Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
možná to nemelo být tu, ale nevím kam to zařadit .....když jsem si tak procházel forum tak jsem četl, že třeba do zavařovačky přidáváte kůru z citronu nebo pomeranče, pro lepší chut, tak jsem to chtel zkusit, ale trápí mě to, jestli tu kůru tam dát čerstvou a zavřít to nebo ji někde usušit a až potom jí dát do sklinky....kvuli plísni......jak to je? helpnete nekdo?
priklanim se k tobe taky jsem nad tim uvazoval a zajimalo by me jak to je .. a jestli treba tu kuru nastrouhat na drobno mezi to nebo nejake vetsi kousky a tak
Máš dve možnosti:
1. Mokrá čerstvá kôra na dne pohára, zasypeš suchou úrodou a pohár necháš otvorený tak cca dva tri dni! je dobré to kontrolovať aby ti to nezačalo plesnivieť, pri schnutí kôry sa aróna vyparuje a suché hulo natiahne arómu. Pohár pri odparovaní by mal byť v suchej, chladnej a tmavej miestnosti!
2. Mokrú! kôru nasekáš na cca 2-5 cm kúsky, menšie nie, po odparení tekutiny sa zmenšia. Nahádžeš pár kusov hala-bala po poháry a zavrieš. A šupneš do chladu a tmy.
Fuck the cola, fuck the pizza, all we need is slivovica
systems: BONGASMASKDÓZABONG
2. Mokrú! kôru nasekáš na cca 2-5 cm kúsky, menšie nie, po odparení tekutiny sa zmenšia. Nahádžeš pár kusov hala-bala po poháry a zavrieš. A šupneš do chladu a tmy. [/B]
to že by ganja přejímala chutě a vůně věcí okolo je nesmysl. Jinak by tu všichni kouřili jitrnicový skunky...
citrusová kůra se přidává do sklenic, zásadně totálně vyschlá. Není to z důvodu chutě či aroma, ale pouze z důvodu udržení nízké vlhkosti. Pokud ji přidáte nedosušenou, je zde velké riziko plísně.
Doporučuji sklizeň dobře předsušit, napěchovat s citem do sklenice a přidat suchou kůru. za dva tři dny sklenici otevřete a vlhkou kůru vyměníte za suchou... postupně docílíte kýžené vlhkosti palic. ganja tak pomalu dosychá a to má za následek rozvinutí její vlastní vůně a chutě X Naproti tomu si vemte ganju, která je rychle usušená v teplém suchém vzduchu - chutě ani vůně nejsou příjemné.
jinak Akira do toho plete curing, ale to je úplně jiná věc.
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
pridam tu maly poznatok. ked som mal prilis presuseny tabak a skrabal ma v krku tak som si ho vlhcil cerstvou citronovou kôrov.islo o to ze tu spravnu vlkhost som musel vždy vymerat sam podla toho ako to vyhovovalo mne(stridavo vlhcil a nechaval trošku vysušiť).tabak jednoznacne vonal po citronoch, chut pri horeni ale uz tabakova, mozno jemna prichut .mozes to skusiť s menšim množstvom a na priame palenie, chapes, nie na dlhodobe skladovanie. este jeden typ: curring so suchov metou: male mnozstvo marihuanny dat sušiť do vecsej nadoby zo suchov metov,kontrolovat,pootvorit.... vysledny prosukt vonia po mete
jested: nemáš pravdu.
loni jsem zkoušel jak tabák, tak trávu zavírat na pár týdnů do sklenice s citronovou, pomerančovou, skořicovou kurou a nejlip chutnala citronova a pomerančova. konopi krasně natahlo vůni kůry.
letos chci skusit vanilku.
Mokré NIKDY nedávajte! Ja som dal asi tri kúsky mokrého, nechal som to otvorené a bum, pleseň jak hovädo..! Takže z vlastnej skúsenosti nevysušenú kôru nikdy nedám... Ale rozmýšľal som o káve... Zohnať kávové zrná, narezať ich a nechať tam, káva predsa len krásne vônia a aj chutí
Pánové pánové, to je debata.
Pomerančová či citrónová kůra se NEDÁVÁ do sklenic pro chuť... Dává se tam pokud vám hůlo přeschne a už se drtí na prach, aby si natahlo vlhkost zpět, protože přesušené hůlo nechutná a škrábe. Pomeranč a citrón se tam dává proto, protože hůlu právě nepokazí chuť a né že bude chutnat po něm. Mam to rozhodně 1000x ozkoušeno na mraky modelech. Dá se do sklenice kus kůry zavře se a nechá se tam dokud neni hulo v poho... popřípadě se na den vyndá a pak zas zandá a tak... a bacha na plíseň.
Zdar, zdar.
Jo, ale mluvim o indor skérech, co to udělá s výpěstkem z podsluníčka to fakt nevim, ale netypl bych moc rozdil...
Navic citrony a pomerance maji vysoke pH takze bych s tim moc neblbl, myslim ze je to blblost jelikoz rostlina si z pomerance nedokaze vzit aroma ci jine latky ovlivnujici chut , rostlina si z pomerance veme max. N P K a dalsi latky..a pozor pokud ovoce poradne neususis tak vznikaji hodne plysne ktere by mohli potom napadnout samotnou rostlinku ... ale pokud to chces vyskouset tak bych to skusil na 1 rostlinu co to s ni udela....
Původní příspěvek od Rodniik jested: nemáš pravdu.
loni jsem zkoušel jak tabák, tak trávu zavírat na pár týdnů do sklenice s citronovou, pomerančovou, skořicovou kurou a nejlip chutnala citronova a pomerančova. konopi krasně natahlo vůni kůry.
letos chci skusit vanilku.
jasně natáhlo to trochu citrusový vůně, ale rozhdodně to citronově nechutnalo
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.