Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ačkoli jsem byl zastáncem CT (a mám ji stále a vim, že se okrádám o lumeny), tak říkám ser na CT, udělej odtah od stínítka. Odtahovej větrák nemusí bejt ultrasilnej, pak něco silnýho na ofuk, pasivní nasávání vzduchu a těch 150 by kyti upíct nemělo...
UdL: jak to je s tim stracenim lumenu? Mam 150w s ofukem a odfuk vybojky .. zatim nemam CT, ale kdys to neuchladim, tak tam tam ten borosilikat hodim....Do lepsiho odtahu vrazet love nebudu (zatim)....Jak postrehnu na kytce ty stratu lumenu??? dik
Podľa mňa to na pohľad nezistíš,ale tiež by ma zaujímali tie straty.
Možno keby si niekde v labaku robil kvantitatívny rozbor,tak možno nižší obsah THC,no,neviem,asi som uz moc vykureny.
Taky by mě zajímalo, kolik je ta ztráta, ale určo nějaká bude.
Tuba se zasírá. Tzn. že se ze vzduchu na tom skle usazuje bordel a třeba i mastnota! Taky si myslím, že v porovnání s klasickým stínítkem, kde je výbojka přidělaná volně, a ne ve válci, bude víc svítit do stran. Vezmi si, že tu tubu máš ohraničenou plechem. Tam jsou podle mě ztráty - prostě to pak do boků tolik nesvítí, což je podle mě způsobeno právě samotnou konstrukcí tuby (mám prakticky tu samou).
Takže bych se na tu tubu asi vykašlal a to jsem patřil mezi velké zastánce!
... intenzita světelného záření roste se čtvercem vzdálenosti od zdroje. 150W 10cm od vrcholků rostlin je mnohem efektivnější než řešení "odtah stínítkem", kde výbojka svítí 30cm nad kytkou
Zasírání CT lze vyřešit prachovým filtrem na vstupu - prachové filtry jsou třeba u pytliků do vysavače.
Mě jde o to že budu mít na 150w dost malou skřín 50x30xna výšku50x
chci tam udělat jeden silnej odtah nahoru. Bez CT. A když budu mít 10cm květináč a v 5 cm od stropu lampu od ní 10 cm do kytek, tak nemůžou ty kytky být vyžší než 25cm. Což neni sice zas tak špatný ale nevim jestli nemám jít do vyžší skříne.
Doporučuju napoprvé vyšší skříň, jestli je ta možnost. Sám pak zjistíš, jak to udělat příště.
Přerostlé kytky v malém prostoru spálované výbojkou měsíc před sklizní není nic příjemného.