Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Test konopné masti - Klikni zde pro originální téma
Hicks
Nevím jestli tu podobné téma je, ale i kdyby, tak bych rád na grower napsal své osobní zkušenosti s konopnou mastí (návod zde ).

Taky nesmím ještě zapomenout poděkovat členu konart, za návod. Takže díky :D, K+


Postup při výrobě masti jsem dodržel jak nejlépe jsem mohl, z půl kila čisté vazelíny jsem nakonec dostal asi 0,4 kg masti (lehce zelená barvička a velice pronikavá vůně :D ).

Mast jsem se rozhodl vyrobit kvůli mým potížím s pokožkou (už od narození :( ), trpím atopickým ekzémem (u mě v podstatě nevyléčitelná nemoc, lze ji jen zmírnit, ale na 100% potlačit ne ).
Už mne nebavilo zkoušet všechny možné masti (občas i pjekně drahý a až moc hormonální), tak sem si řek, že testnu konopnou mast.
A taky další důvod byl, že se mi poslední dobou ekzém zhoršil a už to začalo být více a více nepříjemné (hlavně co se týče vizuální stránky) .
Mast jsem začal užívat kolem Silvestra ( 2003/04) a od té doby jsem dost spokojen. Jde hlavně o dlouhodobý efekt, kdy oproti hormonální masti pleť není návyková na konopnou mast (jakmile přestanete užívat tak se neobjeví zpátky potíže).
Vždy když se začnou objevovat komplikace na pleti (postupná vyrážka) stačí poměrně malé množství asi 4 dny zhruba 3x denně užívat na postihnutá místa a již druhý den po startu se začínají účinky výrazně projevovat (pleť dostává normální barvu, není podrážděná) . Po této 4 denní kůře mám minimálně na 14 dní klid a dlouhodobým užíváním zjišťuji, že "klidové období" se stále prodlužuje.
V případě mého problému s pletí si tedy konopnou mast nemohu vynachválit.

Rád bych vyzdvihl to, že se jedná o 100% čistý přírodní produkt (nevím teda z čeho se dělá lékařská vazelína, ale nic špatnýho to asi nebude :) ) a poměr cena/ množství je super. Cena výroby se pohybuje kolem 100 - 150 Kč.

Závěrem bych rád u masti zhodnotil mnou zjištěné klady a zápory.

Klady:

1. Mast je účinná i na odděrky a akné.
2. Již zmiňovaný účinek na ekzém.
3. Při použití jako masážního prostředku na bolestívé místo např. na zádech dochází k okamžité úlevě bolesti (bohužel jen na pár desítek minut).
4. Při natření na čelo a spánky u bolesti hlavy dochází k zmírnění bolesti hlavy, osvědčila se i při ranních kocovinách :D . (ne tedy tak jako joint :smoker: ).

Zápory:

1. Mast je poměrně na zhoršené pleti a oděrkách cítit (štípaní), a to bohužel i dost dlouho (20-40 min). Vysvětluji si to asi dezinfekčními účinky v oblasti nanesení.
2. Mast je potřeba skladovat v lednici, účinek se mi zdá menší pokud je mast ponechána déle v pokojové teplotě (stačí i 24 hodin) .
3. Až příliš pomalé vstřebávání masti do pleti (asi 1-2 hodiny, možná i déle). Jde totiž poznat, že se na kůži, kde je aplikovaná mast, více zachycuje nečistota v podobě prachu atd. a to má za následek po úplném vstřebání masti pomalejší hojení pleti.


Budu rád když sem přidáte svoje poznatky (pokud jste se s konopnou mastí již setkali) .
zmrskank
moje skusenost: masticku sem (bohudik) nepotreboval moc casto. jednalo se o narazeny koleno(as neuveritelne rychlá úleva od bolesti a nemoznosti pohybu-samozrejme nevim jak by se mi to uzdravilo kdybych mast nepouzil), bolesti hlavy( nefunnguje na me tak spolehlive jako valetol ale mensi uleva je patrna-ale raci skousnu pobolivani kedlubny nes takovejhle drijak) ale nejvic se osvedcila masticka mi ucitelce na keramiku,kera ma alergii na barvy(coz je pro malirkucelkem neprijemny). dycky ji naskacou pupinky , kery si musi 3 dny macet v naky masti, nebo roztoku na predpis.po trech dnech se ji to sloupe a pohoda. dyz skusila konopnou masticku pupinky se ji vyloupaly za 1 den pricemz si usetrila cas a otravu macenim rukou v nejaky sracce. myslim ze to je celkem rozdil a pro ni uleva a i dybych mel delat tu mast jenom pro takovydle lidi tak to za to myslim stoji. jinak masticka je vyborna treba na zaderky na prstech nebo zrohovately lokty kde pomaha takrka okamzite.

to hicks:
s tim vstrebavanim to asi zalezi na typu pokozky a vrstve kerou nanasis . kazdopadne ti preju at ti masticka pomaha aspon tak jako dotedka.
wilda
problém s vazelínou je, že se moc dobře do pokožky nevstřebává, spíš se po kůži rozmaže. myslim že pokud je mast určena na mazání větších částí těla, je lepší vyrobit ji z toho sádla a jesli je potřeba jenom jako doplněk (z vazelíny se vyrábí třeba různý mazadla na pusu) nebo natu bolest hlavy tak je lepší použít tu vazelínu
Srooga
Mast už sem dělal 3x napřed 0,5 a patom 1kg, když se s tim jednou člověk maže... Je o ní velkej zájem, hlavně v příbuzenstvu. Babičky, tetičky atd.

Sám jí používám na všechno možný, dokonce už sem zkoušel aplikovat přímo do rány a nikdy se nestalo nic špatnýho...!

Je to super věc!
pakor
Ja som si urobil mast tiez podla receptu co tu kedysi kedysi davno zverejnil Konart len v trochu silnejsej koncentracii. Pouzivam ked ma boli hlava,ma pomalsi nastup ako napr. ibuprofen ale zabera spolahlivo.Moja zienka si ju zacala davat na ekzem a ten sa odvtedy zmensil tak asi na 1/3 a aj ten zvysok vyzera ovela lepsie ako predtym.odporucam
argarag
Ja mam Ekzem a to v dost drasticky podobe, Chtel sem tu mast udelat ale bohuzel nemam dost Stuffu a kupovat se mi na to nechce - v jak mylym mnozstvi se to podle vas da delat?
Deda Mraz
argarag: chtělo by to alespoň nějakých 20gr. sušeného materiálu, ale samozřejmě na množství konopí je závislé množství získané masti, takže těch 20 gramů ber jako minimum, kdy má smysl špinit kastrol :) a mastičky budeš mít tak na dva tři týdny... :(
Jinak nemusíš na to mít žádný extra silný materiál, naopak, dá se to vařit i z ganjy, která málo nebo vůbec nezhuluje a i ze samčích rostlin. Takže jestli máš známé, kteří pěstují, zkus se jich zeptat, jestli jim náhodou nějaká takováhle "bezcená" kytka letos nevyrostla...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma