Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pokusil jsem se podívat na problém s CO2 z chemického hlediska, podobně jako soda + ocet, ale jednodušeji. Ocet se dost vypařuje a smrdí, a tak jsem si řekl, že existuji i jiné kyseliny, např. citronová.
Takže, když koupíte v běžné drogerii po jednom balení zažívací sody a kys. citronové, sesypete dohromady, důkladně smícháte a rovnoměrně rozprostřete na nějaký tácek (pokud možno umělohmotný) a ten umístíte do skříně nebo pěstírny (od prostoru závisí množství ingrediencí nebo frekvence obměňování), pokud možno někam nahoru (CO2 je těžší než vzduch a klesá dolů), začne směs pohlcovat vzdušnou vlhkost čili vlhnout a mírně pěnit. Jeto podobný efekt jako u šumivých tablet a jeho intenzita závisí přímo na vdušné vlhkosti v pěstírně, která se tím pádem !snižuje!. Je to podle mě jednodušší a čistší způsob než ocet a zároveň řeší častý problém odvětrávání nadbytečné vlhkosti. Celková cena kompletu se pohybuje okolo 30-ti Kč, s táckem za 50,-. Náplň je třeba obměňovat jednou až dvakrát týdně dle vlhkosti.
Zdarek Macusi,
to je fajnova vecicka,tohleto..jaka je teda priblizna spodni mez vlhkosti na to,aby k tyhle reakci dochazelo??? Pripadne jestli by se to dalo rovnou macet...trebas vodou
(s)mej se
ins
hele ze systemu ocet+soda se dalo vytezit 15L plynu (nic moc, spis nic pro velky systemy) z tohodle dostanetu uplny prd !!!
sifonova bombicka ma 4-5L plynu za 10 bombicek nedate vic jak 15Kc takze 40-50L plynu za babku
dupal pise 5procent i gdyby ste davali 2 procenta tak to bude znat !!!
Ja to teda uz zkousim asi treti den. Tezko rici, zda to kytkam pomaha, neb neni na nich za tim logicky nic moc videt a nevim, jak by vypadaly bez toho... pokus bude pokracovat i nadale...
Tohle sem nasel...nechce se to nekomu prelozit? Jak to delaji kolegove?Ja tomu jaks taks rozumim ale muj preklad by mohl bbyt obcas zavadejici..... a tak bychom preci nikam nedosli.
DO-IT-YOURSELF C02 GENERATOR (for your closet operation)
Every green leafed plant uses carbon dioxide in its daily life. 0.5% of our air is carbon dioxide. Plants are able to utilize up to 5 times the natural amount and can grow 5 times faster - provided that sufficient light, nutrients, and water are available to support the extra growth. Generally speaking, a plant will grow faster with added carbon dioxide in its environment.
Yeast is a living, eating, breathing and reproducing organism. They consume sugar and water and excrete carbon dioxide and alcohol. Yeast is used in the production of alcohol. Buy some brewers yeast at a make-your-own-beer/wine store. You will have to get a large jug with a small mouth, a rubber cork with a hole in it that will fit in the mouth of the jug, and six to ten feet (your decision) of flexible tubing in which the carbon dioxide will travel. All of these can be found at the one store. You are basically reviving the dry yeast in the package so that they will eat the sugar you give it and produce carbon dioxide meanwhile. Ask the person at the store that you want to produce carbon dioxide for some house plants. They will give you what you need.
2. Now add sugar to the water . One part sugar to every five parts of solution.
3. Empty the packet of yeast in the jug and stir.
4. After a few hours the yeast should be active and producing carbon dioxide. The production of carbon dioxide can be observed by actual bubbles floating to the surface.
5.The only thing you have to do now is maintain the life of your yeast population. Dump out some of the solution and add fresh water so that is does not become stagnant. Add a few teaspoons of sugar. Do this every week or two.
6.Theoretically, your yeast population can last for an eternity!
Hoj wsichni.Chci se zeptat, jak dlouho wam wydrzi ta nápln we flase?A kolik tam toho dawate?Ja to mam wyresene tak,ze mam zawarowacku(ane ne 1lirt) we wicku korek,w korku dirky a hadicky(3)Jednou kape woda-1kapka za 10 sekund a dalsima dwema jde CO2 ke kytkam.Mam to wsechno na stolu u okna bo dawam dokupy par kytek ktery nejak nedaly transport na motorce po polni ceste(sadili jsme na strom a ty tri se uz tam newlezli)we flase mam smes 1 sacku kys. citronowe a 1 sacek jedle sody.Wsechno je to pryc za par hodin.Kolik tam dawate te sody?
na kyseline nezalezi, to je uplne fuk, jaka. Molekulova hmotnost sody je cca 100, vznikne grammolekula CO2 a to je za normal. podminek 22.4 litru, at vazi, co vazi. (chemie 9. tridy ZDS)
Takze z 100 g sody muzete pocitat asi s 20 litry plynu.
Každá rostlina se zelenými listy potřebuje ke svému životu kysličník uhličitý.
0,5% okolního vzduchu je tvořeno právě CO2. Rostliny přitom mohou využít až 5x větší množství CO2
než je v přírodě a mohou růst pětkrát rychleji - pokud mají dostatek světla, živin a vody, mohou růst
velmi rychle. V podstatě řečeno, rostliny rostou rychleji, pokud jim doplníme kysličník uhličitý navíc.
Kvasnice jsou živý organismus, který se sám živí, dýchá a rozmnožuje. Živí se cukrem a vodou
a produkuje kysličník uhličitý a alkohol. Kvasnice se používají při výrobě alkoholu. Kup si trochu
pivovarských kvasnic v obchodě "založ si vlastní pivo/víno obchod". (pozn. to u nás asi nebude) Ještě budeš potřebovat větší
nádobu (kádinku), gumovou zátku s otvorem, která půjde těsně nasadit na nádobu a pružnou hadičku
asi dva metry dlouhou ( podle tvojí potřeby ) která bude CO2 odvádět. Všechno tohle koupíš v jednom
obchodě. (pozn. nejspíš laboratorní sklo). Suché kvasnice nyní musíš oživit, aby začaly konzumovat cukr
a pravidelně produkovat CO2. Řekni prodavači v obchodě, že potřebuješ vyrábět CO2 pro rostliny
v domácnosti. Dají ti všechno potřebné.
2. Nasyp cukr do vody. Na pět dílů vody jeden díl cukru.
3. Vysyp droždí z balíčku do nádobky s cukrovým roztokem a rozmíchej.
4. Po několika hodinách začnou probuzené kvasnice vyvíjet CO2. Je to vidět podle bublinek, které se
objevují na povrchu.
5. Jediné, co teď musíš dělat, je udržovat společnost kvasnic při životě. Odsaj přebytečný
roztok a přidej čerstvý cukr, aby proces stále probíhal. Každý týden nebo čtrnáct dní přidej několik
kávových lžiček cukru.
6. Teoreticky může tvoje kvasnicová společnost žít věčně!
Každý musíme snést názor druhého. Demokracie znamená diskusi. T.G.M.
Nejdříve chci poděkovat avitasovi za dobrou práci. Ten překlad je supr a dobrá práce je i ten anglický článek. CO2 - další zázrak? Já to tak nevidim. Zpočítejte si jaký objem má vaše skříň. Moje má skříň má 2 stopy a na vejšku 150 cm. To je zhruba 300 litrů. Připočtu li k tomu cirkulaci, která je důležitá, zjistím, že se tento obsah několikrát za den ve skříni vymění. A teď k věci. Kolik že ta věcička vyrobí litrů, pět, deset, patnáct. To je nic!!! Zbytečné sraní. Jedině, že bych uzavřel smlouvu s LINDE TECHNOPLYN.