Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cim by som chcel zacat? zacnem uploadovat photoz mojich rastliniek. pomaly a postupne vam ich ukazem vsetky...ako sa im dari, ako kvitnu a tak dalej...
vacsina z tychto rastliniek su takzvane entheogeny co vlastne znamena ze nejakym sposobom ovplynuju ludsku mysel, ludske vnimanie..
rastliny tuto spomenute su legal na pestovanie, no obsahuju latky ktore mozu byt ilegal, takze rastliny len na pestovatelske ucely, vedecke prace a skumanie....
no tak toto je moj oblubeny tvor... je to durman... presnejsie
durman neskodny - DATURA INNOXIA. akurat sa chysta kvitnut...
mne osobne sa ako rastlina velmi paci.
obsahuje hyoscamin, atropin a skopolamin. co su latky, ktore su obsiahnute aj v pribuznych rastlinach (Rulik zlomocny-Atropa belladona, Mandragora lekarska-Mandragora officinarum, Blen cierny-Hyosciamus niger, atd..)
U nas sa pestuje ako okrasna rastlina, no v rodnej domovine, v mexicu je to mocna a uctievana rastlina zvana Tolache.
je to silny halucinogen, ktory moze sposobit aj smrt.
co tu mame dalej? tieto phota ste uz mozno videli...su to moje peyotle.
LOPHOPHORA WILLIAMSII.
obsahuju meskalin a mnoho inych alkaloidov...uz oddavna boli vyuzivane k nabozenskym ritualom v mexiku.
v nasich podmienkach nedosahuju takych hodnot ako v mexiku ale to sa da docielit pestovanim v upravenych podmienkach.
je kultovo prezivany ako Peyote, Peyotillo.
je to pomaly rastuci kaktus, pochadzajuci z pusti.
no tak kto je na rade? no predsa moja pekna mimoza! je to jedna z mojich najoblubenejsich rastlin.
pochadza z brazilie a jej nazov je MIMOSA PUDICA. mimoza citliva
jej pribuzna MIMOSA HOSTILIS obsahuje v korenovom systeme DMT. co je halucinogenna latka, ktora ucinkuje len so spojenim nejakeho MAOinhibitora (napr. harmin harmalin obsiahnuty v Peganum harmala) moja mimoza sice DMT neobsahuje, ale je to exoticka rastlina, ktora uputa kazdeho..
a este jedna zaujimavost: momoza citliva ma tu vlastnost ze na dotyk reaguje rychlim stiahnutim listov...je to naozaj pecka. ani ja som tomu nechcel verit.
ad mimosa: to, co píšeš, je celkem zajmavý. ta tvoje rostlinka je ještě malá a kdoví jak ještě vyroste? jako v brazilskym pralese to asi nebude. jak dlouho to vidíš? jinak až budeš testovat přítomnost halucinogenů v jejím kořeni, obeznam se posímtě se způsoby konzumace DMT (abys to třeba nežvejkal...), aby měl ten experiment smysl a aby přinesl nějakou informační hodnotu...
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
no ja som nepisal ze sa chystam na konzumaciu mimozinich korenov, ale keby sa tak ma stat tak to robim urcite podla osvedcenej metody. nezral by som to.
som cital ze ten dimetyl - tryptamin z mimozi sa ziskava z korenov a vyraba sa z toho omamny napoj. na pripraviu ayahuasky-omamny napoj je potreba 9g susenej korenovej kory a k tomu este dalsie prisady...tak ze bud si pockam na tie korene a zozeniem tie rastliny k tomu, alebo sa na to vykaslem a vypestujem si cez zimu slusnu lampu.
Koles: urcite mi nebude rast jak v pralese ale zatial sa jej dobre dari...vsak taka bola mala ked som ju kupil a uz KVITNE.
mozno to nic neznamena ale pre mna je to ajtak uspech, ze vobec pestujem tuto zaujimavu rastlinu.
mame tu dalej mucenky - moje krasavice PASSIFLORA EDULIS - mucenka jedla, ma vacsie listy.
je to popinava rastlina s velkymi kvetmi, ktore po opeleni plodia chutne plody. maracuja-mozno ste uz niekto jedli.
PASSIFLORA CAERULEA - mucenka belasa, mensie dlanovite listy.
taktiez popinavka, kraasne kvety - kvitne len jeden den! nestihol som to
daju sa vyuzit ako slaby MAO inhibitor - urcite sa nevyrovnaju rastline PEGANUM HARMALA.
obsahuju HARMIN a HARMALIN.
pri spalovani jej chut pripomina ganju. ma slabe euforicke ucinky.
Pouzival sa ja vyvar (caj), ktory je vhodny ako antidepresivum, proti nespavosti a prichadza psychicky aj fyzicky utlm
tieto iste ucinky sa uvadzaju pri vsetkych mucenkach
PASSIFLORA spp. ale hlavne u druhu PASSIFLORA INCARNATA.
DMT som este nemal /bohuzial/
ale cital som o tom vela nazorov. su ludia ktori hovoria ze je to lepsie ako LSD a ini tvrdia opak. to sa porovnavat urcite neda, je to vsetko ine.
trip na DMT je kratsi nez LSD ale vizualnostou sa mu moze vyrovnat, alebo ho aj prekonat. tazko povedat.
mam tu povijnicu purpurovu - IPOMOEA PURPUREA , do istej casti halucinogenna. obsahuje LSA co je latka dost podobna LSD
tato rastlina je taktiez kultovnou rastlinou Mexica, tiez prezyvana Badoh negro (je pribuzna rastlinam ARGYREIA NERVOSA a RIVEA CORYMBOSA), je to popinava rastlina, ktora sa u nas pestuje na okrasne ucely v mnohych farbach..
rastlinu pestujem pre okrasu.
neviem co je mojej rastlinke, ale ma nake nedostatky, ma flaky na listoch a su cele ozltnute!?
toto je Koleus Blumeov - COLEUS BLUMEI , je to okrasna rastlina ktora sa da zohnat skoro v kazdom kvetinarstve...Je tu este COLEUS PUMILLUS, ktorý je dost podobny blumeovmu maju ine farby na listoch.
je este viac druhov koleusov ale na konzumovanie prichadzaju do uvahy hlavne tieto dva druhy.
v tom je problm ze mam viac druhov koleusov a vsetky som kupil pod menom C. Blumei...a su tam viditelne rozdieli
koleus obsahuje latky ktore niesu alkaloidy ale "dreamotogeny"...dost vela sa o tychto latkach polemizuje. jedny hovoria ze je to placebo a ostatni ze to ovplyvnuje sny.
aplikuje sa zutim cerstvych listov, alebo fajcenim.
rastie v afrike a je pribuzny rastline SALVIA DIVINORUM.