| 
| 
| 
| sonner |  
| Mal by som jednu otázočku. Ked som si dal do vedra žíhlavu "kopřivi" pekne to odstálo dva týždne a už to aj riadne zapácha,neminiem ten výluh ani zdaleka na pár krát.Kolko dlho má zmysel te výluh skladovť kým nestratí svoje účinky,lebo podla mna časom to baktérie rozložia a už to bude prd platné.
 Nemáte stým dakto skúsenosť?Poprípade kde to skladovať aby to vydržalo čo najdlhšie.....
 |  |  |  
| 
| 
| sonner |  
| TheKeptn: co je na tom take nepochopitelne? Len ma zaujima ci bude mat zmysel po nejakom tom case stym hnojit rastliny....
 |  |  |  
| 
| 
| mirosk |  
| vyskusam, thanks :jumper: |  |  |  
| 
| 
| jude |  
| 2sonner: ak to budes po kazdom pouziti zatvarat, tak ti to vydrzi urcite dost dlho na to aby si to minul :) 
 
 Mam dotaz:
 Ako to ovplyvnuje pH? (stupa, klesa, neovplyvnuje?)
 |  |  |  
| 
| 
| ChaoticRoman |  
| Taky používám, spousta dusíku na růst. 
 Tam nejde o ty bakterie samotné, ale o zmineralizovaný dusík -> čím starší tím lepší. Dusík se dostane ze sloučenin a je ve formě, ve které ho kytka smí využít, takže ještě nevyndávej ty kopřivy, já je měl naložené celou zimu, pořádně to ale rozřeď, začni u měsíčních kytek TROCHOU (1:20 - ale nevím jak to máš silné, po týdnu nebo dvou asi nic moc, že to smrdí je normální průběh procesu kvašení a hnití) a jednou za týden zalívej a postupně zvyšuj až na vyšší koncentrace.
 
 Jestli někdo nesouhlásí, napište svůj názor, rád se poučím.
 |  |  |  
| 
| 
| jude |  
| a ako to ovplyvnuje pH? |  |  |  
| 
| 
| ChaoticRoman |  
| Netuším, ale nemyslím, že nějak drasticky. Spousta growerů to už dlouho používá. |  |  |  
| 
| 
| jude |  
| hmmmm....ale mna nezaujima ci drasticky....len chcem vediet ci hore, alebo dole.... ;) |  |  |  
| 
| 
| ChaoticRoman |  
| Dolů, směrem ke kyselému. |  |  |  
| 
| 
| audiomyszak |  
| žíhlavu 
 Takze ja taky pouzivam koprivy a velice se mi to osvedcilo. Az to je zkvasene, tak to scedim, koprivy hodim na hnuj a preliju roztok do nadob ktere se daji uzavrit (kanystr, kybl s vikem). No a pak to proste naredim a hnojim (jo a ty kyble samozrejme ze slunka pryc, do chladku a temna).
 A az to dojde, tak zadelam na nove. A kytky rostou a rostou do vsech stran.
 |  |  |  
| 
| 
| FlickerBird |  
| používám kopřivy od podzimu a spokojenost ;) smrdí stejně jako letošní... a taky se přimlouvám že čím starší čím lepší, nevím co by se na takovém hnusu mohlo zkazit :) :slizoun: |  |  |  
| 
| 
| sundance |  
| Si také myslím že čím starší,tím lepší a o zkažení tohoto výluhu nemuže být ani řeč:) Kromě kopřiv přidávám ještě slepičáky a to je potom mazec:)používám pouze na podzim.
 
 Ať to roste!!
 |  |  |  
| 
| 
| kvasimodo |  
| Neviete prosim Vas ci je dobre na rast konske hnojivo? alebo mam dat radsej ten zihlavovy vyluh....  ? dik za odpoved ... |  |  |  
| 
| 
| *THC* Master |  
| nevim jestli je to dobry ale v malejch davkach do asi moooc nevadi ale videl sem taky kravskej granulovanej hnuj (trus,hovna) :) tak nevim ale urcite bych to zkusil v malej davkach |  |  |  
| 
| 
| Keany |  
| zdar hele vadilo by tomu vyluhu kdybych ted natrhal koprivi a mel to v pet flaskach vevnitr v byte??prez zimu,pri pokojovy teplote... |  |  |  
| 
| 
| ChaoticRoman |  
| Hmm, myslím, že tady jde o bakteriální rozklad... ten potřebuje přístup vzduchu... nejlepší je mít to v otevřené kádi celou zimu a na jaro nechcípnout z toho smradu... a průběžně doplňovat kopřivy. no a záruční doba: myslím, že není omezená.... ten smrad je organického původu ale tobě jde jen o anorganický dusík na růst (toto NENÍ květové hnojivo). |  |  |  
| 
| 
| soulQuake |  
| 
	| citace: |  
	| Původní příspěvek od ChaoticRoman Hmm, myslím, že tady jde o bakteriální rozklad... ten potřebuje přístup vzduchu... nejlepší je mít to v otevřené kádi celou zimu a na jaro nechcípnout z toho smradu... a průběžně doplňovat kopřivy. no a záruční doba: myslím, že není omezená.... ten smrad je organického původu ale tobě jde jen o anorganický dusík na růst (toto NENÍ květové hnojivo).
 | 
 
 myslím, že rozklad by proběhl i s tím kyslíkem, který  je v nádobě, tedy že by to mohlo být v uzavřené nádobě ... teď de jen o to, jestli by to neexplodovalo .... taky je možné, že by kopřivový nálev mohl mít různé chemické vlastnosti podle toho, jestli by vznikal v aerobnějším, či méně aerobním prostředí. ... ale vše je jen moje teorie
 |  |  |  
| 
| 
| HeadShock |  
| kvasimodo: jestli ti můžu doporučit tak místo konskýho hnoje dej hnůj od skotu nebo slepic..konský není nic moc.Nejkvalitnější hnůj:1.drůbež,2.ovce,3.skot,4.koně a největší kedr hnůj je hnůj od prasat..to určitě nedoporučuji |  |  |  
| 
| 
|  |  
| Trošku starší thread ale konský hnůj je nejlepší asi zahrabat pod kytku do hlíny/substrátu,,, je to hodně dobrej základ |  |  |  |