Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » 600W Drip system, RW
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

600W Drip system, RW Příspěvek č. 1


Zdravíčko přátelé,
tak že jsem se rozhodnul, že taky něco sestavím.
Uvažoval jsem pro jaký styl pěstování se mám rozhodnout, nakonec jsem po konzultacích zvolil drip. Kvůli udajné jednoduchosti, navíc výsledky co jsem zde na G viděl, mě utvrdily v tom, že to bude asi to pravé

Vybavení:
Místnost - 1,8 x 3m, vylepena bílou reflexní folií
Světlo 600W Philips Son-T Pia Plus
Odtah - VK 150 – 495m3/h napojen na trubku, která slouží jako odtah od karmy ze spodní koupelny. (Ještě nepřišel)
Přítah - pasivní, přes pootevřené dveře na terasu, uvidíme jak to bude s teplotou, když tak přitáhnu vzduch z vedlejší místnosti.
Cirkulace - stojanový větrák průměr 40cm
Drip - 8 x libra truhlík, 4 pěst, 4 odpad, kapiláry 4/6mm 12x po metru. Hlavní trubka má průměr 20mm.
Čerpadlo - nejsilnější Atman 306 tuším označení, vzduchování taky Atman, slabší, nevím teď označení.
Zdroj roztoku bude v kýblech tuším 150l 2x.
Pojedu systémem čtyři truhlíky po třech kytkách.
PH a EC metr od Essencial.
Hnojiva - komplet Atami - A+B, boostery, Ata XL, phytamin, AtaClean
Stálo to komplet něco přes dvacet klacků.

V prní várce pojedu 12x Pot of Gold
To je zatím vše, nafotím to lépe hned jak se mi vrátí kámoš, kterýmu jsem pujčil zrcadlovku.

Old Post 28-07-2008 v 08:33 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 2

citace:
Původní příspěvek od Machoman
Čus,vypadá to zajímave-ale jak se budeš dostávat do te zadní části,vlezeš se tam?

Můžeš pak napsat jestli ten atman protlačí všechny kapiláry rovnomerne?

Vzduchování sem taky chvilec používal,potom ce sem ho vyhodil žádná zmena.Lepší řešení mi přijde nejaky maly levny čerpadylko na nonstop promíchávání roztoku.

Tož at se daří-dobrej setup


Zdarec, vpravo v roomu tam jde projít je tam cca půl metru i když se musíš trochu krčit kvůli střeše. Ale myslím že nebude problém, není to nic hroznýho. No to vzduchování mi bylo někým doporučeno, jen aby tam voda nestála, tak uvidíme.
Co jsem měřil asi půlku kapilár tak výchylka byla cca 5ml za minutu...což je myslím v mezích.

Old Post 28-07-2008 v 09:33 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

citace:
Původní příspěvek od Celller
Cauec, vypada to perfertne, ale proc ti pisu, jestli je ten Atman, ten nejvetsi a nejsilnejsi, je to pomerne zbytecnost, taky ho mame, a je tu jen jeden problem, ze spinacky ho neumi vypnout, chce to jeste mezi spinacky a cerpadlo nejakou ochranu, 2x se stalo, ze nevypnuly a bylo vymalovano, to co pisu, me rikal kolega elektrikar, ze se pry ve spinackach neco zapece a pak nespinaji, tak jak maji, manualne jo, ale samy zpet se neprepnou, mozna mame i spatne spinacky, ale to bych nerekl, takze pozor na to, kolik mas kapilar na kytku, co sem si vsim, tak asi 2x, a jinak POG(wilda?) se muzes tesit na prvotridni salamky, hodne stesti

pak to klidne promaz, at to tu nemas zaflakany


No uvidíme, psalo mi pár lidí, že ho používaj a nikdy takovej problém neměli, tak snad mě taky nepotká. Kapilár mám na kytku...mno nejdřív jsem chtěl jednu, pak jsem chtěl víc kytek tak jich ještě pár dodělal, pak jsem chtěl dvě a zase změnšil počet kytek...každopádně jsem to moc nepořešil a teď jich je tam 19. Což představuje buď 5 dodělat nebo 7 zadělat Moc se nevyznám v tý dynamice výtlaku, může mi někdo vysvětlit jeslti má na výtlak kapiláry význam ten, jak daleko jsou v poměru kapiláry na hlavní trubce? Dělal jsem to přesně...že jsou od sebe rovnoměrně. No a teď když tam našoupám víc kapilár tak už se mi ten poměr změní.
Poga mám od kámoše je to selekce z origo semen, ted si nejsem jistej z jaký banky ale co jsem viděl tak je to dobrej model, navíc se moc nevytáhne po přepnutí a to je díky mýmu prostoru docela potřeba....mám to vysoký nejvýš 2,3m a nejmíň 1,3.

Old Post 28-07-2008 v 09:39 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 4

citace:
Původní příspěvek od Machoman
Čus ti díry tam klidne dodelej,na rovnomernost tlaku ty ruzny rozestupy mezi sebou zase takovej vliv nemají.

Ale délku kapilár nech rozhodne všude stejnou,nějakej prutokovej filtr tam máš?


Ok, délku stejnou mám, filtr ne, mám ty silnější kapiláry tak doufám že nebude problém se zacpáváním i bez filtru.

Old Post 28-07-2008 v 09:47 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 5


Tady je nákres mýho roomu shora.
Rozjezd plánuju na cca půlku srpna, ještě dolaďuji nějaké věci a čekám na řezivo.

Old Post 31-07-2008 v 13:09 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Dotaz pro fyziky Příspěvek č. 6



Mám to jeden dotaz, momentálně se snažím napojit odtah s ufonem na rouru která slouží jako odtah teplého vzduchu od karmy (komín). Pokud se podíváte na obrázek uvidíte označený červený bod. Otázka zní jeslti odtah ventilátoru umožní spojení teplého vdzuchu z karmy, jestli se promixují? Aby to tím tlakem neizolovalo a neřachla mi dole v koupelně plynová karma. Nejsem fyzik a nikdy jsem jím být nechtěl Eventuelně jak byste to řešili vy. Nevím jeslti prodávají nějaké vhodné rozbočky...představuji si že tam dám nějaký téčko. Navíc se roura docela ohřeje, když se koupem což taky není úplně ideální, nevím jak je na tom to flexo s teplotou.
Díky za odpověd

Old Post 01-08-2008 v 08:27 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 827  

Příspěvek č. 7

Vzduchování se na míchání nádrže používá, nicméně líp funguje malý čerpadýlko na dně(cenově výde se vzduchováním nastejno). Kdosi tady řešil že vzduchování uchychluje tvorbu slizu v nádrži(eso...)

Co se kapilár týče, doporučuju komplet spin - filtr(sejtko) s rozvodem na x(např. 12) stejně dlouhejch kapilár z jednoho místa.
Jestli dává nějaká kapilára viditelně míň poznáš podle toho že u ní bude menší kytka(bacha to samý platí o rozložení světla).
Na tvým místě bych tam ten filtr dal nebo alespoň pravidelně použil enzymy, nebo ata clean.

Problémů se spínačkama bych se nebál, celller určitě nemyslel atmana, ale aquakinga, kterej je výkonnostně někde jinde... co?

Jestli to je tak jak máš na obrázku tak ok. Teplej vzduch stoupá. Kromě toho jsou veliký ztráty v každým záhybu potrubí, takže to foukat dolu nebude. Fyzice nerozumim, ale imho noproblem. Problém by mohl bejt spíš malej průměr potrubí.

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Naposledy upravil Erixon 01-08-2008 v 14:29 PM

Old Post 01-08-2008 v 14:21 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Registrován: Dec 2007
Příspěvků: 1646  

Příspěvek č. 8

citace:
Původní příspěvek od Erixon
Co se kapilár týče, doporučuju komplet spin - filtr(sejtko) s rozvodem na x(např. 12) stejně dlouhejch kapilár z jednoho místa.


Pokud myslíš tenhle bo podobnej spin http://www.klecka.cz/growshop/Zavlaha/Spin-4-dilny.html tak ten bych určite nepoužil.

S tím čerpadlem co má to neprotáhne kapilary stejne (u toho na linku třeba daleko vetší průtok u tech dvou horních-a to sem zkoušel se silnejším čerpadlem) což by pak znamenalo to dimenzovat na průtok tech slabších=zbytečne velkej průtok u te druhé pulky...

Nechal bych to jak to má ted-zapojeny za sebou po jedné....

Old Post 02-08-2008 v 12:06 PM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Re: Dotaz pro fyziky Příspěvek č. 9



citace:
Původní příspěvek od Claune
Otázka zní jeslti odtah ventilátoru umožní spojení teplého vdzuchu z karmy, jestli se promixují? Aby to tím tlakem neizolovalo a neřachla mi dole v koupelně plynová karma. Nejsem fyzik a nikdy jsem jím být nechtěl


Taky nejsem fyzik, ale jednou sem chtel
No jak na to koukam, tak podle me zapnute ufo zhorsi kvalitu odsavani ze spodniho patra od tech kamen. Reseni jak tomu zabranit (omezit) sem ti sem predhodil, ale samozrejme se ti tim zhorsi kvalita odsavani z roomu.

Ale co takhle nechat vzduch z kamen v pestirne promichat a sat pak zase jenom z roomu ven? Viz obr c.2 Myslim ze by si mohl mit zadarmo zdroj CO2

Jinak kdyz uz to je takhle vystaveno tak - my chcem videt neco zeleneho !

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Old Post 12-08-2008 v 23:19 PM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Re: Re: Dotaz pro fyziky Příspěvek č. 10

citace:
Původní příspěvek od xpapousek


Taky nejsem fyzik, ale jednou sem chtel
No jak na to koukam, tak podle me zapnute ufo zhorsi kvalitu odsavani ze spodniho patra od tech kamen. Reseni jak tomu zabranit (omezit) sem ti sem predhodil, ale samozrejme se ti tim zhorsi kvalita odsavani z roomu.

Ale co takhle nechat vzduch z kamen v pestirne promichat a sat pak zase jenom z roomu ven? Viz obr c.2 Myslim ze by si mohl mit zadarmo zdroj CO2

Jinak kdyz uz to je takhle vystaveno tak - my chcem videt neco zeleneho !


Zdravím, dík za radu, tohle vypadá jako zajímavý řešení co se týče co2, ovšem nevím jak by to bylo s teplotou, přece jenom vana se napouští třeba 15minut, máme malej tlak a za tu dobu by to docela nepříjemně vytopilo room, na to bych musel pořídit opravdu silnej větrák a regulovat podle toho kdy se jdem koupat, což bych nevychytal, nebo by to chtělo alespoň železnou pravidelnost očisty ale nakonec se to řeší jinak, zrovna kutám do zdi díru ven z baráku tak že odtah bude vedle, jelikož když si představím že saje ufon vzduch od karmy tak bych si asi nečapnul jí sirkou zapálit
Jinak semínka už zakořeňujou, plus minus tejden a jdeme na to.

Old Post 13-08-2008 v 07:39 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Registrován: Dec 2007
Příspěvků: 1646  

Příspěvek č. 11

Čus-semínka???

Proč nechceš řezivo?

Old Post 13-08-2008 v 08:23 AM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 12

citace:
Původní příspěvek od Machoman
Čus-semínka???

Proč nechceš řezivo?


jsem kecka, jsem napsal špatně, samo budou řízky

Old Post 14-08-2008 v 10:51 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 13






Tak, že přináším lepší fotky.
1. Před vstupem
2. Vstup, vlevo matkárna, v pravo hlavní chod.
3. Pohled na hlavní room.
4. Matkárna, řízkárna, zde bude instalována 150W MH.
5. Hnojky Atami A+B, AtaXL, Booster, Phytamin Plagron

Včera jsem instaloval vývod pro ventilátor, jen ten ještě nemám a všechno brzdí jinak řízky už zakořeňujou. Navíc včera dorazila regulace na venťas, dík MANHUNTT

Old Post 21-08-2008 v 12:58 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Elektroventil Příspěvek č. 14


Tak, že tu mám další komplikaci. Jelikož jsem si nevzpomněl na to, jak jsem posledně čerpal sudy na zalejvání záhonů nastal problém, problém s tlakem
Jelikož mám zásobárny roztoku (jejich hladinu) vejš než jsou libra truhlíky, dojde k následujícímu. Jakmile se pustí čerpadlo, teče teče, pak se vypne, ale voda chcčije dál, jelikož ten pitomej atman se nezavře (existuje nějaký který se zavře?) tak, že buď vyměním čerpadlo, nebo musím obstarat nějakej elektroventil. Máte s tím někdo zkušenosti?

Old Post 01-09-2008 v 11:12 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Registrován: Dec 2007
Příspěvků: 1646  

Příspěvek č. 15

Našroubuj tam zpetnej ventil a máš po problemu

Viz,here ta medená chujovina http://grower.cz/photos/020957/0036.jpg

Old Post 01-09-2008 v 12:44 PM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 16

citace:
Původní příspěvek od Machoman
Našroubuj tam zpetnej ventil a máš po problemu

Viz,here ta medená chujovina http://grower.cz/photos/020957/0036.jpg



Mno a jak to funguje, moc tomu nerozumím
Jeslti dobře chápu jeho význam, tak je to tak, že nepustí vodu zpátky...jenže v mým případě využití nějak nechápu....když totiž já vypnu čerpadlo, roztok pokračuje dál, dá se říct skoro stejným tlakem ven skrz čerpadlo...stejným směrem!.....

Old Post 01-09-2008 v 12:58 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:04 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
12-07-2013 - Growlab - 600w - Drip system - 93 odpovědí
26-08-2011 - 2x 600W Bcuzz Cocos-drip system - 76 odpovědí
24-06-2011 - PePecko 600W Drip system - 5 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8092650 seconds with 32 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív