Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
metalhalogenidy s vysokou chromatickou teplotou - Klikni zde pro originální téma
UDAJ&KUSAJ
Ma niegdo skusenosti s pouzitim metalhalogenidov s chromatickou teplotou 10000,20000K?Pouzivaju sa na osvetlovanie morskych akvarii a rastu pod tym vraj aj koraly.
zemi
Zdarec UDAJ&KUSAJ
Ta otázka mě taky zajímá. Zkoušel sem hledat ve FAQ ale nenašel sem konkrétní odpověd.
Cituji: Barva světla je pro naše rostliny esenciální, jelikož díky světlu různé vlnové délky provádějí chemické reakce jako třeba fotosyntézu. Mohou nejefektivněji využít modré světlo (6000 kelvinů a více, 445-500nm - podpora kořenového systému a rychlého růstu, rostliny košatější a nižší)
Dle toho usuzuji že MH výbojky s tak vysokou chromatickou teplotou (10000,20000K) lze zřejmě výužít, ovšem nejsem si jist jestli je to efektivnější zdroj světla pro naše kytíz než MH výbojky s 6500K.:confused:
SCRAT
jo ale jen na rust....protoze jim bude chybet modry spektrum..takze na kweteni radsi sodika... nebo mix osram planta star (na rust i kwet..)
zemi
SCRAT > Dík za radu, ale tak sem to nemyslel. To je mi jasný že ji nemůžu použít pro květovou fázi. Jde mi o to, jestli je lepší pro růst metalhallogenidová výbojka s 10 000K nebo 6 500K:(
A taky nerozumím tomu, jak si napsal: ,,že kytičkám bude chybět modrý spektrum". Podle mě je 10 000K dost modrý na to aby kytičky vesele rostli Nemýlim-li se...:smoker:
sqott
sice do toho tolik neswitim ale ///jak psal zemi/// MH ma modre spektrum a u SO prewlada czerweny.....a mislim si ze zalezi na poctu lm....alespon 45 000 lm.....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma