Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,
mám problém,chci si postavit rozvaděč ale jak nato,poradíte???
Vycházím z fota,je tam třífázoví vypinač,proudová ochrana,a třífázoví regulátor(ten mě asi bude kničemu).Představuju si tam BIG předřadník,stykče.......
Původní příspěvek od pildo daj to urobit dakemu elektrikarovi, lebo zbytocne vyhoris alebo to niekoho zabije...
To mě taky napadlo ale nechce se mě říkat elektrikářovi,je jasné naco to bude!Jde mě o tři věci světlo,odtach,ofuk,vše přez stykač a jistič,proudovou ochranu a pojistku.....ale jak to zapojit????
To mě taky napadlo ale nechce se mě říkat elektrikářovi,je jasné naco to bude!Jde mě o tři věci světlo,odtach,ofuk,vše přez stykač a jistič,proudovou ochranu a pojistku.....ale jak to zapojit????
Ten rozvaděč co máš je ti k hovnu, je zbytěčně veliký. Stačí ti 10 modulový, povrchový Volta rozvaděč (třeba tento Volta rozvaděč ). Stykač bych tam cpal až při výkonu nad 600W, ochranu, jističe, relátka atd tam taky bez problémů dostaneš. Schéma na zapojení si tu někde najdi , kdyžtak pm.
Mám podobný rozvaděč, jak postoval Morgan, na moduly stačí. Jestli v tom chceš mít i předřadník, tak samozřejmě větší a kovový či z odolnějšího plastu (nechce se mi hledat název toho matroše). Stykač doporučuji i při 400W, tato watáž s kondenzátorem mi spájela kontakty na spínačkách jako na páse.
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Zdar,
chalapi nezlobte se,na rozvaděči se pracuje.Dal sem to dělat odborníkovi ale má moc práce.
Každopádně se pochlubím a nafotím.Zarazila mě teda konečná cena která se vyšplhala až na 11000kč.Ale bude to stát zato myslím,vše tomu nasvěčuje.
Je uplnej nesmysl si to lajcky patlat sám!Chce to praxi a zkušenosti!!!To je bezdebat :-)
Ahoj, dobrou inspiraci najdeš zde http://grower.cz/forum/showthread.p...966#post782966, od toho odborníka bych to stáhnul, jestli ti stačí na 2 vývody (světlo, odtah) ofuk můžeš mít napojený ke světlu. Tak ti to postavím tak za 3 tis. Zatim čus
poznámka: uvedomuješ si, že predradník ti tú skrinku vyhreje behom pár desiatok minút na 70-80 stupnov (moj predradník je važne dosť teplý)? ono každý stykač, istič atd ma pracovnú teplotu pri ktorej správne funguje skús to nechat zapnuté (s lampou, ventilátorom atd) pár hodín a uvidíš čo to urobí, dúfam že to bude fakčať v pohode, ale rozhodne to otestuj predtým než začneš pestovat...