Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim lidičky,
chtěl bych vědět, jak rádi trávu vaříte. Já dělám obvykle mlíko, který nechutná sice nicmoc, ale je to zmašťovák! Občas z toho mlíka pak uvařim i puding, ale do větších akcí jsem se ještě nepouštěl.
Mlíko je super zmašťovák, s poměrně jednoduchou výrobou, ovšem co mě na něm silně vadí je chuť. Nevím jak konkrétně ho děláš ty, ale mé zkušenosti jsou že to je zcela nechutná věc, při jejímž pití se mi zvedá žaludek, což docela kazí výsledný efekt. Ale třeba jsem jen špatný kuchař . Každopádně podle mě je nejlepší způsob vyrobit máslo. Prostě se veme vetší množství vhodného másla, a povaří se po optimální dobu s drtí listí a palic. Výsledek se scedí nahrubo a pak najemno přes plátno, a nechá zatuhnout v lednici, případně se přidá čerstvé máslo pro optimální konzistenci. No a pak stačí vzít nějakou kuchařku na cukroví, nebo to dát babičce, a máte tisíc variant výborných cukrovinek, protože máslo je základem snad všeho cukroví !
>>Pozor, varujte babičku ať to moc nekoštuje <<
Mliko ma fakt hnusnou chut, nejlepsi je rozpustit maslo, pak z nej lzici vybrat penu,ktera je plna chemickejch sracek a pridat ganju pak uz jen varit a varit az je maslo hnedy potom zcedit pres platno. Pak si vezmes polohrubou mouku, hodně cukru, skorici (a jiny vonavy veci na chut), prasek do peciva a vajcka, pak uz si to v míse jen pekne davkujes aby bylo testicko pekne vlacny, nechas ho trochu ulezet (hodinku v lednici), potom ho uz jenom rozvalis a vykrajujes a sazis na plech, pak s tim sup do rozpaleny troby tak na 5-10 minut a je hotovo.
P.S. a kdyz jsou slepeny marmoskou a polity cokoladou ...
Mlíko podle me nema vubec spatnou chut. Ja vzdycky pred tim nez listi zacnu varit v mlice tak to aspon 1/2 hod vyvarim ve vode. THC se nerozpusti a vyvari se z listi spoustu sracek, kdyz to slejvate tak to vypada jak caj. Pak to proplachnu pod cistou vodou a hura do mlika. Takle to podle me chutna perfektne. Jeste mozno ochutit skorici, kavou apod..
Dnes již konůpku nepojídám - dlouhé tripy dost dobře nezvládám, ale v době mých studií bylo na kolejích velkým hitem pojídání konopáčků.
Co si máte pod tím pojmem představit?
Nic senzačního, jedná se o bramboráky s notnou dávkou konůpky a česneku. Česneku raději více, eliminuje totiž pro někoho nepříjemné chuťové tóny konůpky.
Jen závěrem: zbylý tuk po smažení konopáčků nevyhazujte, je totiž docela dost potentní a byla by to škoda.
Zapikat do vseho mozneho, ale nedoporucuju mliko => dal jsem si to jednou a poblil jsem se. Ale neni to spatny ani misto petrzelky - i do polivcicky, ale nesmi toho bejt moc ;-)
Plně souhlasím s OK. Dal sem si mlíko 1 v životě a blil sem celej večer. Ale stav to byl fakt drsně hardcore - teda asi tak první hodinu. To blití zbejvající 4hodky nebylo nic moc. Takže příště asi dám přednost jiné baště.
Mne take moc nechtna samotne mleko s travkou, ale kdyz se to spravne dochuti, tak to celkem jde. Dochucovat podle chuti - kakao, skorice, medik, cokolada,...
Poměrně pěkná knížka rozebírající jak z konopi vytěžit
vařením/smažením/nakládáním maximum THC je Vaříme s konopím
od Adama Gottlieba. Prodávají ji Levné knihy KMa a na webu
je stručný výcuc na http://www.geocities.com/recepty/
Já bych mlíko nezavrhoval, záleží jen a jen na přípravě. Může to bejt nejen psychedelickej ale i chuťovej zážitek. Zde je můj postup: vezmu dostatečný množství (plnej hrnec) listí (+ ňáká ta palice - znáte to - takovej ten bordel ze sklizně) zaleju vařící vodou, necham chvíli louhovat. Do vody se uvolní chlorofyl a spousta dalších humusů - THC né, že. Tu hnnusnou, zelenou vodu vyleju a celou operaci ještě párkrát (3-7x) zopakuju. Ganja je pak jemňoulinká, rozvařená a mně nic nebrání v tom abych jí zalil mlíčkem (+ trochu smetany - pro zvýšení obsahu tuku) a dal vařit do vodní lázně (X hrnec s dvojitým dnem). Délka vaření pravděpodobně ovlivňuje kvalitu výsledného produktu (cca 60 min - pohoda, 90 - jazzda, 180 - tripoidní psycho ...). Co se síly týče (závisí na použitym modelu) - velkej panák je až až, nedávno se mi podařilo 2l flaškou totálně vodrovnat celou party (cca 50 lidí), takže bacha! Jo a abych nezapoměl na tu chuť - prostě mléčnej koktejl s jemnou(!) konopnou příchutí - fakt dobrý!!! Dá se samosebou osladit, přidat skořici, kardamon atd., ale radši ho mam čistý.
to je jasný, že se poblejete, když toho vybumbáte moc já sem měl mlíko asi 2x a pokaždý to bylo dost hustý.. akorát sem poprvý na to nebyl připraveneyyy a přehnal sem to... v tom stavu stačilo říct "brrrr. to je zima" (bylo to v létě) a všichni se začli třást zimou.. rád na to vzpomínam, hehe .. ale letos plánuju pár sklenic másla už se nemůžu dočkat, jak si budu pochutnávat na "obyčejnym" rohliku s máslem
nic proti mléku,ale nejlepší jsou stejně bramoráky,můj první zážitek byl drsný:Kupka hula,přidat na pánev s olejem povařit,tak přiměřeně,procedit, olej nechat ,nastrouhat brambory,osolit atd...klasický bramborák,přidat nadrcené hlavy a usmažit na tom oleji.Tehda jsem snědl 2 placky .Než to najelo musel jsem jet pryč:nedojel jsem,musel jsem se vrátit domu a přečkat ten drsnej stav.Drželo jse mě to dva dny.Dost drsnyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.Nejlepší je , kdyzž se člověk krásně zhuli!!!!