Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zalozil som novu temu o enzimoch. ake enzimy? na co sluzia? kde ich zohnat? preco?naco?zaco? proste vsetko o enzimoch...pretoze vsade sa tu pise o pridani enzimu ale nic viac ... nic konkretnejsie a preto tato tema...
ja by som chcel vediet ake pouzivate enzimy a ako ste s nimi spokojny...naco ich pouzivate a tak.
PS: som novy, tak nepicujte hned na mna, ale hladal som to vo forach aj pomocou "hledaní" ale nenasiel som nic konkretnejsie ... dik
Ahoj,enzymy slouží k očistné kúře..na vyplavení solí z kytky..enzymy také zbavují kořeny odumrelych části a rozkládají je na vstřebatelné a tak zvyšuje příjem živin a vitalitu rostliny.Vyrábí se mnoho druhů..např. Bn-zym,Cannazym..jiní doplní..Dá se sehnat v growshops.
Cannabis Léčí®
Komu se nelení,tomu se zelení®
Život je jen hra,neznáme však pravidla!
asi za pět sekund sem našel info
Tento výrobek kromě enzymů obsahuje extrakty z rostlin. Používá se pro zlepšení a posílení kořenů. Urychluje proces rozkladu a odbourávání zbytků hnojiv, zlepšuje příjem kyslíku a navíc aktivuje mikroorganismy u kořenů a tím zlepšuje příjem živin - používá se pro pročistění rostlin. Hodí se do všech substrátů.
Používá se zředěný 1:1000 (do 1L dát 1ml). Doporučuje se používat spolu s root stimulátorem (kořenovým stimulátorem) a growth/bloom excelleratorem. Ekologický výrobek, zcela na přírodní bázi.
EnzYmy obecně jsou látky proteinové (bílkovinné) povahy, katalyzující (urychlující, umožňující) chemické reakce v tělech organismů. Bez nich by nic nevzniklo, nic se nenarodilo, nic nevyrostlo. Je tedy jasné, že každé individum, ať už člověk nebo rostlina konopí je má, rsp. umí si je vyrobit.
Uvnitř každého takového enzymu, který si můžeme představit jako stroječek, továrničku, která plave buňkou (nejčastěji), je tzv. katalytické místo, tedy oblast, kde probíhá samotná kýžená chem. reakce. Součástí tohoto místa bývá velmi často iont, např. hořčíkový, manganatý, draslíkový atd. To je důvod, proč rostliny hnojíme, proč jim dodávame jak makrobiotické (dusík,fosfor či již zmíněný draslík) tak i mikrobiotické (např. bór, železo, nikl ad.) prvky aneb ŽIVINY a především proč se nedostatek nebo naopak nadbytek každého z nich na květině specificky projeví.
Nevidím ale důvod, proč bychom měli rostlinám enzymy dodávat, když, jak jsem již předeslal, si je do posledního umí vyrobit, jinak by nemohly existovat, a od nás, rsp. od půdy potřebují jen ony anorganické složky, které pak jako zlatník diamant do prstenu zasadí do reakčního centra právě syntetizovaného enzymu, aby ten mohl fungovat. V neposlední řadě si ani neumím představit, jak by musely být enzýmci přechovávany a uskladňovány, vždyť potřebují pro svou stálost určité pH (ve velmi úzkém spektru), teplotu, stejně tak maje osmotické nároky (hodnoty "sytosti" jednotlivých iontů v roztoku) a konečně netuším, jak by je rostlina přijímala - nemá na to žádné transportéry (a ani nemá důvod je mít).
Proto se domnívám, že se jedná o úspěšný komerční tah hnojivářskejch společností, kdy využívají dobromyslnosti pěstitelů, kteří by svým kytinkám rádi dali jen to nejlepší. Analogie Shell V-Power apod. Pokud se mýlím, budu rád poučen.
No jo, taky jsem čistej outdoorář a teď se to ukázalo. Todle mě vážně nenapadlo, soráč. Je pravda, že do septiku taky můžete naházet přípravek slovoucí Latrín, který celý proces hnití urychlí, jedná se totiž o směs enzymů a bakterií..
no ano ja som to videl v Baumaxe, ten "Latrín". ale mna by zajimalo, ci mi to nejako neposkodi rastliny ked to tam dam.
alebo ci by nebol vhodnejsi "do kompostu" lebo aj taky som videl.
ako mi doslo, ze ten latrin asik moc nie, ale noo ja sa v enzymoch moc nevyznam. napr. do kompostu pisalo, ze rozklada rychlejsie a premiena na nejake moc vyzivne latky ci nejako tak ... potom som myslel, ze by to mohlo byt aj ono, ale tak nie som isty.
a ked nahodou, tak neviete niekto konkretne pre rastliny nejaku znacku alebo nazov .. a da sa to kupit aj v zahradnictve ci tam take nieco nemaju? dik
Enzýmy považujem za veľmi dobrú pomôcku. Počas rastu sa mi podarilo mierne prehnojiť rastliny, v minimálnej miere im zožltli vrchné listy, čo by sa určite o pár dní napravilo. Lenže to čakanie by mi nedalo spať, tak som ešte v ten deň nasadil zálievku enzýmami a do večera boli rastlinky opäť krásne zelené. Rozhodne odporúčam.
Používam enzýmy od Advanced hydroponics of Holland (Enzymes+). Hnojím hnojivami od Plagronu (Grow; Bloom; Roots; Phytamin; Green Sensation) a Bloom Stimulátorom od B´Cuzz a enzýmy sa s nimi znášajú dobre, nespozoroval som žiadne problémy. Preplach enzýmami som robil každých cca 8 dní alebo podľa potreby rastlín.
a da sa to puzivat pravidelne do zalievky?
myslim to tak,,ze pojdem out a budem to zalejvat kazdy tyzden tak ci to mam davat normalne kazdy tyzden ku alga grow/bloom
Používám Atazime a to z jednoduchého důvodu, sou nejlevnější :-) rozdíly mezi značkama sou minimální ne li žádný, předávkovat se to nedá, tudíž do aera liju jednou za 5-7 dní 2-4 ml na litr a všechno funguje na 100% kořeny sou čistý, kytky nevykazujou žádný přehnojení ani při ec 2,2 (což je dle mých měřítek ranec)