Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
neviem co teraz, prosim pomozte - Klikni zde pro originální téma
Zdravim vsetkych pestovatelov. Mam par otazok, lebo akosi si neviem dat rady. Vypestoval som si svoj prvy indoor. Semienko noname, pestovane v krabici od tlaciarne, pod uspornou halogenkou a uv trubicou pre teraria. No, rastlina ma 36 dni, ma asi 35cm, 12 poschodi (od 3 poschodia sedem-listy), hrubka stonky je 6mm, a akosi sa mi uz nezmesti do skatule. Zo zaciatku som to bral len ako maly experiment a necakal som ze sa to takto prudko rozrastie. No a teraz neviem co mam robit. Rozmyslam o prepnuti na 12-12, neskor na 6-18. Najradsej by som bol, keby uz nerastla do vysky a zacala hadzat sisky (palice). Prosim poradte mi! Je mi luto ju uplne skosit.
Dakujem za vsetky pripomienky a rady.

PS: Skusim dodat foto.
robos
no na akych cykloch ty vlastne fungujes? trocha si to doplietol, inak pokial ju mas v raste, tak ju rastrihkni a potom prepni na kvet, ok?
Deda Mraz
Pokud už ti přerůstá výšku té krabice, tak nemáš jinou možnost, než ji (s citem) zlomit. Ano, slyšíš správně, opravdu ji v půli zlámej a ohni dolů. Ona totiž i v květu ještě trochu povyroste a pokud už teď cítíš, že je čas na něco radikálního, tak ti nic jiného nezbyde. Neboj, kytka by to měla rozdýchat v pohodě, konopí je docela nezdolný plevel... Navíc ji takový zásah přivodí slušný stres, takže vzápětí ochotně vykvete.
prankster
jak hovori deda mraz, neboj sa toho, tiez som to tak urobil.
big_ace
ve skříni jsem takovej problem neměl ale jednou venku jsem taky musel jednu kytku zlomit a fakt to v pohodě rozdejchala ale pozor abys moc nerostřepil stonek chce to rychlejsí zlom
Takze zlomit? Hmmm, pocul som o tom, ale este som sa nestretol s nikym kto to spravil. Mozete mi teda poradit? To mam normalne niekde v polovici chytit stonku a ohnut ju o 180 stupnov? Rovno "hlavou dolu"? No a aby som to upresnil. Teraz jej davam 18svetlo - 6tmu. A ako to mam spravit dalej? Zlomit ju a hned prepnut na 12-12?
Dakujem
Deda Mraz
navacik: ano, přesně tak. Díky vlastnosti vyšších rostlin zvané geotropismus můžeš jakoukoli část rostliny natočit jak se ti zlíbí a ona stejně vždycky poroste ve směru působení gravitace. Takže s chutí do lámání... ;) A co se týče světelné periody, vzhledem k omezeným rozměrům té krabice bych přepnul ihned na 12/12.
Este raz dakujem. Vyskusam a ozvem sa.
No a to by som napr. v buducnosti mohol spravit aj take nieco, ze ju v raste budem zastrihavat a ohybat a spravim si nejaky pokruteny "bonsaj", ci to tak uz nefunguje? Nemam na mysli tuto rastlinu, ale nejaku inu. Asi sa pytam somariny, ale na taketo nieco som na nete nenarazil.
Krychle
2 novacik
s tim lamanim je to dobry napad. pokud by kytka po prepnuti jeste hodne vyrazila do vysky nebo se ti ji nechce lamat, zkus ji tvarovat za pomoci nejakeho silnejsiho dratu s buzirkou..:)

2 Deda Mraz
;) "poroste ve směru působení gravitace." :D:wink:
Deda Mraz
Krychle: :confused: :confused: :confused: Možná je to trochu laičtější formulace, ale všichni víme, jaký je směr působení gravitace (Země), nebo ne? Takže mi trochu pomoz, protože nevím, na co reagovat... Jedině snad, že by jsi byl grandšťoural a pak bych musel upřesnit, že poroste proti směru působení gravitace, ale to snad ne? ;) :baby:
Krychle
2 Deda Mraz
jojo, mas pravdu...jsem ooohromnej grandstoural..:):rejp: samozrejme, ze poroste proti smeru pusobeni grav. sily..:) stejne to z te tve formulace kazdy pochopil:)... proste jsem mel nutkani si rejpnout..;)
Deda Mraz
Krychle: tak to jo :rolleyes:, v tom případě tě budu zřejmě nucen příležitostně ztlouct do krychličky :flamer: ;) Pak tě rozložím, že budeš jako mimino, potom tě předělám zpátky na člena společnosti, nakonec tě rozcupuju, dám si kafe a když zbyde trocha času, přehodím tě zase nazpátek ;) ;) ;)

(simpsonofil)
Krychle
2 Deda Mraz
mas co delat, uz abys zacal...;)

2 mod
muzete to tu zavrit?? stejne uz tu pisem jen samy kravinky..;) (vid Dedo..:rejp:;))
Este to tu nezatvarajte!!!
No urobil som ako ste radili. Asi v dvoch tretinach som ju surovo zlomil. Mal som zavrete oci, lebo na takuto "surovost" som nebol pripraveny. Ale podarilo sa. Rastlinka sa z toho soku pozbierala dost rychlo a dnes je uz v pohodke.
No prepol som na 12-12, idem asi takto uz tyzden, a zacali sa objavovat prve sisky (palice). Najvacsia ma sice iba 1cm ale vyzeraju super. No a chcem sa spytat. Kamos mi radil, aby som zacal obstrihavat najvacsie listy pomaly dole. Tak som sa chcel este poradit so skusenymi. Co vy na to?

PS: Zacala davat strasne vela novych malych litockov, co s tym?

Dakujem.
Deda Mraz
Listy, které nestíní palicím nech na svém místě, je to pro kytku zásobárna živin a v neposlední řadě i velká plocha pro fotosyntézu. Veškeré listí ale můžeš ostříhat tak dva tři dny před sklizní, to není na škodu. Zatím prostě protrhávej tak, aby byly dobře prosvíceny paličky, zbytečně moc listů neodstříhávej...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma