Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Substrát pro balkón
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Host
Host

Organika Substrát pro balkón Příspěvek č. 1

Čaute lidičky, včera jsem věnoval skoro celý den pročítání Vašeho fóra. Je tu toho opravdu spousta, ale bohužel si tu i mnoho příspěvků vzájemně odporuje. Jelikož jsem se rozhodl stát se nezávislým pro mé občasné "hulení", chtěl bych si něco vypěstovat. Bude to mé první pěstování, takže bych nerad něco pokazil. Koupil jsem si v Nirvana Shopu semínka Early Misty a rád bych je pěstoval na balkóně, který je orientován na jih (čili myslím, že bude mít dobré světelné podmínky). Trochu ale nemám jasno v substrátech. Většinou se tu píše o substrátech pro indoor pěstování, o pěstování na balkóně jsem tu toho moc nečetl. Docela se mi zalíbil substrát Plagron Royalty Mix, který by mohl být vhodný pro začátečníka. Problémem ale je, že jeho EC je kolem 2,0, což se mi zdá pro naklíčené semínko moc. Je tedy podle vás lepší nechat semínko trochu výrůst v jiném substrátu a pak to přesadit do toho Royalty Mixu? A jaký byste mi na tuto přechodnou dobu doporučili? Asi by to měl být nějaký, který podporuje kořenový systém, není to tak? No, jak říkám, jsem začátečník a možná to i zbytečně do podrobna řeším, tak se omlouvám, pokud je tato otázka již někde zodpovězena nebo pokud se ptám na nesmysly. Až začnu pěstovat, tak do toho threadu můžu nafotit, jak budou kytičky prospívat. Mějte se a šťastné a veselé.

Old Post 24-12-2008 v 09:05 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
palinoch
Stálý Člen

Karma uživatele palinoch - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

rozhodne nepouzivaj len cisty substrat. ja som pestoval 2 roky za sebou a cisty substrat sa velmi neosvedcil. pouzi 60% hliny najlepsie hlina z krtincov, a 40% substratu, a premiesat. ja som pouzival substrat na kvety ktory sa predava v zahradnickych potrebach.

Old Post 24-12-2008 v 09:28 AM
palinoch je offline   Profil uživatele palinoch   Find more posts by palinoch   Foto galerie člena palinoch   Click here to Send palinoch a Private Message   Add palinoch to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 3

Díky za odpověď. To jsi zkoušel přímo ten Royalty Mix nebo jiný? Já právě myslel, že ten Royalty Mix je už namixovaný tak, že není potřeba do něj nic přidávat, tomu jsem se právě chtěl vyvarovat, jelikož bydlím ve městě, kde je spíše asfalt než hlína. Navíc by mi asi přidávání hlíny do tohoto substrátu pohlo s pH. No, budu rád za každé další rady, hlavně pokud někdo zkoušel přímo ten Royalty Mix, napište prosím své zkušenosti. Díky.

Old Post 24-12-2008 v 09:53 AM
palinoch
Stálý Člen

Příspěvek č. 4

o PH pri pestovani na balkone velku starost nemusis mat. myslim ze ten substrat bol nejaky pelargon. rozhodne chod aj do dobrej genetiky. so sadbou sa neponahlaj, a semena daj klicit zaciatkom Juna, aby si nemal problem s dzunglou tak ako ja, a kazdy den trpol ci ta nejaky sused nebonzne. ako som pisal hlavne daj pomer hliny tak 50%.

Old Post 24-12-2008 v 10:19 AM
palinoch je offline   Profil uživatele palinoch   Find more posts by palinoch   Foto galerie člena palinoch   Click here to Send palinoch a Private Message   Add palinoch to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 5

Díky za rychlé odpovědi. No, snad mě sousedi nenabonzují, pod námi zovna bydlí takoví nepříjemní, ale tak snad to bude OK a kdyby něco říkali na smrad, tak jim přípomenu to jejich kouření, které mě taky obtěžuje. Jinak budu kytky sázet do takových pětilitrových PET kanystrů od pití, možná jste to už viděli, akorát je oblepím alobalem, ať nesvítí slunce přímo na kořeny. Takže snad mi kytky nepřerostou přes hlavu. Jo, ještě takový dotázek - je lepší na spod pod ten substrát dát i nějaké kameny pro odvod přebytečné vody, nebo je to při tom Royalty Mixu zbytečné? Ještě jednou děkuji za rychlé odpovědi.

Old Post 24-12-2008 v 10:46 AM
palinoch
Stálý Člen

Příspěvek č. 6

neviem ja som mal vo vedierkach od farby z HYPERNOVY za lacnejsi peniaz asi 10L, koli stabylite. diery na odtok som nemal a nemal som s tym najmensi problem. kvety treba polielevat nie prelievat

Old Post 24-12-2008 v 10:54 AM
EXODUS
Grower Team

Karma uživatele EXODUS - 87% Pěstitelská

Team Member: MOD

Příspěvek č. 7

citace:
Původní příspěvek od palinoch
pouzi 60% hliny najlepsie hlina z krtincov, a 40% substratu, a premiesat.

Rozhodně na mixování je lepší koupený nějaký substrát nebo domácí kompost než nějaká hlína z krtičince !!!
citace:
Původní příspěvek od MetalKalic
Já právě myslel, že ten Royalty Mix je už namixovaný tak, že není potřeba do něj nic přidávat

citace:
Původní příspěvek od Klečka-shop
Plagron Royalty-mix je vyvážený mix půdních směsí tvoří vynikající substrát pro pěstování rostlin jak indoor tak outdoor.

Je namixovaný, ale raději bych zvolil substrát BioBizz All-mix, který se mě zdá být lepší.
citace:
Původní příspěvek od Klečka-shop
All-mix je substrát určen zejména pro kvalitní organické pěstování v květináčích. Obsahuje 20% rašeliníku, 35% zahradní rašeliny, 10% vysoce kvalitního organického hnojiva získaného pomocí žížal, 30% perlitu a 5% pre-mixu.

Nebo můžeš použít různé substráty, potom by si zjistil, který je pro tebe nejvhodnější.

Můžeš použít i organic composting.
citace:
skewlers
at je to yogurt nebo meloun,hovna vod psa,mrtvi mravenci (spaleny),pecky svestek,nadrceny sisky,psi srst,makovice vsechno je to bomba na kompostovani

cim delsi rozklad, tim lepsi a zivnejsi puda pro rostliny v pripade rostlinych materialu aj. ale treba takovy drceny ryby nebo kraby se davaj i cerstvy,to je pak strasnej boom na rust...vsechny morsky a hlavne tkane s masem i z jinejch zvirat sou zasoba krve a vsech tech mineralu a vseho, to je moc dobra vec na to high-tech hnojeni kytek venku.

Our Country 07/Monstrous Cannabis Outdoor 08/HTC Bio Outdoor Project 09
"Cannabis Utilisation Project"
Galerie Outdoor Odrůd/Mandala Seeds Gallery
Sweet Seeds Grow

www.karmagenetics.com - www.ogas.ca - www.seedshare.net - www.icmag.com

Old Post 24-12-2008 v 11:20 AM
EXODUS je offline   Profil uživatele EXODUS   Find more posts by EXODUS   Foto galerie člena EXODUS   Click here to Send EXODUS a Private Message   Add EXODUS to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 8

Zkusím tedy ten Royalty Mix a v květu do něj pak budu trošku přidávat nějaké hnojivo a uvidíme. A na tu přechodnou dobu než se semínko pořádně zakoření a vyrostou první lístky, tak bych ho dal do nějakého malého květináče do Plagron Cocos (podle popisu obsahuje trichodermu, která by měla zvyšovat obranyschopnost rostliny a podporovat kořenový systém). No, snad je to takto OK a cosi vyroste, jestli je to takto blbost, tak napište. Stejně si ale myslím, že první pěstování asi žádná sláva nebude.

Old Post 24-12-2008 v 12:02 PM
Host
Host

Příspěvek č. 9

hele, pestovani neni zadna veda, na balkon bych vic nez 5L kvetnik nedaval protoze to fakt preroste, v 1L se da sklidit 15 g ..
pises ze mash original seminka, tudiz ti nic nebrani sestrojit si zarivkovou matkarnu, teorii okorenit praxi a na jare sadit svoje rezy ...

Old Post 24-12-2008 v 12:50 PM
Host
Host

Příspěvek č. 10

Jo jo, máš asi pravdu, asi to moc prožívám. No, originální semínka ještě nemám (zatím jsou jen objednané a zaplacené) a předpokládám, že přijdou někdy v lednu po svátcích. Ta myšlenka vlastních řezů zní zajímavě, ale pro mé účely to je asi zbytečné, neboť mi fakt stačí jen pár gramů pro svou vlastní potřebu. Kdyby to bylo těch 15 gramů, bude mi to stačit minimálně na celý rok, zase takový hulič nejsem, dám si tak jednou nebo dvakrát týdně, člověk musí být provozuschopný.

Old Post 24-12-2008 v 13:10 PM
kenyx
Nový Člen

Karma uživatele kenyx - 89% PěstitelskáKarma uživatele kenyx - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

zahradnicky substrat B nebo substrat pro pelangronie nebo substrat pro kokosy

Old Post 18-01-2009 v 13:30 PM
kenyx je offline   Profil uživatele kenyx   Find more posts by kenyx   Foto galerie člena kenyx   Click here to Send kenyx a Private Message   Add kenyx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 12

Díky. Nakonec jsem doma předělal jednu skříň a začal pěstovat indoor, ale je možné, že ten balkón zkusím na jaře taky. Koupil jsem Plagron Cocos (na vyklíčení a zakořenění) a pak to dám do Plagron Royalty Mixu, který začnu po přepnutí na květ trošku přihnojovat. Tož uvidíme, co z toho vyleze. Možná tu pak dám nějaký report i ze stavby skříně.

Old Post 18-01-2009 v 13:36 PM
sacul
Stálý Člen

Karma uživatele sacul - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 13

a co takhle srovnani Plagron Royalty mix a BioBizz All-mix, obe jsou cenou podobne, Plagron mam rad s Biobizz zkusenosti nemam,muze nekdo poreferovat?

Old Post 19-04-2009 v 12:24 PM
sacul je offline   Profil uživatele sacul   Find more posts by sacul   Foto galerie člena sacul   Click here to Send sacul a Private Message   Add sacul to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
_Dr.Skunk_
Stálý Člen

Karma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

zdravim mel bych dotaz jak to je z hlinou kdyz ji mam treba jeste z minuliho roku muze bejt uz nako stara a nedobra pro moje kyti? nebo je jedno jak stara je? mam na mysli konkretne hlinu z shopu....

Poteseni 2008
Poteseni 2009
Poteseni 2010
Poteseni 2011
Poteseni 2014
Poteseni 2015
Poteseni 2017

Old Post 19-04-2009 v 18:50 PM
_Dr.Skunk_ je offline   Profil uživatele _Dr.Skunk_   Find more posts by _Dr.Skunk_   Foto galerie člena _Dr.Skunk_   Click here to Send _Dr.Skunk_ a Private Message   Add _Dr.Skunk_ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sacul
Stálý Člen

Karma uživatele sacul - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

no jedno to neni,pravdepodobne bude bez zivin a s jinym ph,navic se v ni muzou objevit skudci,ale lepsi nez dratem do oka

Old Post 21-04-2009 v 08:16 AM
sacul je offline   Profil uživatele sacul   Find more posts by sacul   Foto galerie člena sacul   Click here to Send sacul a Private Message   Add sacul to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Team Member: MOD

Příspěvek č. 16

citace:
Původní příspěvek od sacul
no jedno to neni,pravdepodobne bude bez zivin a s jinym ph,navic se v ni muzou objevit skudci,ale lepsi nez dratem do oka

Proto by bylo dobrý takovou zeminu třeba dohnojit (např. kobylince) a prolejt vroucí vodou, zneškodníš tak škůdce.

Old Post 21-04-2009 v 08:19 AM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:32 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás