Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » KYTÍ V LESE, žloutnutí listů, poraďte prosím než odejdou úplně
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
svob
Nový Člen

Karma uživatele svob - 0% Pěstitelská

Palec dolů KYTÍ V LESE, žloutnutí listů, poraďte prosím než odejdou úplně Příspěvek č. 1

HURRY HURRY !!!!!

Čau chlapi, mám takový problém.!!!! Nevím co s tím, poprvé letos jsem zasázel kytí do lesa....ale ne přímo pod stromy, ale prostě do školky, takže je tam normální hlína, a protože je to na takovým paloučku je tam i dostatek světla´...myslím si, že fakt strašně moc, prostě to tam praží celej den.

Kytky se držej, ale skoro vůbec nerostou, stonek moc nesílí, prostě tam ty kytky jenom přežívaj a listy žloutnou, ale ne od kraje listu ale od prostředka, ke kraji listu. Ale ty listy ani neosychaj, prostě je to všechno žlutý. Neporadíte mě co s tím????

Jedna kytka, dokonce ta nejlepší se docela drží, teda jede do výšky, ale skoro vůbec ji nejedou boční větve. ALE JE TAKY ŽLUTÁ!!!
PŮDU TAM MÁM PŮVODNÍ CO TAM BYLA, myslíte že pomůže když navrch nasypu substrát??? A jak provzdušním půdu?? normálně to mám kolem kytek propíchat?? to poškodím kořeny to se mě nechce? nebo tam dovezu žížalI?

Vím, že je v lese kyselá půda, ale nevím čím mám z půdy kyselé udělat zásaditou!!! Jeden borec na groweru už mě poradil ať nechám v nálevce s vodou skořápky od vajec, ale to mě vůbec nepomohlo.

PROSÍM POMOŽTE MĚ AŤ NEPOJDOU MILÁŠKOVÉ

zítra dodám foto, snad se k nim dostanu

Old Post 28-06-2006 v 22:17 PM
svob je offline   Profil uživatele svob   Find more posts by svob   Foto galerie člena svob   Click here to Send svob a Private Message   Add svob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kavalera
Stálý Člen

Karma uživatele kavalera - 95% PěstitelskáKarma uživatele kavalera - 95% PěstitelskáKarma uživatele kavalera - 95% PěstitelskáKarma uživatele kavalera - 95% PěstitelskáKarma uživatele kavalera - 95% PěstitelskáKarma uživatele kavalera - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

No neviem ako ti zltnu chce to foto, ked tam das svoj substrat len tomu pomozes on je uz dost prevzdusneny. Ale staci pokopat klasicky okolo rastliny, korene neposkodis tie su v zemine hlboko.

Old Post 28-06-2006 v 23:14 PM
kavalera je offline   Profil uživatele kavalera   Find more posts by kavalera   Foto galerie člena kavalera   Click here to Send kavalera a Private Message   Add kavalera to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
svob
Nový Člen

Příspěvek č. 3

já tam ty kytky dával z květináče, takže si myslím že kořeny moc hluboko nebudou, protože sem pro ten drn co vypadl z květináče vyhrabal jen díru takovou aby se tam vešel víš. a trochu sem to dosypal. zítra dodám foto!!!

Old Post 28-06-2006 v 23:50 PM
svob je offline   Profil uživatele svob   Find more posts by svob   Foto galerie člena svob   Click here to Send svob a Private Message   Add svob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pan Ker
Stálý Člen

Karma uživatele Pan Ker - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

Myslím, že kdo hledá najde...v lese bych to typoval na nízké pH nebo málo provzdušněnou půdu, ale z tvého příspěvku vyplívá, že už to víš. Řešení tu určitě najdeš...o zvýšení pH tu toho je ažaž, např. tady !

Mimochodem, jak je to dlouho, co jsi přesazoval??

outdoor 2005 > 6 > 7 > 8 > 9 > 10 > 11...

indoor 400w round 1 > 2

Old Post 28-06-2006 v 23:55 PM
Pan Ker je offline   Profil uživatele Pan Ker   Find more posts by Pan Ker   Foto galerie člena Pan Ker   Click here to Send Pan Ker a Private Message   Add Pan Ker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
svob
Nový Člen

Příspěvek č. 5

jo mám je tam něco přes měsíc, a pořádně povyrostla jenom jedna, ty ostatní jenom o nějaký kousek ale nic výraznýho, sem z toho docela dole.

Old Post 29-06-2006 v 08:43 AM
Neson
Stálý Člen

Karma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

svob - přesně jak Ti píše Pan Ker - půda v lese je pro pěstování konopí absolutně NEVHODNÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - sežeň si nářadí (krumpáč, lopata), ty kytky vydloubni - dá se předpokládat, že moc kořeny nezapustili, taže se nemusíš bát, že bys porušil kořenovej bal, ale opatrnost je na místě. Vykopej tam pořádný díry - min. 10 l na jednu kytku, ale čim víc tim líp. Zysypej to vlastním substrátem - třeba pro pelargonie, nebo i jiným - hlavně si všímej pH a ty kytky tam přesaď - hlavně pořádně očisti kořenovej bal. Nakonec posypej povrch substrátu dolomitem - jako když se cukruje bábovka - bude se postupně při deštích zplavovat do hlíny. Ze začátku moc nehnoj, vetšina zakoupených substrátů je předhnojená - jakmile uvidíš, že se kytky chytli, tak začni přihnojovat a plynule přejdi na plnou dávku.

Tak ať Ti rostou ...

tgéíáščýřéáízrweorýíášč

Old Post 29-06-2006 v 09:34 AM
Neson je offline   Profil uživatele Neson   Find more posts by Neson   Foto galerie člena Neson   Click here to Send Neson a Private Message   Add Neson to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
svob
Nový Člen

Obecné tak tady mám nějaký ty fotografie Příspěvek č. 7

doufám že tam ty fota dobře vložím...ještě nikdy sem je na grower nedával

Old Post 29-06-2006 v 10:48 AM
svob
Nový Člen

Obecné tak tady mám slíbená fota žloutnutí Příspěvek č. 8

doufám že fotky vložím dobře, nikdy sem je na grower endával

Old Post 29-06-2006 v 10:58 AM
svob
Nový Člen

Obecné tak tady mám nějaký ty fotografie Příspěvek č. 9

podívejte, takhle to dopadá vždy po čase se spodníma listama. jedna už mě dokonce umřela

Old Post 29-06-2006 v 11:21 AM
svob
Nový Člen

Obecné repeat vložení Příspěvek č. 10

ty druhý fotky se nějak nepovedli vložit tak musím znova. a kde seženu dolomit??? koupím ho někde

holt si s nima budu muset ještě pořádně pohrát...nechce se mě je poničit, protože to třeba bude jenom moje jediný místo kde mám dost kytek, jinak mám třeba 3 na zahradě, ale tam pojedou...doufám :-))))

Old Post 29-06-2006 v 11:31 AM
svob
Nový Člen

Příspěvek č. 11

NESON---)

mám tam ještě jednu kytku asi tak 60 centimetrů, možná víc, neměřil jsem to. myslíš že nebude problém s poškozením kořenů????

Old Post 29-06-2006 v 11:45 AM
Neson
Stálý Člen

Karma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% PěstitelskáKarma uživatele Neson - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

svob - dolomit - koupíš v řetězcích typu OBI, BAUMAX a pod. nebo v každym většim zahradnictví
těch kořenů bych se nebál, vydloubneš raději větší bal a ten pak opatrně očistíš - prostě to chce dělat s citem (a mít velkou lopatu ).

tgéíáščýřéáízrweorýíášč

Old Post 29-06-2006 v 12:30 PM
Neson je offline   Profil uživatele Neson   Find more posts by Neson   Foto galerie člena Neson   Click here to Send Neson a Private Message   Add Neson to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 13

Školky jsou problém, protože se v nich dost často postřikuje proti všemu možnýmu. Jak radili chlapi: Vykopat díru, 2 kyble hnoje, nahoru hlínu s trochou dolomitickýho vápence, podlít vodou obohacenou peroxidem a pojedou jak divý! Gudlak

Old Post 29-06-2006 v 13:41 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HALUZAK
Stálý Člen

Karma uživatele HALUZAK - 92% PěstitelskáKarma uživatele HALUZAK - 92% PěstitelskáKarma uživatele HALUZAK - 92% PěstitelskáKarma uživatele HALUZAK - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

ja by som to tipol na nedostatok DUSÍKA takže odporúčam pohnojiť

When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself."

"Keď kúriš trávu, odhalí ti teba samého. Všetko zlo ktoré robíš tráva odkryje - je to tvoje svedomie a dá ti čestný obrázok teba samého."
BOB MARLEY

Old Post 29-06-2006 v 14:08 PM
HALUZAK je offline   Profil uživatele HALUZAK   Find more posts by HALUZAK   Foto galerie člena HALUZAK   Click here to Send HALUZAK a Private Message   Add HALUZAK to your buddy list     Navštiv homepage uživatele HALUZAK! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubííííík
Stálý Člen

Karma uživatele Kubííííík - 8% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

Souhlasim s ice13,nahovno puda. Taky jsme měli s kamošem minulej rok v lesní školce a kytky tam pořadně nevyrostli. Tenhle rok jsme vykopali diry,dovezli zahradnicej tak 800 litru zahradnickyho substratu,tak 80litru konskyho hnoje a uvidime jak to pomete.

Old Post 29-06-2006 v 15:53 PM
Kubííííík je offline   Profil uživatele Kubííííík   Find more posts by Kubííííík   Foto galerie člena Kubííííík   Click here to Send Kubííííík a Private Message   Add Kubííííík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pan Ker
Stálý Člen

Karma uživatele Pan Ker - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

citace:
Původní příspěvek od Neson
přesně jak Ti píše Pan Ker - půda v lese je pro pěstování konopí absolutně NEVHODNÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hele, jsem si naprosto vědomej toho, že půda v lese je špatná, ale nepsal jsem to a osobně v ní taky pěstuju a to bez substrátu... Podle mě stačí kvalitní hnojiva a do každé zálivky nakapat pár kapek pH+(ten jsem zakoupil v akvaristických potřebách)a vše je ok. Je sice pravda, že kyti odspoda trochu žloutnou, ale to je tim, že nejsou hnojený od začátku... Jinak si myslim, že růstová fáze probíhá tak jak by měla, tedy no problem!

outdoor 2005 > 6 > 7 > 8 > 9 > 10 > 11...

indoor 400w round 1 > 2

Old Post 29-06-2006 v 16:19 PM
Pan Ker je offline   Profil uživatele Pan Ker   Find more posts by Pan Ker   Foto galerie člena Pan Ker   Click here to Send Pan Ker a Private Message   Add Pan Ker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:24 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás