Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj lidi,
chtěl bych tu ještě jednou otevřít téma - "zahrabávání
trávy pod zem". Někdo tvrdí, že de o zbytečnou blbůstku, kterou nemá cennu provádět, ale já myslim, že
tohle prostředí je pro jemňoučkou a dobrou chuť trávy
naprosto ideální. Co myslíte vy? Jinak tráva většinou dost posílí i na potenci!...
A jakej to má význam - promiň sem trochu pesimista, ale ten materiál je zavřenej vzduchotěsně v sklenici takže moc nechápu ,,tohle prostředí je pro jemňoučkou a dobrou chuť trávy naprosto ideální''! - jak sem už jednou někde psal jedinéj význam toho zakopání je že to poliši nenajdou a ty to hned nezhulíš - a k tomu že je to pro chuť trávy ideální prostředí - čím? Když to dáš do mrazáku tak uchováš ty hodnoty, svěžest a nemusíš blbnout s kopáním!
Ale to je můj subjektivní názor - ty to třeba vidíš jinak.
Už jsem slyšel o všem možném co se týka úpravy , jako třeba konečné dodání chutí - douzením v uzáku i s masem na 60-50 stupňů na půl hodinky(mimochodem chúťově není špatná), ale zakopávat pod zem ? To tak jedině tchýni.
mohlo by to být dobrý pro nekolísavou teplotu a tmu pro skladování pro dlouhodobý ůčely a něco jako fermentaci
!!! jak funguje svět! http://www.volny.cz/l_kopecky/ tak tady o tom nepíšou v novinách
to se dějou věci -tak to vypadá,že se už lidi dávajídohromady tak to tady s tím konopím třeba můžeme změnit dohromady a třeba ta naše planeta shoří(díky zastavení těžby dřeva třeba a jiných "užitečných" zdrojů)až o několik desítek miliard let později a nebude to qůli naší součastnosti
herbsman de la vega phmh45@centrum.cz
v tomhle s vama moc nesouhlasim. kamoši to dělaj a tvrdí, že ta trava dostane pořádnej náboj. myslim,že je to podobný jako s vínem. A teď mě omluvte du si dát boržolé skunk ročník 68.
Nejlepší na skladování je beztak M R A Z Á K.
Když chce někdo zakopávat, tak po malejch skleničkách, abysme furt nevykopávali jednu a tu samou pětilitrovku, nebo je to holt pro toho kdo chce ušetřit a nebo je... no ani nevim...
No musím uznat že trávu zakopávám také,je tam výhoda že to hned nezhulíte,ovšem muísm namítnout že to hulení po delší době stratí na potenci....řekl bych že tak 2 roky stará už bude mít jen tak 60% síly,než po sklizni.....no ale stejně to zase zakopu,jelikož máti to do mrazáku dát nemůžu,ale asi je to to nejlepší řešení....
no přímo osobní zkušenost s tím nemám, ale jeden kámoš to tak dělal, zakopával to na tři měsíce. A tahle "podzemka" měla šílené účinky ...
člověk si to zahulí a pak jeho vlastní pohyby jdou mimo jeho kontrolu, vidí jakoby svůj myšlenkový stín, může ho ovládnout zato neovládá reality - něco jako rozdvojená osobnost (tohle jsem o tom jenom slyšel a záleží zřejmě na modelu)
řekl bych že to bude eňo ňeňo... ale co se s tou travku opravdu děje pod zemí - kdo ví ?
...s kamarádem jsme zakopali. Vysušenou ganju jsme zatavili do igelitového pytlíku, tan dali do láhve a tu zakapali voskem a ještě dali do igelitky...bohužel jsme se přitom zhulili a špatně si zapamatovali, kam jsme to zakopali...rok jsme to nemohli najít...nakonec to kamarád našel s hledačkou kovů...sklenice mněla železný víčko
Ondrash: Kdysi mi někdo popisoval, že se tam při absenci kyslíku mění nějaké cannabinoly (-inoidy? fakt nevím) na THC. Pak to má být de facto only-THC směs + pevné složky.
Ale možná, že to je úplně jinak. Každopádně je to nářez
To greater: no je možný, že se ty canabinoidy nějak přetransformujou, nebo spíš dochází bez vzduchu a světla k jejich nižší oxidaci, ale je vcelku náročný vytvořit ve flašce vakuum (pokud nemáš nějakej easy easy z teleshoppingu ), ale nejjednodušší je těsně před zavřením tu sklinku vydejchat, prostě tam strčíš hubu a chvilku dejcháš (jednak pokud je to přesušený, tak tomu dodáš trochu vláhy a taky natáhneš tu sqelou vůni )a pak to hned kvalitně zavřeš, nedoporučuju zakapávat voskem, protože když to rozděláváš, tak se Ti drolí kousky vosku aji dovnitř a kouřit vosk=žádnej med Naprosto postačí to klasicky zavíčkovat a zamáčnout víčko takovým tím uzávěrem jak při zavařování, možná to ještě obtáhnout nějakou fólií nebo izolačkou.
Jedna z hlavních výhod zakopávání je, že to člověk všechno nevyhulí hned Protože v zimě je ztuhlá zem a vykopávat to, to je tak pozvat si nějaký ukrajince Jinak my to děláme tak, že zakopeme a jak dáváme sazenice do země, tak to jde ven, což vychází zhruba tak, že máme celej rok prakticky co hulit.
Taky doporučuju zakopat výhradně vrchní části rostlin, protože je podle mě lepší to nejlepší nakonec=při vykopání se řádně kochat těma nádhernejma vrškama a jejich vůní a chutí a účinkem
Jinak nevidím moc velkej rozdíl (na účincích apod.) v tom jestli je to zelí zakopaný a nebo normálně uskladněný, myslím, že Ondrash to opravdu jen slyšel a ten kdo mu to říkal to taky jen slyšel nic proti, ale zelí čím starší tak tím víc ztrácí, protože T.H.C oxiduje.
Taky nevím co to je "normální dávka" (je to takovej divnej název, prostě to chápu tak, že sis zahulil a je normální, že když si zahulíš dobrej vzor po delší době kouření něčeho horšího, že Tě to sundá, taky nemyslím, že by v tomto případě na to mělo vliv to zakopání, nýbrž výběr toho co bylo zakopaný.
Jinak abych to shrnul, tak zakopat můžu jen doporučit!