Také bude záležet na pěstebním médiu. Já používám kokos s light mixem v poměru 2:1 takže ty živiny také obohacují tu hlínu, která tam je obsažená...proto při tomto substrátu není potřeba hnojit tolik jako při čistých kokosových substrátech a rohožích s drip systémem.
Pěstu zdar
Ahoj jen bych se chtěl zeptat ten kokos je nějak předhnojenej? Protože já používám jen light mix s perlitem a ten teda není hnojenej vůbec a musí se tomu docela solit. Jinak další kolo bych to chtěl zkusit taky light mix 2/3 s kokosem 1/3.
Zdravim tě, promiň spletl jsem lightmix dávám sazeničkám. Kokos mixuju s Allmixem a nebo te začínám používat hlínu od guanokalongu. Kokos je čistý bez hnojiv
Dnes byly objednány nové genetiky do našeho výběru pro další možná křížení. Jmenovitě :
->Afghani #1od Seedsman
->Mandala #1od Mandala seeds
Po loňské zkušenosti s Mandalou 1 jsem se rozhodl objednat semena znova, vybrat tu nejlepší a zachovat matku pro současné i budoucí projekty. Skvělá odolnost vůči plísni, nízkým teplotám a je vhodná i pro méně úrodné půdy. Typ rostlin záleží na fenotypu, ale většinou převládá vyšší vzrůst a sativní rysy. Sklizeň je jak kvantitativně tak kvalitativně velmi dobrá.
Afghani #1 zvolena pro brzké dozrávání, nižší vzrůst, bohatou tvorbu pryskyřice.