Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sehnat se dá - špatně, semena nemá - množí se dělením (řízky)
Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s řízkováním. Vlhkost? substrát? Ph? Apod. Nedávno jsem dostal řízky (nezakořeněný a teď jenom doufám, že se chytnou). Teabooster říkal, že potřebujou hodně vysokou vzdušnou vlhkost. N4
Salvia potrebuje pomerne velmi vlhke prostredi a mirne kysele pH. Krome toho potrebuje opravdu velky prostor na koreny, 10l kvetinac na jednu rostlinu neni zas tak vyjimecna nebo neobvykla vec. Dale potrebuje na koreny i celkem dost vzduchu. Doporuceny postup pro pestovani je vzit velky kvetinac a par metru tlusteho polyesteroveho provazu nebo lepe knotu. Ten se prostrci dnem kvetinace a necha tak metr viset dolu. V kvetinaci se zacne stacet do spiraly na dne, pritom se postupne zasypava substratem (slozeni pozdeji). jakmile se spirala dotkne sten, tak se zacne zevnitr namotavat po stenach, a stale se dosypava a lehce udusava substrat. Nahore se jen zasadi rizek v kostce RW a namota se z toho knotu spirala i po svrchnim povrchu, a pak se jen lehce prekryje substratem... Takto pripraveny kvetinac se zasadi tim couhajicim knotem do nadoby s vodou a napoprve se jeste prolije zvrchu zalivkou, aby navlhl a aby kytka neuschnula driv, nez knot nasaje vodu.
Substrat je z poloviny tvoren klasickym zahradnickym humusovym substratem, ze ctvrtiny perlitem a ze ctvrtiny vermiculitem.
Co se tyce rizkovani Salvie, tak je pravda, ze zakorenuje radove hur nez ganja, ale jde to. Zaklad je nechat ji (do vytvoreni dostatecneho korenoveho systemu) neustale v parnicku, aby nevysychala a nevadnula, a casto ji rosit. Je dulezite ji nejpozdeji po 2 tydnech jen v RW presadit do hliny, aby postupne zacala dostavat aspon nejake ziviny...
Co se tyce osvetleni, tak jednoznacne ma Salvie radsi vice svetla, nicmene pouze za predpokladu, ze pritom nebude v suchu, to je potom lepsi i treba polostin, ale vlhko...
Pozor, Salvia divinorum (Salvej divotvorna, nebo tez vestecka) neni bezne koreni, je to rostlina s obsahem salvinorinu A a B, coz kupodivu nejsou alkaloidy,ale terpeny, a ktere maji celkem specificke psychoaktivni halucinogenni ucinky. Uzivaji se listy, vetsinou se kouri, pripadne se mohou uzivat i peroralne, nicmene s aplikaci jsou mensi potize, protoze je potreba listy zahrat na vysokou teplotu a rychle inhalovat, da se pouzit vaporizer, pripadne propalovat nejakym vysokoteplotnim zapalovacem... Vice informaci je na http://www.erowid.com/salvia
Co se tyce pestovani ze seminek, tak seminka salvia ma velmi vzacne a maji velmi malou klicivost, bezne se mnozi vegetativne (rizky). Sehnat se da ruzne v zasilkovkach po Netu, pripadne u nekoho, kdo uz nejakou Salvii ma.
No nevim, da se to v poho mnozit tak ze az je jedna kytka vzrostla tak se ohne a spicka se ji bodne do nejakyho kytinace a az se chytne tak se to v pulce prerizne a je to. A klidne staci i 4-5l kvetinac na 1.5m kytku. Ale neprijde me to ve vysledku jako nejakej ulet
Šalvěj řízkuju velice jednoduše a to tak že šmiknu větvitčku, klasicky odlistím stonek a dám ji kořenit do vody. Do 10 dnů má řízek kořínky a můžu ho zasadit do substrátu. Zatím mám s tímto řízkování šalvěje 100%-ní úspěšnost.
Jak jsem tu čet,tak se to cpe do vaporizeru šlukovky apod... Do normálního brčka se to smotnout nedá???
Jo a taky by mě zajímalo, jestli se to musí pěstovat indoor nebo jestli by to rostlo normálně u nás v přírodě...??? Nebo třeba za oknem v květináči,nebo na balkoně. Prostě taky nějaký takovýhle info. Rád bych se pokusil vypěstovat si taky nějakej takovejhle "exemplář," jenom nemam tolik možností,kde pěstovat. Mám really small growroom. Díkes
rizek si muzete opatrit v growshopu v Praze. Zadara - alespon me se to podarilo.
Rozmnozuje se rizkama, je to velmi nenarocna kytina. Staci stimulax II, rokwoolova kostka, voda a koreny to pusti uplne v poho. Doporucuji lehce sestrihnout listy asi na 1/2 velikost.
Nekdo tady psal ze to potrebuje velky kvetinac ale ja ji mam uz rok a pul v 2,5dcl kelimku, kytka se vysplhala do metru a neco a porad se tvari dobre
Tak sem si nakonec šalvěj sehnal. Už sem jí zkoušel několikrát kouřit na nezpočetně způsobů. Jointy (ty že prej nic-moc, málo kouře), dejmky, fajfky a teďkons nakonec i bong. Kouř sem natáh co se do mě vešlo a držel jednou i 1 minutu! A nic
Proč to nefungueje? Je nam po ni akorat tak nějak divně Tlak v hlavě, horko...ale nějaký změny psychyckýho vnímání ne-e.
Na 100% je to Salvia Divinorum, ele jaktože to na mě nefunguje? Ani na jiný? Můžu mít nějakej geneticky zaslábej "model"?
To uz si radsi dam zeleny .............nevim, jak vy vsichni, ale mne to jako nakej supr ulet nepride Je pravda, ze sem nemel o nic vetsi koncentraci, nez zivou (resp. mrtvou ) kyti a vyslo mi to na stejno, jako si vzit 2-3 svetry v letnim odpoledni .......jediny co me napada je doporucit to Amundsenovi........
Hale, ja mam salvej asi tyden. Roste z takovy ty zeleny kostky, nevim, jak vy tady tomu rikate, pac ja pres travu neo nejaky pestovani nejsem. No, pac je u nas strasna zima, mam ji v jediny teply mistnosti na okne - v koupelne - je tam porad strasny vedro a dusno, skoro nedejchatelno. Do hliny ji asi v nejblizsi dobe davat nebudu, pac ji zalejvam vodou z akvaria a ta kytka rasi jako strelena, v zivote sem nevidela rust neco tak rychle, za ten tejden pribyly dve patra a vsechny listy se zvetsily o poradnej kus. Listecky ji pri okrajich hnedly pred prevozem, kdyz byla stridave v chladnu a suchym teplu. Takze i se svym minimem zkusenosti muzu doporucit fakt velky horky dusno a dusikatou vodu, zjevne ji to staci. Hodne stesti
cawte vsichni... pro vsechny co chteji mam dobrej grower´s guide ohledem pesteni salveje, ale v aj... jenom nevim jak k odpovedi pridat soubor, takze to pripojim pozdeji...