Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Možnost stálé sklizně - Klikni zde pro originální téma
OXI
Když tak prohlížim všechny ty indoor galerie, tak jsem si všiml toho že nikdo nezkusil způsob kterej mě napadl a nevidim důvod proč by neměl fungovat. V praxi by to znamenalo že by se dalo sklízet přibližně každejch 14 dní, nebo i v kratších intervalech to záleži na velikosti pěstírny. Záleží na tom že většina lidí dá vždycky několik kytiček a nechá je vyrůst, sklidí za 2 měsíce nebo dýl, CO KDYBY SE POD LAMPU DÁVALA KAŽDEJCH 14 DNÍ NOVÁ KYTIČKA, K TĚM CO UŽ TAM JSOU, ZNAMENALO BY TO ŽE KAŽDÁ VYKVETE PŘIBLIŽNĚ O 14 DNÍ POZDĚJI, A ÚRODA BY BYLA STÁLÁ . Protože po sklizni je přebytek ale dva tejdny před sklizní už zase nedostatek, jedná se hlavně o pěstitele s malejma wattážema, u 400 a víc je toho stejně tolik že by to mělo stačit do další sklizně. CO VY NA TO? Teoreticky to nemá chybu, nebo už to někdo zkusil?
Ali_G.
OXI: ted nevim jestli kecam ale kdyz chces prepnout na kvet tak bys mel svitit 12/12 a kdyz mas kyti na rustu tak bys mel svitit 18/6???Takze nevim jak bys to resil kdyz bys mel jednu kytku na rustu a druhou jeste na kvetu???
Dlabi
no ono by to jako slo ale musel by si pouzit system SOG. a kytky nechavat rust nekde inde na SOGA se davaj maly kyti talze by ti na ten rust stacily zarivky, a pak az by kytka mela cca 10cm tak sup na kvet vysledkem by tedy bylo to ze by jsi sklidil z jedne kytky jen jjednu pallici cca 10-15 G. coz je malo ale pokud vemes v uvahu ze by tam tech kytek bylo 10-30 tak se to da.

ma to ale i nevyhody: potrebujes matku ktera bude hodne rodit bez too to nejde, taky by tam byůl problem s velikosti kytek musel bys je necim podkladat atd. A v neposledni rade je tu problem s poctem kytek pac zakon resi pocet kytek az by ti tam nabehli policajti tak mas vetsi problem s 30 kytkama nez ze 7. to dokaze cloveka taky odradit:(

podle me je lepsi vypestovat kvantum na pul roku a je to pak zase ja sklizim iondoor 2x rocne a spolu s outem mi to bohate postaci
cauky DLABI
blek
Pokud budeš mít matkárnu a vždycky si naděláš řízky, tak můžeš točit kytky stále. Každopádně potřebuješ dva oddělený prostory. V jednom svítit na růst, v jednom na květ. Sklízet můžeš každý dva měsíce. Přidávat v půlce květu nějáky kytky který pak dokvetou o xxx dnů dýl mi připadá nepraktický, to radši využij všechen prostor a vždycky obměň celou posádku květový paluby.
Tak to vidím já. Ať to roste
mikro-ten
Tak se zkusim zapojit ze dvou duvodu...Ten hlavni je ze mne zajima jestli budu moct odpovidat nekde jinde protoze v mym tematu sou jaksi problemy...Ten druhej je ze to mam takhle podobne vyreseny viz "Entlich indoor" a "Pokroky..." tam sou obe skrine...Ted uz mam jen jednu na kvet 400W HPS a jednu na rust kde mam matecni kyti a mensi kytky...Ta skrin na rust je docela vysoka kytky tam po 2. zastipavani dorostou v pohode 50 cm a pak je soupnu na kvet jednu mam na kvet uz 2 tydny a tu druhou sem tam dal vcera takze takhle to zkusim a uvidime jenom se pokusim pridat foto ale asi to nepude ale kdyby to slo tak vam ukazu super hybridni kytku:)
Deno tady o tom psal, že takhle jede sog a sklízí každej tejden část ..
OXI
Jasně že v substrátu, myslim že když se dá na květ každej tejden jedna nová kytka tak jich tam bude max 8-9, protože potom už budou ty první dokvítat a tim pádem bude místo na další, takže tolik místa potřeba neni. Růst by musel bejt oddělenej, ale stačila by nějakej prostor kde by byly zářivky a kytičky by se tam předpěstovávali tak do výšky 20 cm. Já myslim že je to dost reálný
Shadoow
OXI: Rozděl skřín na dvě púlky v jedný budeš mít kyty na rústu a v druhý na květu a tvoje mišlenka je reálná.
Je to dobrej nápad už sem vo tom taky smejšlel(nehodí se to lidem kdo nemaj moc velkou škřín)
čuss:D
hexamin
je tu este jedna moznost hehehe a velmi jednoducha lowryder
ak to niekoho zaujima je to rudealis+daco a dava sa to rovno na kvet cca nieco ako sog ale zo semien a jednoducha obsluha http://overgrow.com/edge/showthread...341#post3840341 je to velmi zaujimava kytka ale drahe semena
OXI
Myslim že skřín š 60, h 50 a v 90 by to pojala v pohodě, v substrátu, občas a postupně se měněj, v závislosti na dokvětu se doplňje o další kytičky, takže je to určitě v poho, chci to zkusit, ale nemam tak velkou skříň
OXI
Tak to jsem rád že to funguje, tohle by bylo malý, tak těch 15-20g na tejden, což neni ani pod 150 nemožný
Rival
Pravě jsem po čtyř měsíční práci dokončil realizaci Tvé myšlenky :-) I já po něčem takovém toužil. Jedu to v jedné skříni. Dole na 0,5 m2 je matkárna a řízkárna. A na horním 0,5 m2 je vlastní pěstírna se sodíkem 150W a 250W. Vejde se tam 36 kytek. Výnos je zatím 10g až 15g na kytku. Sklizeň zhruba každý týden nebo 14 dní. Celý systém právě dolaďuji. V případě zájmu udělám malý fotoseriál.... jak to funguje :-)
OXI
Udělej, mě to taky zajíma, ikdyž už pěstuju míň, já mam malou skříň takže to tam nejde, navíc jedu hydroponii, takže by byl další problém s bublerama, ale pro hlínu to nemůže bejt tak obtížný.
Jsem rád že to alespoň někdo zkusil.
Navíc
10-15 g na týden neni špatný ne? myslim že to má velkou budoucnost
ptchj
ja o necem takovem taky premyslim. Mam mistnustku cca 1.5m2 a pak skrinku 40*40*80, tam bych dal matku a rizky, v mistnosti jen 12/12 kvet. Rozjedu to ale asi az v druhe polovine kvetna... az sklidim to, co mi tam tet roste
Rival
OXI: Chvilku to potrvá... musím udělat ještě pár foteček... a pak se do toho pustím :-) Budoucnost to určitě má. Momentálně jedu čtyři udrůdy najednou: Ice Queen, Bublelicious, Desert Queen a Santa Maria. Bohužel SM se nějak nechce rozjet.... ostatní celkem frčej. Jedu to v hlíně. Můžu dobře přesunovat jednotlivé kytky. Pod 150W lampou začínaj( ta je níže) a končí pod 250W. Takže je vlastně posunuji zleva do prava.

ptchj: to by mohlo celkem dobře fachat. Určitě to vyzkoušej a napiš...
vsvadlenka
Jde to. A problem s nestejnou vyskou jsem vyresil jednoduse - tu mensi podlozim tak, aby spicky kytek byly stejne vysoko.
Rival
Pro potěšení oka přikládám fotečku Ice Qeeen. Už je usušena i ochutnána. A musím říci, že jsem spokojenej :smoker:

Náhled se sice nezobrazuje, ale po kliknutí je vše OK.
#77
lol matkarna a vedle pěstírna a no problem.. na podzim napišu ja to teda šlo .)
OXI
Po dlouhý době se kouknu na fórko a můj topic oživenej, nečekal jsem to, myslel jsem že zmizel někde v propadlišti dějin.

Máš to pěkný, já to taky realizoval podobně, 2 oddělený části a jen přehazoval, bohužel se moc doma nevyskytuju a matičky (nebyly v hydru) mi pošly, tak teď řešim problém s kvalitní genetikou abych mohlo znovu pokračovat.

Držim palce, stálý přísun je příjemná věc
#77
prave jedine takhle se da efektovne indoorovat ne? ja sem jel jak vul prvni dve sezony ze seminek :D poprve oprcany absolutne secko :D podruhe jen neco ale secko hlina.. napodzim se chystam na matku hlina a rizky hydro to sem zvedav
C.R.E.A.M.
Já tak jedu, jen nic nepřehazuju, mám menší skříň 18/6 a z ní cca. 1x týdně přidávám kytky do hlavní 12/12 skříně. Funguje to výborně jen musíš menší kytky ve skříni podkládat a vůbec to trochu rovnat. Sklízim tak jednou za 10 dní. Čěkat dva měsíce na sklizeň je peklo...
Cedis
Cus,
taky se přidávám k této metodě pěstování. Jedna výhoda je že fakt nečekáš 2-3 měsíce. A vychytalo se to jednoduse. Rozměr NS-Boxu 125x75x201. Použito 2x250W(možno150W) Cooltube 900mm 12/12. Jedna výhoda je že se dá s cooltube hejbat dle potřeby a nemusejí se podkaládat kytky. Další je ta že to svítí stejnoměrně a všude. Prosvit je celkem OK. Výnos podle předpokladu 15-20-25g na kyti dle genetiky. Doporučuji květníky 15x15x20 cm 3,6l a celkem tam je 24 tj 8 kyti po 2-3 týdnech odstupu. Foto dodám jak mi příjde. Předpěstování je v řízkovně pod 110W Propagátorem 18/6 a kyti jsou rovnuou v květníku. Tím se ušetří čas s přesazením a vejde se to do jednoho NS-Boxu. Ten byl rozdělen na 2 části. Spodní je řízkovna 60cm na výšku a druhá vrchní je pěstební.:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma