| 
| 
| 
| Fonzee |  
| Zdárek, chtěl jsem se zeptat.. Někde tady na fóru jsem si četl, že je nejlepší když rostlina schne v permanentní tmě, že nesmí být ani sebemenší náznak světla. Je tomu opravdu tak?.. Popřípadě, jak dlouho trvá než v ní skončí všelijaké ty procesy, které jsou se sušením spojeny, až když je uplně suchá?
 |  |  |  
| 
| 
| Martin666 |  
| v tomto případě nejde o finální sušení, ale finální dopěstění, kytka ve tmě produkuje cukr..pokud jsi si jist že je hotovo, je možné dát konopí max. na týden do tmy a vůbec už nezalévat, zvýší se tím produkce, chuť a vůně...poté kytku zbavíš kořenů a dáš otočenou vzhůru dosušit |  |  |  
| 
| 
| Fonzee |  
| A ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc.. Kytici jsem sušil na půdě (vytrhl jsem ji v neděli), jenže jak teď bylo pár dní teplo, tak i na té půdě bylo poněkud tepleji a kytka začala rychle schnout, což si myslím že je špatně (neni uschlá uplně).. (četl jsem že sušit spíš v chladném prostředí).... V každém případě jsem to z tama dnes vzal a dal do garáže, kde je taková nějaká nižší stálá teplota... Co myslíte? Otázka tedy zní, zda jsem to nedojebal a zda to neovlivní účinek a chuť vzorku, že jsem to nechal 3 dny na půdě, kde vlastně sálalo teplo |  |  |  
| 
| 
| Maxeaux |  
| 
	| citace: |  
	| Původní příspěvek od Fonzee Zdárek, chtěl jsem se zeptat..
 Někde tady na fóru jsem si četl, že je nejlepší když rostlina schne v permanentní tmě, že nesmí být ani sebemenší náznak světla. Je tomu opravdu tak?.. Popřípadě, jak dlouho trvá než v ní skončí všelijaké ty procesy, které jsou se sušením spojeny, až když je uplně suchá?
 | 
 
 Cau, prebehol som nejake fora a skusenost je taka (aj moja) ze kytka nemusi byt v uplnej tme. Pisalo sa sice o degradacii thc na cbn, ze niektore kannabinoidy degraduju na svetle, rec bola aj o tom ze chlorofil sa inak odburava, ale proste dobry matros ta vystreli aj tak aj tak :)
 
 Colombian Gold napr. tradicne susili na slnku, matros tym zozltol/zhnedol, od toho nazov strainu.
 
 Ak ti ovsem ide o chut, vonu, je lepsia tma, terpeny su "zachovalejsie".
 
 Co sa tyka procesov v susine, tie trvaju aj mesiace.
 
 
 
	| citace: |  
	| Otázka tedy zní, zda jsem to nedojebal a zda to neovlivní účinek a chuť vzorku, že jsem to nechal 3 dny na půdě, kde vlastně sálalo teplo | 
 
 neboj, nedojebal :)
 |  |  |  |