|
no jen jako příklad-blázen si neuvědomuje, že je blázen(ať je jakkoli psychicky nemocnej), kdyby si to uvědomoval, tak by nebyl.
je to dost subjektivní, dost pochybuju, že pak rozeznáš přesně, co je tvoje "přirozenost" a co je navíc, asi sem to nenapsala dost srozumitelně...ale já mam dneska lehce vygumováno..decentně :) |
|
|
|
No ale já-ty nejsem blázen a zpětně, když se těmi zážitky
probírám tak i v normálním stavu mají plnou platnost.
Hele když i normálně tušíš, že máš nějaký ten mindrák nebo blok
a na tom tripu se ti to rozjede tak výrazně se všemi souvislostmi, které s tím mindrákem souvisí, tak tam prostě není pochyb. Až to někdy zažiješ, tak uvidíš, že otázka rozeznávání, co je a není přirozenost naprosto odpadá. Ty věci tam prostě jsou, tam není nic navíc, co dodá droga, nějaký pocit XY, který navozuje LSD. Jen změna
toho vnímání, která má právě ty důvody, které ale sídlí v tobě. |
|
|
Dude |
HELE přesunu tenhle string do jinýho threadu - co vy nato? |
|
|
|
tak kdyžtak napiš kam, že jo :D |
|
|
|
Wood-Umocnění a vyjevení skrytého,
toť hlavní síla psychedelik :) |
|
|
Sinuhet |
Pavlik: Uz mam svoje odtripovano a nejenom to a presto si nemyslim, ze to co zazivam na tripu by bylo nejak pravdivejsi nez v realu. Ano nektere problemy se zvyrazni, ano souvislosti vystoupi do popredi, ale zaroven nektere problemy se nesmyslne a paranoidne vymysli i kdyz realne nejsou a nektere souvislosti jsou nesmyslne uz na tripu natozpak kdyz se nad tim zamyslim posleze. Je to nastroj, ktery se da pouzit, ale ta prace se zazitkem nastupuje az po vystrizliveni kdy to proberu a spoustu teorii ktere vypadaly ohromne hluboce a pravdive vyhodim jako zjevne banality u kterych se neni treba vubec zdrzovat. |
|
|
|
tak tomuhle tady moc nerozumim. A popravdě, nechci tomu rozumět. Vim, že sama bych to zkoušet nemohla, protože se bojim paranoidních stavů. Akorát že manžel po tom děsně touží...teda že příští rok na czechteku, ale já mu to prostě zakazuju. Kdysi dávno sme na to společně nadávali a von mi příde s takovou pitomostí. :rolleyes: :rocket: |
|
|
Sinuhet |
A autem ho jezdit nechavas? To mnohem nebezpecnejsi. |
|
|
|
nerada, ale teď stejně auto nemáme :D , nejde o to, jestli je to samo o sobě nebezpečný, ale až teda vyzkouší tohle, co asi bude chtít zkusit pak :/ nemluvě o tom, že by se mu to mohlo i líbit a nedejbože si to dopřávat častěji...těžko zvládá i to hulení. |
|
|
Sinuhet |
No kazdopadne poprve si to davat na czechteku je podle me blbost. Tam si nevychyta set a setting. A taky bych pro zacatek radil pulku, nebo treba jen tretinku, pro zakladni predstavu o co jde. |
|
|
|
Sinuhet-já bych radila kopnout ho do pr... |
|
|
|
Sinuhet-některé problémy se paranoidně nevymyslí.
paranoidně si je vymyslíš sám=problém. |
|
|
|
Pavlik-ale tak to už je jedno, když se jim stejnak nevyhneš ne? neni rozdíl v tom, jestli se ti v hlavě vymyslej sami, nebo jestli si je (v hlavě) vymyslíš sám |
|
|
|
No rozdíl je v tom, že jsi výše měla výtku, co je tvz normální
a co ti způsobí droga. Čili ano, halucinace či přelud např satana či jiné potvory je jakoby "nereálná, ale ta reakce na něj je už odrazem
stavů tvé mysli. Není nikým dáno, že by se měla automaticky v tomto případě třeba bát. Ale v tom stavu, když se začneš bát, tak máš pvětší přístup k těm bazálním informacím, které vedou k odkrytí toho skutečného původu tvéhop strachu.
Čili momentálně se ti vyjeví třeba ten satan, ale současně se ti to prokládá s tvým autobiografickým náhleem, kde třeba ten satan
je jen personifikací nějakého tvého skutečného konfliktu.
Ten satan nebyl nejlepší příklad, protože je většinou spojem
s negativním přijetím, ale může se ti zjevit spoustu v podtatě neutrální záležitostí a tam je pak krásně vidět, co s tím ta mysl provádí.
A to tohle jde, ne o to, jestli vidíš růžový slony.
Jde o sledování vlastních reakcí. |
|
|
|
Pavlik-no hezky si mi to vysvětlil. Já celkem vim, co to způsobuje. Řekla bych ale, že podobný stavy způsobujou všechny drogy, teda skoro(pro jistotu), že zjistíš, jaký věci se ti odehrávaj v hlavě. V podstatě i po hulení se mi občas stávalo, že sem se zasekla na tom, jak přemejšlim o vlastních myšlenkách. Ježiš eště aby se mi zjevovali.
nepopírám, že studovat všechny možný drogy, ať přírodní nebo syntetický musí bejt hrozně zajímaví, když mi bylo 14, tak se je hrozně chtěla všechny vyzkoušet, díkybohu, že mě naši tak hlídali a já k tomu neměla přístup. Akorát, že teď už to vidim trochu jinak.
Jako hlavní úskalí vidim to, že jak člověk v sobě zlomí nějakou tu bariéru, kterou před drogama má, je po tom větší riziko, že sklouzne dál. Když někdo kouří, taky pro něj neni takovej skok hulit, ale pro někoho, kdo nekouří už to musí bejt celkem velkej skok, když někdo nekouří a nepije(a nikdy to nedělal) musí bejt pro něj hulení něco nepředstavitelnýho...toť k vysvětlení těch bariér |
|
|
Sinuhet |
vood: Nekourim a nepiju. Hulim. Ale chapu co jsi tim chtela rict. |
|
|
Sinuhet |
citace: |
Původní příspěvek od Pavlik
Sinuhet-některé problémy se paranoidně nevymyslí.
paranoidně si je vymyslíš sám=problém. |
Stejne jako si sam vymyslim ten jiny pohled na realitu o kterem mluvis. Droga ti jen zmeni rezim ve kterem tvuj mozek funguje, vysledek je vzdy o tom co vymysli tvuj mozek a ne ta droga. |
|
|
|
Sinuhet? a nikdys to nezkoušel? alespoň že to chápeš. vono se to totiž těžko vysvětluje tak, aby to neznělo že papouškuju tatkový ty klasický bláboli z televize a brožurek pro puberťáky |
|
|
Sinuhet |
Jasne, ze zkousel. To snad na zakladni skole kazdej. |
|
|
|
já teda nevim, kolik ti je, ale na základce, to je dlouho i pro mě (já sem z ní vlastně odešla v 6 třídě) to ses stal abstinentem (jestli sem to dobře pochopila) dřív než si začal hulit? Já znám teda jen jednoho kluka, co nekouří, nepije ani nic jinýho nedělá a je mu nějakejch 25, to prostě nechápu. asi je to chválihodný, ale já si to neumim představitjít do hospody na džus a nadávat, že je tam zakouřeno |
|
|
Sinuhet |
Nechodim do hospy. Posledni alkohol jsem pil na vojne a hulit jsem zacal az pozdeji. |
|
|
|
sakra zas se to po...
Fakt jo? no já sem nebyla v hospodě skoror rok a sem z toho občas špatná. Chybí mi ta "atmosféra". Od 15ti to byl muj 3.domov, vůec nechápu, jakto, že mi to procházelo. Ale myslim,že sem živej důkaz toho, že nezáleží jen na tom, v kolika s čim začneš. Ve čtrnácti sem se skoro otrávila alkoholem, několik hodin sem o sobě nevěděla, netušim, kde sem byla, co sem dělala, ale našli mě až po několika hodinách, to co sem do sebe dokázala naklopit by mě položilo i teď .A nejsem žádná feťačka nebo jinej živel. ...no tak to byla trochu OT historka z pubertálních let |
|
|
vitex |
Teď po letech už se snad na mě nebude nikdo zlobit když se sem dám pár obrázků z párty večer pro MMM ´02 |
|
|
Mr.Dread |
Chlape všechna čest!!!:) |
|
|
Dude |
hele vitex:p:
sme se vo tobe zrovna bavili s masarem, ze sme te dlouho nevideli v pilsnu...jak je? dyztak PM... |
|
|
Dela_Negro |
Ty vole,ten je uplne vypatlanej,ted urcite jenom nehuli.... |
|
|
dokktor |
coseha: záviš přece neni hipík, záviš je enom pobuda
dela_negro: esi sis všiml, tak mluví taky o heru, ale hipík si přece nevybírá |
|
|
Dela_Negro |
citace: |
Původní příspěvek od dokktor
coseha: záviš přece neni hipík, záviš je enom pobuda
dela_negro: esi sis všiml, tak mluví taky o heru, ale hipík si přece nevybírá |
Ja sem mu prave moc nerozumnel,jen neco...dobrej fraja...a nekdo tam psal,ze je mu snad 16....nebo co... |
|
|
cosecha |
zavis neni pobuda, zavis je umelec a mistr. Jeho pisne mohou konkurovat Baudelairovi. |
|
|
dokktor |
cosecha: a baudelaire nebyl pobuda??? (no vlastně ani ne, když zdělil tolik many po fotříkovi; ale zase svým způsobem...) to že je někdo pobuda přece neznamená že to není umělec. záviš je můj velice oblíbený písničkář a ani jedno křivé slovo proti němu. ale rozhodně bych o něm neřekl že je hipík, to už bych to mohl klidně říct o sobě a lidi co mě znají, už se smějou, protože já rozhodně nejsu žádný hipík...grrrrrrrr.
a vůbec, hippie hnutí je mrtvé, aspoň dle názoru mého. jo, sice tady doznívá nějaká nostalgie ze starých free časů a jejich myšlenky jsou pořád pro mladé kontrasystem lidi přitažlivé a označovat tyto lidi za hipíky je až příliš módní a jednoduché, než aby se to nedělalo, ale upřímně: sou to opravdu hipíci se vším všudy???
anebo víte co? serte na to, já enom prostě rád prudím :D |
|
|
Heda |
jj Záviše taky cenim. Rozhodně je to umělec, ale hipík???? |
|
|
cosecha |
ja si dycky hipiky predstavovala jako zavise....a kdyz neni hipikem zavis....tak kdo teda? :eek: |
|
|
dokktor |
čak noris je drsňák, ten nejvečí, věř mi |
|
|
|