Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Elektro divno problém - Klikni zde pro originální téma
Dude
Nazdárek,

možná si ještě vzpomenete, jak jsem v threadu spínací hodiny popisoval svůj problém s hodinami, které se točí, ale nesecvakávaj.
Ještě předtím jsem někde řešil - problém s lampou, která se občas na chviličku vypne a za chvíli zase naskočí (občas 10x za hodinu, občas ani jednou).
Tak mě napadlo, jestli to třeba nemůže bejt nějakou elektroinstalací přímo v baráku:confused: - osvětlím, jsem si to začal dávat do širších souvislostí:

1. asi před měsícem mi vybouchla obyčejná lampička se žárovkou, co jsem měl nad postelí - normálně sklo pryč, takovej ten železnej závit zůstal v objímce:eek:
2. odešla mi nabíječka na telefon
3. po nezdaru s hodinami, jsem si přinesl na záskok hodiny od kámoše, dal je do zásuvky ----------- a asi po třech dnech zjistil, že ať přijdu domů kdykoliv, tak lampa porád svítí (takže sem dal kytkám asi docela slušnej světelnej šok) - prostě ten samej problém jako minule - podotýkám, že hodiny byly naprosto nové - u mě doma rozbalené:confused:
4. Teď jsem si všiml, že vždycky když mi ta lampa jako zhasne sama od sebe - tak v zásuvce na druhej straně místnosti to začne uplně nehorázně rachtat....

Please, pokud budete mít něgdo jakejkoliv nápad, co by to mohlo způsobovat (nevim, třeba nějaký kolísavý napětí:confused: ), dejte mi vědět, už mě to trošku sere manuálně zapínat lampu každej den + sem z toho nějakej zmatenej....

Díky Dude
Dude
wow, ty si asi génius:), díky za briskní odpo:bounce: - ještě prosím poraď energetickýmu anti-talentovi, jestli mi to může spravit kámoš nebo musí přijít nějakej elektroinstalatér?
hYp3r
hele dude je to jednoduchy...jestli vis kde by asi tak mohl byt problem tak si zavolej nejakyho kamose kterej rozumi elektrice a at se ti na to podiva...rozhodne kvuli tomu nemusis hned volat elektroinstalatera :c)

ten dratek muze a nemusi byt zlomenej...staci aby byl treba povolenej sroubek :c)

at to zdarne vyresis - elektrika je mrcha :c)
MaurosBros
Dokonca staré hliníkové drôty nemajú ani farebné odlíšenie, tak aj na to pozor. Mal som s tým problém kvôli tomu, lebo to nemam farebne ale obe čierne.
duplo
Ahoj ,tak co tvuj problem?Muze to bejt taky tim,ze mas na stejnym okruhu -coz muze bejt vicero zasuvek-treba lednicku a ta pri zapinani/vypinani ma vetsi odber.Ten okruh muze bejt ze slabyho dratu a nemusi bejt na vetsi "wataz" delanej.Toto taky dela divny veci-mel sem podobnou akci doma-kdyz lednice zapla ,tak telka skoro vypla...Ty hodiny
to treba nejak porouchalo-protoze muze bejt na zasuvce kolisave napeti,jax psal....Jinak jestli ti jiskri zasuvka tak s tim honem neco udelej jinak taky muzes vyhoret.
Tak at to dobre dopadne.
zatim duplo
hYp3r
nebo na to muzes zkusit sahnout, ale problem je v tom, ze kdyz se netrefis na ten spravnej drat tak ji dostanes...
Dude
tak zatim to vypadá, že to milý a chytrý klucí ze ZČE vyřešili porzatimě za mě - vrátim se včera večer ztahanej jako sviň z Prahy (Hi Hruccccon:)), po cestě si ještě koupim mraženou pizzu (mam hlad a ne náladu něco vařit) - vlezu do bytu a ................. světlo nesvítí, lampa nelampí, lednička neledí, karma nekarmí, atd. - TY ZASRANÝ KRETÉNI DEBILNÍ mi odpojili elektriku!!!!!:grrr: - nejhorší je, že to ani nebyla moje chyba - majitel bytu, asi ztratil jednu složenku (splatnost 31.12.03), upomínka nějak nedorazila:confused:, jinak platil pořad a pravidelně - tak prostě přišli a vodřízli mě:mad: - takže kyti po několika světelnejch šocích si budou pro změnu užívat temno-šoky... sem zvědavej co z nich na konec vyroste...
Dneska sem to šéfoval - zaplatim navíc 1.200 za znovuzapojení do sítě a maj na to 24 hodin.... takže dneska další černá (několika hodinka)....
Jo, pizzu sem si včera vohřál na plynovejch vafkách - já mam doma úplně všechno na elektriku:rolleyes: - si nevohřeju ani čaj:rolleyes:

BTW: jak ste psali, tak vopravdu bydlim ve starej zástavbě, vo víkendu se snad konečně staví kámo elektrikáč
muminek
Neni to navod jenom příhoda, ale poslechnete je to zajimavy. Kamarad mel podobnej problem s elektrikou a tak se v tom zacal vrtat. Dloubal (izolovanym) sroubovakem do rozdelany zasuvky a najednou rana jako svine jiskry a tma. Vypadly mu az velky domovni jistice a kdyz to nahodil, zjisil ze je po problemu. Proste se to tim obloukem co udelal nekde v tech zdech svarilo a hotovo. Nerikam, ze to ma nekdo tak udelat, ale jako reseni problemu instalace v 80 let starym baraku je to originalni :-)
thcTeamProduc
1: zkus ohejbat dráty jesti ti to zacne vynechávat tak je zlomenej drát.
2:pokut neni zlomenej a máte al. el.instalaci tak uráhni na krev všechny svorkovnice.
2:pokut ještě vinechává tak to může bejt a platíto u malejch trafostanic (na vsnici)i ve městě ale miň že váš soused má nějakej velkej spotřebič velkej El. motor (ruskou:-)) svářečku elekronagnetycky stroj atd.... tak to může dělat špičky a blbnout digi sp. hodiny mebo máš starou lampu:-))) tak zatim
thcTeamProduc
A ještě vám může probíjet trafostanice.-)))
UDAJ&KUSAJ
mam skusenost ze pri 400w obycajne spinace hodiny su na p... lepsie pouzit stykac ktory znesie vacsie prudy a neotfajci sa ten malicki kontakt f hodinach a potom to spina spolahlivo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma