Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Marne premyslim jak se dopracovat k matce. Kdysi jsme zastrihli spicky u prvni generace vse naklonovali a nasledne vyradili samce. Bohuzel s 10 rostlin bylo 7 samcu a jedna samice byla welmi slaba :-((. Ted budu resit podobny problem znova. Nekdo se zminil o naslednem prerazeni na rustovy rezim po sklizni. Respektive presunuti vybrane ostrihane kytky na 18 hod rezim a pry se to do tydne hodi zpet na rust.
O klonovani je na internetu snad vse, ale jak nejjednoduseli zajistit maminu skoro nic. Poradte
Hele kamo,
nejjednodussi cesta jak si poridit maminu, alespon dle meho skromneho nazoru je:
1) zasadit kytky a z kazdy si udelat napr. 2rizky
2) po odkveteni uvidis, ktera z kytek se ti nejvic libila nebo mela nejvetsi palice nebo nejlip vonela ci co...
3) vezmes ty dva rizky (od tve nejlepsi kytky, kterou si sklidil) a z nich si udelas matky... tzn. mas je neustale pod lampou 18/6
nebo
1) sezenes si rizek od nekoho seriozniho a ten hodis pod 18/6 az se rozroste tak ho naklonujes nebo narizkujes
2) rizky hodis na kvet a matku nechas pod 18/6
nebo
1) si sezen feminizovany semeno
2) spolehej ze z nej nevyroste hydra
3) narizkuj a nech rizky odkvest
4) po prvni sklizni zjistis jestli to bylo dobry semeno
Reveging (jak se rika tomu o cem pises tj. po odkveteni vratit kytku zpatky na 18/6) neni tak jednoducha zalezitost, to si tady ostatne muzes najit.. A neslysel jsem zatim o nikom kdo by takhle delal maminu... Jinak o matkach je tu napsano hodne takze hledej a podivej se do FAQ...
T.
Dik Tommy. Takze zkusim jedna a Tri. Nikoho ze solidnima klonama neznam. O tom Reveningu se zminim az to zkusim. Kdyz to nekomu fungis tak bych to na 50 % taky mohl dat.
Tak už tu asi hodinu hledám a pořád nic. Chtěl bych si objednat semínka. Nefeminizovaný (někde jsem tu četl že to neni uplně nejlepší). No a pak bych si z nich chtěl pořídit matku. No jenže abych poznal jestli je to samice musím je nechat vykvést. No a vykvetlou kytku na matku použít nemůžu. A tak jedině jí nařízkovat jenže když už je vykvetlá??? A nebo do třetice vybrat třeba tři kytí na matky, vypěstovat a nařízkovat a pak by se vidělo co z toho bude. Tak jsem z to zmatenej. Poslední systém by byl stoprocentní ale takovej..... No a pak jsem četl že když mám matku z tý udělám matku a z tý matky dál matku a tak dále že kvalita se zhoršuje. Je to pravda??? Kdyby jo tak by bylo nejlepší mít matku ze semínka. Thanks.
kamo je tu toho dost, no ale ked uz si to nacal(znova), tak ti odpoviem. Posadis si ich viac(semien) a nechas vyrast, potom vezmes klony a das ich vykvitnut a zistis co je samec a z coho bude mamkaviac hladaj
mam 20, ale rozumu na 15. Kto ma nieco, proti 20 rocnym, nech si pojebe rit...
koffe: V kratkosti a polopate. Zasadis si semienko do substratu. Nechas ho vyklicit a potiahnes to dalej na malu rastilnku. Ked ta nasa mala rastlinka bude mat napriklad par poschodi, tak zakryjes povedzme nejaku cast rasliny..(zakryjes to ciernym igelitom napriklad, alebo niecim co neprepusta svetlo...a zakryjes to tak aby si vytvaral 12/12 hod. cyklus a na ostatnu cast rasliny budes dalej svietit 18/6) . Cim dosiahnes vykitnutie "zakrytej casti rastlivy" a tam uz uvidis bud gule, alebo nieco ine. Pokial su to gule...vytrhat Je to velmi strucne hadam , to preto, ze je tu toho kopec threadov k tomu problemu. Ked nestaci moje vysvetlenie. Hladaj Rexo
Moc díky. Ono se Vám to řiká když se tomu věnujete delší dobu. Já toho času moc nemám. Prace mi denně sežere jedenáct hodin a to se věnuju spostu dalším věcem. Tak se na mě nezlobte :-)) Já to tu asi hodinu pročítal ale tohle jsem nenašel. Asi špatně hledám :-))
Jinak je to vážně pravda že matka může přežívat třeba deset let? Nezhoršuje se potom kvalita čím je starší? Jaké máte v tomto směru zkušenosti?
koffe: Ci je to pravda, neviem, ale na nete som niekde cital, ze 10 je malo rokov..uvadza sa, ze niekedy aj 15. Co do kvality..tak to neviem, klamal by som.
Kvalita se muze snizit, pokud o matky nepecujes - v dobrych podminkach je (zatim) vice nez 2 roky porad O.K. Ani obcasne obnove se nevyhnes, ale zatim nic podezreleho nepozoruji. Horsi je uhlidat ruzna napadeni - skudci, plisne, aby byla rostlina v dobre kondici a netlacilo to na obnovu/zachranu matek, coz se na jejich vitalite vzdy na cas podepise.
Ptas se ovsem na 10 let a vice - tyhle casy musi odpovedet nekdo zkusenejsi, ja se mohu ozvat tak asi za 7 a 1/2 roku .
Díky za info :-))) Je pravda že dva roky je až až. Včera jsem to tu večer dlouho studoval a nedošel k závěru jestli je lepší matka ze semínek nebo z řízku. Dost se lišej názory. To tu stejně ale asi nevyřešim :-((
No já už mám vytipovaný řízky z bílý vdovy a jsou prej cool :-))) Matkárnu budu řešit až budu mít nějáký zkušenosti a je pravda že když člověk ví od kud ty řízky pocházejí tak na tom něco je. S těma semínkama z holandu by to nemuselo bejt úplně stoprocentní. Kámoš říkal že nemusej bejt kvalitní tak nevim. Moc se mi to nezdá protože si myslím že si to nemůžou dovolit kvůli dobrý pověsti.
No s tim přikrejváním části kytky pro rozpoznání pohlaví, nevim, někdo mi řikal, že to má vliv na celou kytku (že přejde do květu, nebo herma.), sám to budu dělat při prvním zaštipování .. zakořenit a počkat .. trpělivost kuci ..